نمایندگان مردم در خانه ملت دولت را مکلف به همکاری و هماهنگی با نهادهای بینالمللی و مشارکت کشورهای موثر منطقه برای جلوگیری از ایجاد رخداد گرد و غبار و کاهش خسارات ناشی از آن در سطح کشور کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره لایحه هوای پاک با ماده 23 این لایحه با 152 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 226 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده23لایحه مذکور آمده است که دولت مکلف است با رعایت اصل 77 قانون اساسی بهمنظور ایجاد همکاری منطقهای و بینالمللی جهت جلوگیری از ایجاد رخداد گرد و غبار و نیز کاهش خسارات و پیامدهای مخرب آن درسطح کشور و منطقه با هماهنگی و همکاری نهادهای بینالمللی ذیربط و مشارکت کشورهای مؤثرو متأثر منطقه، اقدامات لازم را بهعمل آورد.
نمایندگان مردم در خانه ملت، وزارت راه و شهرسازی (سازمان هواشناسی کشور) را مکلف به تکمیل شبکه ملی هشدار و پیش آگاهی رخدادهای گرد و غبار کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی لایحه هوای پاک با ماده 26 این لایحه با 146 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 218 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده 26 لایحه هوای پاک آمده است؛ وزارت راه و شهرسازی (سازمان هواشناسی کشور) با همکاری سازمان مکلف است، حداکثر ظرف مدت دوسال پس از لازمالاجراء شدن این قانون، شبکه ملی هشدار و پیشآگاهی رخدادهای گردوغبار را تکمیل کند.
نمایندگان مردم در خانه ملت ، سازمان حفاظت از محیط زیست را مکلف کردند تا با همکاری وزارت نیرو، نیاز آبی زیست محیطی رودخانهها، تالابها، دریاچهها و زیستبومها را تعیین کند.
در نشست علنی امروز در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی درباره لایحه هوای پاک با ماده 25 این لایحه با 142 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 227 نماینده حاضر در جلسه موافقت شد.
در ماده 25 لایحه مذکور آمده است که سازمان مکلف است با همکاری وزارت نیرو نیاز آبی زیستمحیطی رودخانهها، تالابها،خورها، دریاچهها و زیستبومها را تعیین- و وزارت نیرو متناسب با شرایط ترسالی،عادی و خشکسالی سالیانه نسبت به تخصیص حقآبه موارد فوق اقدام نماید.
نمایندگان
مردم در خانه ملت وزارت نیرو را مکلف کردند برای تولید و عرضه انرژی های
تجدیدپذیر به نحوی اقدام کنند که حداقل سی درصد ارزش سالانه ظرفیت مورد
نیاز برق کشور از انرژی های تجدیدپذیر تأمین شود.
نمایندگان
در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه هوای پاک با
ماده 19 این لایحه با 163 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع
225 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس ماده 19 این لایحه؛
وزارت نیرو مکلف است نسبت به توسعه،تولید و عرضه انرژیهای تجدیدپذیر و پاک
بهینه بهنحوی اقدام نماید که حداقل سیدرصد(30%) افزایش سالانه ظرفیت
مورد نیاز برق کشور از انرژیهای تجدیدپذیر تأمین شود.
سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی ممنوع شد/ متخلف به پرداخت جزای نقدی محکوم می شود
نمایندگان مردم در خانه ملت سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول را ممنوع کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی لایحه هوای پاک با ماده 20 این لایحه با 152 رأی موافق، 11 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده 20 لایحه مذکور آمده است:انباشتن پسماندهای بیمارستانی و صنعتی در معابرعمومی و فضای باز یا سوزاندن آنها و انباشتن پسماندهای خانگی و ساختمانی در معابرعمومی و فضای باز خارج از مکان های تعیین شده توسط شهرداریها یا سوزاندن آنها و همچنین سوزندان بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع است.متخلف حسب مورد به پرداخت جزای نقدی درجه 6 قانون مجازات اسلامی برحسب موضوع محکوم میشود.
وزارت جهادکشاورزی مکلف است؛مفاد این ماده را بهطرق مقتضی به اطلاع بهرهبرداران بخش کشاورزی، عشایری و منابعطبیعی برساند.
در تبصره1 این ماده آمده است؛ تعاریف پسماندهای مندرج در این ماده مطابق قانون مدیریت پسماند مصوب 20/2/1383 میباشد.
همچنین در تبصره2 این ماده ذکر شده است؛دولت و شهرداریها موظفند ظرف مدت سهسال پس از ابلاغ این قانون برای شهرهای مختلف زمینههای تبدیل این پسماندها به انرژی یا کود را با کمک بخش خصوصی فراهم نمایند.
تبصره3 این ماده بیان می کند که در موارد استثنائی که آتشزدن نباتات یا بقایای گیاهی تنها راه دفع آفات و بیماریها و آلودگیهای گیاهی باشد،براساس شرایطی که توسط وزارت جهادکشاورزی شهرداری ها و دهیاری ها و با تأیید سازمان، تدوین و ابلاغ میشود، اقدام میگردد.
شرایط ایجاد کمربند سبز شهرهای تحت تأثیر گرد و غبار مشخص شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، شرایط ایجاد حریم سبز بزرگراه ها و کمربند سبز شهرها را که تحت تأثیر رخدادهای گرد و غبار هستند مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 27 فروردین) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه هوای پاک با ماده 27 این لایحه با 139 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در بند 27 این لایحه آمده است؛ وزارتخانههای جهادکشاورزی (سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری) و راه و شهرسازی، از محل اعتبارات مندرج در ردیفهای بودجهای و شهرداریها و دهیاریها از محل منابع مالی در اختیار اعم از عوارض و وجوه عمومی مکلفند طی برنامهای پنجساله که به تأیید سازمان میرسد، حریم سبز بزرگراهها و کمربند سبز شهرها و روستاهای تحت تأثیر رخدادهای گرد و غبار را با روش آبیاری مدرن و اولویت استفاده از پسابهای شهری و روستایی، ایجاد نمایند.
تبصره1- وزارت نیرو مکلف است منابع آب مورد نیاز را از آب مازاد حاصل از تغییر روش آبیاری سنتی به روش آبیاری نوین درمناطق موضوع این ماده تأمین کند و تخصیص دهد و درصورت کسری منابع، تخصیص لازم را از محل پساب تولیدی یا منابع دیگر تأمین نماید.
تبصره2- وزارت کشور(سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور) مکلف است حداقل بیست درصد(20%) از منابع در اختیار خود را به توسعه کمربند سبز موضوع این ماده اختصاص دهد و به شهرداری شهرها و دهیاریها پرداخت نماید.
مخالفت مجلس با تغییر ترکیب کمیسیون تلفیق
نمایندگان مجلس با دو فوریت و یک فوریت طرح اصلاح آیین نامه داخلی مجلس با محوریت تغییر ترکیب کمیسیون تلفیق مخالفت کردند.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلس با محوریت تغییر ترکیب کمیسیون تلفیق را بررسی و پس از اظهارنظر مخالفان و موافقان با دو فوریت و یک فوریت آن مخالفت کردند.
در رأی گیری برای دو فوریت طرح 19 نماینده و در رأی گیری برای یک فوریت 24 نماینده علیرغم حضور در صحن علنی در رأی گیری شرکت نکردند.
وظایف وزارت جهاد کشاورزی برای مهار کانونهای مستعد بیابانزایی
نمایندگان مردم در خانه ملت وزارت جهاد کشاورزی را مکلف به عملیات بیابان زدایی حداقل 300 هزار هکتاری در زیست بومهای حساس و مناطق بحرانی برای مقابله با پدیده گرد و غبار کردند.
در نشست علنی امروز در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره لایحه هوای پاک با ماده 24 این لایحه با 140 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در جلسه موافقت شد.
در ماده 24 لایحه مذکور آمده است که وزارت جهادکشاورزی(سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری) مکلف است علاوه بر اجرای طرحهای بیابانزدایی مقرر، جهت مهار کانونهای مستعد بیابانزایی و تولید رخداد گردوغبار در داخل کشور رأساً یا با مشارکت مردم، دستگاههای اجرائی محلی و سازمانهای بینالمللی با رعایت اصل 77 قانون اساسی و سازمانهای مردم نهاد داخلی، سالانه حداقل معادل سیصدهزار هکتار نسبت به اجرای اقدامات مقابله با پدیده گرد و غبار با اولویت عملیات بیابان زدایی در مناطق بحرانی و کانونها و زیستبومهای حساس اقدام کند. دولت مکلف است اعتبارات مورد نیاز برای اجرای عملیات موضوع این ماده را هرساله در بودجههای سالانه منظور نماید.
الزام وزارت نفت به عرضه سوخت تولیدی با استانداردهای ملی
نمایندگان مجلس وزارت نفت را مکلف کردند سوخت تولیدی کشور را مطابق به استانداردهای ملی عرضه کند.
مجلس در ادامه بررسی جزییات لایحه هوای پاک با تصویب ماده 18 این لایحه موافقت کرد.
براین اساس وزارت نفت مکلف شد حداکثر تا 3 سال پس از لازم الاجراشدن این قانون، سوخت تولیدی کشور اعم از بنزین، نفت گاز، نفت کوره و نفت سفید را مطابق با استانداردهای ملی مصوب عرضه کند و سازمان حفاظت از محیط زیست هم مکلف است پس از مهلت این قانون از تولید سوخت غیراستاندارد جلوگیری کند.
همچنین این سازمان موظف شد از واردات سوخت فاقد استاندارد ملی جلوگیری کند.
وزارت نفت، سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان حفاظت از محیط زیست موظفند گزارش عملکرد این ماده را هر 6 ماه یکبار منتشر کنند.
براساس ماده 19 نیز وزارت نیرو مکلف شد نسبت به توسعه، تولید و عرضه انرژی های تجدیدپذیر و پاک بهینه به نحوی اقدام کند که حداقل 30 درصد افزایش سالانه ظرفیت مورد نیاز برق کشور از انرژی های تجدیدپذیر تامین شود.