آب تهران: اجرای طرح تعادل بخشی وتامین اب از اولویتهای این شرکت است
مدیرعامل آب منطقه ای تهران گفت: اولویت اصلی آب کشور و آب تهران، تامین آب شرب مطمئن است که با بارش های اخیر در صورتی که مشترکان صرفه جویی را در پیش گیرند ، مشکلی نخواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا بختیاری در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه اجرای طرح تعادل بخشی از اولویتهای اصلی این شرکت در سال جدید است ، افزود: پارسال 914 حلقه چاه غیرمجاز مسدود و با این کار از برداشت 44 میلیون متر مکعب آب زیرزمینی جلوگیری شد.
وی ادامه داد : قرار بود پارسال 2 هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شود.
مدیرعامل آب منطقه ای تهران با اشاره به اینکه سهم استان تهران از اعتبارات 400 میلیارد تومانی طرح تعادل بخشی آبهای زیرزمینی 16 میلیارد تومان بود ، افزود : پارسال تخصیصی بابت اجرای این طرح نداشتیم و این طرح مورد بی مهری قرار گرفت.
بختیاری همچنین تکمیل طرح سد نمرود و آغاز بهره برداری از این سد در سال جاری را یکی دیگر از اولویتهای این شرکت برشمرد و گفت: 67 درصد این طرح پیشرفت کرده ، و از 700 هکتار اراضی قابل استملاک 500 هکتار آن پارسال استملاک شد و بقیه باید در سال جاری استملاک می شود.
مدیرعامل آب منطقه ای تهران از تکمیل تدوین طرح جامع آب شرب تهران برای افق 1410 خبر داد و گفت: با توجه به نتایج سرشماری در سال گذشته سرانه آب هر شهروند در این طرح دیده شده که برای شهر تهران 260 لیتر در شبانه روز، در شهرستان ها 230 لیتر و در روستاها 180 لیتر در نظر گرفته شده است.
بختیاری ف پدافند غیرعامل برای تاسیسات آب تهران را یکی دیگر از برنامه های این شرکت در سال جدید برشمرد و گفت: از آنجا که اغلب تاسیسات آب تهران قدیمی است و نیاز به جایگزین دارد نوسازی و بازسازی این تاسیسات در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود : مطالعه تونل انتقال در منطقه غرب تهران و از طالقان به تهران تمام شد و در شرق تهران نیز تونل تَلو باید بازسازی شود که پیگیر این موضوع نیز هستیم.
بختیاری گفت : همزمان با اتمام مطالعه طرح انتقال آب از طالقان به تهران در صورتی که کد اجرایی آن داده شود مراحل عملیات اجرایی آن را آغاز می کنیم و در مورد طرح تلو مطالعه این طرح حداقل تا دو سال دیگر طول می کشد.
مدیر عامل آب منطقه ای تهران اولویت های دیگر آب منطقه ای تهران را ساماندهی آب های جنوب تهران برشمرد و گفت: اجرای این طرح 1200 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که 30 درصد آن را دولت و 70 درصد آن را بخش خصوصی تامین خواهد کرد و عملیات اجرایی آن در نیمه دوم سال اغاز خواهد شد.
بختیاری اضافه کرد : آبهای سطحی تهران پس از جاری شدن در سطح شهر روانه رودخانه سرخه حصار و فیروزآباد می شود که 350 تا 400 میلیون متر مکعب آب حاصل از جمع آوری آبهای سطحی تهران بدست می آید و برای ساماندهی آن قرار است دو تصفیه خانه فاضلاب و یک سد ساخته شود.
وی ادامه داد : حقابه کشاورزان با اجرای این طرح 80 میلیون مترمکعب تعیین شده است که بقیه آب تصفیه شده به بخش صنعت فروخته می شود.
مدیرعامل آب منطقه ای تهران آماربرداری از چاهها و قنوات و منابع آب زیرزمینی در استان تهران یکی دیگر از طرحهای مهم امسال در شرکت آب منطقه ای تهران برشمرد و گفت: این طرح بسیار بزرگ و حیاتی است چون باید آمار کاملی از منابع آبی، زیرزمینی داشته باشیم و اجرای آن منوط به همکاری مردم است.
بختیاری گفت : اهمیت سدسازی در روزهای اخیر با وجود سیلاب هایی که در مناطق مختلف کشور جاری شد ، بیشتر مشخص می شود و نشان می دهد سدسازی در کشور ضروری بوده و اگر این سدها نبود، علاوه بر خسارت های سنگین ، بسیاری از منابع آبی از دسترس ما خارج می شد.
وی ادامه داد : ممکن است اشتباهاتی در این صنعت رخ داده باشد چنانکه در فرانسه 800 سد خراب شد اما متاسفانه برخی رسانه ها کم لطفی می کنند و سدسازی در ایران را زیر سوال می برند درحالیکه این روزها در جنوب کشور، خوزستان و در جیرفت اگر این سدها نبود خسارات سنگینی سیلابها به بار می آورد.
مدیر عامل آب منطقه ای تهران گفت : در تهران براساس سرشماری سال گذشته 8 میلیون و 700 هزار نفر ساکنند و 30 متر مکعب بر ثانیه آب برای تامین نیاز این جمعیت وارد تهران می شود که اگر سدهای تامین کننده آب تهران ساخته نمی شد ، آبرسانی به این تعداد غیرممکن می بود.
بختیاری ادامه داد: در مقوله سدسازی باید به صورت شفاف و صادقانه برخورد کنیم اگر بطور مثال این سدهای ساخته شده در کشور نبود چه میزان آب قابل استحصال بود؟ و چه میزان خرابی و خسارت در اثر سیلاب بوجود می آمد؟ بنابراین چیزهایی که مایه افتخار ماست به مردم نگوییم ساخت آن اشتباه بوده ، گرچه ممکن است جایی هم اشتباه شده باشد.
وی گفت : بعنوان مثال در تهران اگر سد کرج نبود ، بخش زیادی از آب از دسترس خارج می شد.
مدیرعامل آب منطقه ای تهران درباره قیمت آب برای مصارف غیرشرب گفت: قیمت تمام شده آب برای مصارف غیرشرب باید محاسبه شود ولی متاسفانه با اینکه در بخش کشاورزی بیش از 90 درصد آب قابل استحصال مصرف می شود اما بصورت رایگان
در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
بختیاری گفت : اما در بخش صنعت که فقط 2 درصد آب قابل استحصال را مصرف می کند قیمت آب متفاوت است و در مناطق مختلف هم فرق می کند.
وی با اشاره به اینکه مصرف آب در بخش صنعت در کشور روسیه 60 درصد آب قابل استحصال را در بر می گیرد و این رقم در ژاپن 40 درصد و در آمریکا 47 درصد است ، گفت : در ایران فروش آب خام به شرکت های آبفا برای مصارف شرب بصورت تکلیفی و برای بخش صنعت حدود 300 تا 400 تومان است .
صدا و تصویر دارد