از افسردگی نهراسیم
علامت اصلی افسردگی، احساس غمگینی مداوم و عدم علاقه به انجام اموری است که فرد پیش از این به راحتی انجام میداده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علامت اصلی افسردگی، احساس غمگینی مداوم و عدم علاقه به انجام اموری است که فرد پیش از این به راحتی انجام می داده است در صورتی که این علائم بیش از دو هفته طول بکشد و در عملکرد روزانه فرد اختلال ایجاد کند، به آن بیماری افسردگی اساسی گفته میشود.
علائم دیگری نیز ممکن است در مبتلایان به افسردگی دیده شوند که عبارتند از کاهش سطح انرژی، کاهش یا افزایش اشتها، کاهش یا افزایش میزان خواب، احساس اضطراب، و بی قراری، تحریک پذیری و زود از کوره در رفتن، کاهش توان تمرکز، کاهش قدرت تصمیم گیری، احساس بی ارزشی یا پوچی، احساس ناامیدی، احساس گناه و افکار خودکشی و آسیب به خود، البته افسردگی ممکن است برای هر کسی پیش بیاید و در هر حال افسردگی نشانه ضعف نیست.
مهرداد کاظمزاده عطوفی معاون دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی ایران در این باره گفت: با توجه به شیوع افسردگی در جامعه، ضرورت دارد آموزش مهارتهای زندگی برای پیشگیری از افسردگی و بررسیهای سالانه برای تشخیص و درمان این بیماری انجام شود.
وی افزود: آموزش مهارتهای زندگی در پیشگیری از افسردگی بسیار ضرورت دارد و آسیبهای ناشی از آن را کاهش میدهد همچنین توجه به تغذیه مناسب، ورزش، خواب و سلامت معنوی نیز از دیگر عواملی است که در پیشگیری از افسردگی مؤثر است، حتی افزایش ارتباطات اجتماعی و یا عضو شدن در انواع سازمانهای مردمنهاد میتواند در پیشگیری از این اختلال اثر گذار باشد.
کاظمزاده ادامه داد: با توجه به اینکه ارائه آمارهای نادرست جامعه را نگران می کند و سبب افزایش افسردگی میشود، بنابراین علاوه برآموزش مهارتهای زندگی در جامعه، مسئولان نیز باید به پیشگیری از افسردگی توجه کنند.
وی با اشاره به اهمیت سلامت روان و تأثیر آن بر سلامت جسم گفت: بهتر است با افزایش آگاهی جامعه همانند چکاپ های جسمی سالانه چکاپ های سلامت روان نیز در کشور با حمایت دولت و سازمان های بیمه گر انجام شود.
آنچه مسلم است چنانچه احساس افسردگی کردید باید با فردی که به او اعتماد دارید درباره احساسات خودتان حرف بزنید. بیشتر افراد پس از حرف زدن با فردی که به احساسات آنها توجه می کند، احساس بهتری پیدا می کنند، البته موانع پیش روی درمان افسردگی نیز باید بیش از پیش از سر راه بیماران برداشته شود.
دکتر جعفر بوالهری رئیس دانشکده علوم رفتار و سلامت روان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این باره گفت: متأسفانه مدتهاست که بیمهها زیر بار پذیرش تعرفه های خدمات روانشناسی و روانپزشکی نمیروند و اگرچه بیمه ها در حال حاضر تحت فشار مالی هستند اما این موضوع یک فرمول ساده دارد که طی30 سال گذشته تاکنون از سوی بیمه ها مورد قبول واقع نشده است.
وی گفت: اگر بیمه ها مشاوره و روان درمانی را بپذیرد و هزینه های آن را پرداخت کند جلوی بسیاری از هزینه های تحمیلی به نظام سلامت از جمله هزینه بستری ها، خودکشی ها و بسیاری از معلولیت ها گرفته می شود و این موضوع در ابتدا به نفع خود بیمه هاست.
بوالهری ادامه داد: استدلال بیمه ها وارد آمدن فشار مالی زیاد به بیمه هاست اما اگر پیشگیری صورت گیرد نه تنها هزینه های درمانی بلکه معلولیت ها و بسیاری هزینه های تحمیلی دیگر به سازمان های بیمه گر کاهش مییابد؛ البته این موضوع مستلزم نگاهی آینده نگر است.
افسردگی در دنیای امروز شناخته تر و ملموس تر از گذشته است، بنابراین در برنامه ریزی برای انجام کارهای روزمره، بهتر است راهکارهایی نیز برای مقابله با این عارضه در نظر داشته باشیم از جمله: داشتن برنامه منظمی برا ی خواب و غذا خوردن، ورزش روزانه و بودن در جمع دوستان و همکاران، پرهیز از افکار منفی و همچنین سعی کنید اطلاعات خودتان را در زمینه افسردگی افزایش دهید.
گزارش از: طیبه کارگر