پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر ، بینی الکترونیکی برای مدل سازی ریاضی رفتار حسگرهای گاز ساختند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، سید علی افتخاری معاون پژوهشی دانشگاه آزاد خمینی شهر، سنسورهای گاز را یکی از پرکاربردترین حسگرهای رایج در صنعت دانست و گفت: این حسگرها دارای قابلیت های مختلف در تشخیص میزان و محل نشتی گاز ، در کاربری هایی ازجمله تشخیص گازهای آلاینده وسایل نقلیه در صنعت خودرو، مطالعات زیست محیطی و اطفای حریق کارایی دارند.
آتا جهانگیر مشیدی استاد راهنمای این طرح دانشگاهی هم ،هریک از کاربردهای حسگرهای گاز را نیازمند الگوریتم خاص دانست و گفت : مدل ارایه شده در طراحی این دستگاه هوشمند جزو کمترین تعداد جملات و بیشترین دقت در رفتار سنسورهاست که قادر است جداسازی رفتاری سنسورها را بهبود بخشد و در شبیه سازی ها استفاده شود.
وی افزود: بینی الکترونیکی ، دستگاهی شامل آرایه ای از حسگرهای گاز با توانایی تشخیص و شناسایی بو با مشارکت سیدمحمد طباطبایی و انسیه کاظمی ساخته شد.
آتا جهانگیری مشیدی تشخیص سرطان ریه، تایید نوشابههای میوه ای، تعیین سطح رسیدن میوه ها و تشخیص مواد شیمیایی بی بو را از دیگر کاربردهای این بینی الکترونیکی بیان کرد و افزود: این دستگاه سه ماهه با 25 میلیون ریال حمایت مالی دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر طراحی وساخته شده است.