به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ دکتر شاپور محمدی اظهار داشت :در هر کشوری بازارهای مالی نیازمند اشاعه فرهنگ سرمایه گذاری و سهام داری هستند و بر همین مبنا مهمترین هدف ما در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه موضوع فرهنگسازی است.
محمدی درباره جنبه بینالمللی فاینکس 2017 تصریح کرد: برای تقویت بعد بین المللی این نمایشگاه هم اقدامات گوناگونی انجام شده که افتتاح حساب برای سرمایه گذاران خارجی، نقل و انتقالات منابع پولی و حساب متولی از جمله آنهاست.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت : در هر کشوری بازارهای مالی نیازمند اشاعه فرهنگ سرمایه گذاری و سهام داری هستند و مهم ترین هدف ما در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه موضوع فرهنگسازی است.
محمدی افزود : در ایران هم با توجه به این که 10 میلیون و پانصد هزار نفر کد سهام داری دارند، میتوانند در این نمایشگاه حضور داشته باشند تا اطلاعات گوناگونی در اختیار آنها قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه صنعت مالی با برگزاری نمایشگاه بورس، بانک و بیمه به بالندگی میرسد، اظهار داشت: کارگزاریها، شرکتهای سرمایه گذاری، تامین سرمایهها، صندوقهای سرمایهگذاری و سبدگردانها باید ضمن حضور در این نمایشگاه خدمات و ابزارهای مالی را به متخصصان و عموم مردم عرضه کنند تا سهام داران و سرمایهگذارانی که می خواهند بیشتر در بازار مالی فعالیت کنند، از طریق این آموزش ها فعالیت خود را گسترش دهند.
دکتر محمدی ضمن توصیه به همه فعالان صنعت مالی برای حضور در نمایشگاه بورس، بانک، بیمه (Finex 2017) گفت: برای سازمان بورس و اوراق بهادار این نمایشگاه فرصت خوبی است که می تواند تعامل بین بیمهها، بانکها و بازار سرمایه را تقویت کند؛ چرا که نهاد ناظر هر یک از این سه بخش در تعامل با یکدیگر در سیاستگذاری نمایشگاه دخیل هستند.
سخنگوی سازمان بورس گفت: در چارچوب اقتصاد مقاومتی و اصلاح ساز و کارهای بازار با معرفی ابزارهای جدید مثل اختیار معامله نیز از مباحثی است که در این نمایشگاه مورد بحث قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در خصوص وظیفه نظارتی سازمان بورس اظهار داشت: سازمان بورس تحت عنوان نظارت، توسعه بازار سرمایه را محدود نخواهد کرد، هدف نظارت، کاهش ریسک های بازار سرمایه است و نه محدودیت آن و رسالت سازمان بورس اصلاح امور در راستای رشد و توسعه بازار سرمایه است.
شاپور محمدی وجود زبان مشترک در گزارشهای مالی را از الزامات ورود به جامعه جهانی دانست و گفت : در دنیای امروز اگر سرمایهگذار خارجی بخواهد اقدام به سرمایهگذاری کند، در ابتدا بررسی وضع شرکتهای مقصد سرمایهگذاری و در درجه اول بررسی صورتهای مالی و وضعیت سودآوری را مدنظر قرار میدهد.
سخنگوی سازمان بورس به بحث اطلاع رسانی بین المللی (IFRS) و شفافیت شرکت ها اشاره کرد و ادامه داد: حدود 20شرکت از جمله بانک ها و شرکت ها ملزم می شوند که در سال 96 گزارش های خود را مطابق "IFRS " ارائه دهند. این در حالی است که امروزه گزارشهای مالی قابلمقایسه در سطح جهان تبدیل به یکی از مطالبات اصلی استفادهکنندگان گزارشهای مالی در بازارهای سرمایه شده است.
وی با بیان اینکه تهیه گزارشهای مالی قابلمقایسه در سطح جهان نیازمند استفاده از استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی (IFRS) است، افزود: نهادهای ناظر بر بازارهای سرمایه به دنبال پیگیری و مساعدت جهت بسترسازیهای لازم برای پیادهسازی استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی هستند.
رئیس سازمان بورس در باره مزایای اجرای IFRS تصریح کرد: برای ما مهم است که قیمتی که برای سهم ارایه می شود، به ارزش واقعی نزدیک تر باشد؛ این در حالی است که مهم ترین تاکید همگان علاوه بر شفافیت و کارایی عملیاتی، منصفانه بودن معاملات بسیار مهم است، اگر در صف خرید و فروش سفارش جابجا شود، خلاف عملکرد منصفانه باشد.
محمدی خاطرنشان کرد: از سال 92 با همکاری بورس و سازمان حسابرسی به شرکت ها اعلام شد، به صورت اختیاری گزارش های مالی خود را با استاندارد IFRS منتشر کنند و اکنون براساس قوانین اصل 44 و ابلاغیه سازمان، 67 شرکت بورسی ملزم به اجرای IFRS برای صورت مالی سال 95 شدند.
نهضت فین تک ها در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه
مدیرعامل فرابورس ایران، از تشکیل نهضت فین تک ها در بازار سرمایه به کمک رویداد فین استارز همزمان با فاینکس 2017 خبر داد.
امیر هامونی گفت: همزمان با برگزاری دهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه رویداد فین استارز 2017 با همکاری همه برگزارکنندگان رونمایی می شود و استارتاپ های مالی نیز تحت نظارت فرابورس در این نمایشگاه حضور خواهند یافت.
وی افزود: بازدیدکنندگان دهمین نمایشگاه بورس بانک و بیمه، فرابورس را متفاوت با دوره های قبلی خواهند دید.
هامونی با اشاره به اینکه فرابورس ایران همواره به استارتاپهای مالی و فینتکها توجه ویژهای دارد، اظهار کرد: استارتاپهای حوزه مالی میتوانند ایدههای خود را در رویداد فین استارز که برگزارکننده آن فرابورس است، ارائه کنند.
وی هدف از برگزاری دومین رویداد فیناستارز در بازار سرمایه را حمایت از استارتاپهای مالی از طریق سرمایهگذاری در آنها مطرح و تاکید کرد: نیابد از حوزه نوآوریهای مالی غافل شویم؛ چرا که لزوم به کارگیری جدیدترین تکنولوژیها در این حوزه بیش از پیش احساس میشود.
مدیرعامل فرابورس ایران زمینه های فعالیت بیشتر استارتاپ ها را بایوتکنولوژی، نانوتکنولوژی،سلول های بنیادی، آی تی، آی سی تی، پزشکی و مخابرات دانست و گفت: عمده استارتاپ ها در این حوزه ها فعالیت می کنند و درخواست ها برای ورود شرکت های نوپا به بازار سرمایه نیز عموما از سوی این حوزه ها صورت می گیرد.
هامونی افزود: به ویژه در حوزه سلامت، فعالیت و اقدامات بسیار جدی در شرکت های نوپا و دانش بنیان صورت گرفته است که فروردین ماه در در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه ارائه خواهند شد.
به گفته مدیرعامل فرابورس ایران، استارتاپ ها و شرکت های کوچک و متوسط خلاق و نوآور می توانند بسیاری از بیماری ها را با طرح های نوآورانه خود ریشه کن کنند و اگر در این حوزه، تامین مالی خوبی صورت بگیرد، این نمونه ها به آسانی قابل تجاری شدن است.
وی با بیان اینکه بالغ بر 155 شرکت SME و دانش بنیان درخواست پذیرش خود را به فرابورس ایران ارایه کرده اند، افزود: سیستم آنلاین پذیرش شرکت ها کمک خواهد کرد که این فرایند را تسریع کنیم به طوری که شرکت ها برای پذیرش زمان زیادی را صرف نکنند.
فین تک به معنی فناوری سرمایه گذاری و تامین مالی است.
دوره دهم نمایشگاه با دو هدف افزایش آگاهی اجتماعی از صنعت مالی و آشنایی نزدیک اقشار مختلف مردم با خدمات مالی هر یک از بخش های بورس، بانک و بیمه تلاش میکند تا شرایط را برای هم افزایی صنفی، افزایش همکاریها و ایجاد فرصتهای همکاری برای یک سال آتی فراهم آورد.
برنامههایی مانند جلب مشارکت شرکتهای خارجی و برپایی کارگاههای آموزشی توسط آنها، رویداد استارتآپها، رونمایی از چند سامانه جدید آموزش عمومی و تخصصی، تجلیل از پیشکسوتان بازار سرمایه، برپایی کارگاههای آموزش و فرهنگسازی، غرفه کودک و نوجوان، تقویت اجرای مسابقه جذاب بورس کاپ، تقدیر از نهادهای مالی فعال و شفاف، بخش آثار تجسمی مرتبط با بازار سرمایه، حمایت از صندوقهای نیکوکاری، افکارسنجی و ارائه محصولات واقعیت افزوده از اهم برنامههای فاینکس 2017 است.
دهمین دوره نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه که فروردین ماه در تهران برگزار می شود به برند بین المللی تبدیل شده است.
سید احمد عراقچی، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در حال حاضر نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه پس از 9 دوره، به یک برند بین المللی نمایشگاهی تبدیل شده است و در دنیا با نام ایران فاینکس(IRAN FINEX) شناخته می شود.
معاون اجرایی سازمان بورس با بیان اینکه دهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه در مساحتی بالغ بر 34000 متر مربع برگزار خواهد شد، گفت: در نمایشگاه پیش رو، سه صنعت مهم حوزه مالی و اقتصادی کشور حضور دارند و ایران فاینکس در واقع بزرگترین نمایشگاه حوزه مالی کشور محسوب می شود.
به گفته معاون اجرایی سازمان بورس، فاینکس 2017 ویترین بازار سرمایه کشور است و ارکان بورس، کارگزاری ها، شرکت های تامین سرمایه، شرکت های مشاور سرمایه گذاری، موسسات اعتباری، شرکت های خدمات بازار سرمایه، شرکت های پذیرفته شده در بورس و بانک ها و بیمه ها در آن فعالیت خواهند داشت.
احمد عراقچی گفت: معرفی توانمندی ها، دستاورد ها و پتانسیل های صنعت مالی ایران در داخل و خارج همگام با تغییرات سال های اخیر- ایجاد شرایط لازم برای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی - تشریح ظرفیت های بازار مالی برای عموم مردم - آموزش روش های مناسب سرمایه گذاری و حفاظت از سرمایه در فضای کسب و کار- ایجاد فضای فرهنگی و تخصصی برای اقشار مختلف جامعه بویژه گروه سنی کودک و نوجوان و ایجاد فضای مناسب گفتگو، تعامل و مذاکره بین علاقه مندان، دانشجویان، کارشناسان، متخصصان، پیشکسوتان و فعالان بازار مالی داخلی و بین المللی از مهمترین اهداف برگزاری "ایران فاینکس 2017" است.
معاون اجرایی سازمان افزود: معرفی استارتاپ ها به نهاد ها و سازمان های حامی و سرمایه گذار و تامین مالی این پیشرو های اقتصادی، از اهداف برگزاری دومین رویداد بزرگ استارتاپی کشور است.
وی ادامه داد : شرکت های کوچک و متوسط و دانش بنیان پذیرش شده در فرابورس نیز در این نمایشگاه حضور دارند ، مشارکت آنها در این رویداد بین المللی نوید بخش یک حرکت بزرگ در اقتصاد و صنعت مالی کشور است.
این مدیر بورسی تاکید کرد : برگزاری این نمایشگاه فرصتی مهم در اختیار دانش آموختگان، کارآفرینان و استارتاپ قرار می دهد و زمان انتظار و هزینه ورود به بازار کار را برای آنها کاهش خواهد داد.
عراقچی با اشاره به اینکه یکی دیگر از اهداف مهم برگزاری ایران فاینکس 2017 فرهنگ سازی و آموزش است، گفت : برای برگزاری کارگاه های تخصصی در هر سه حوزه بورس، بانک و بیمه و همچنین برپایی غرفه کودک و نوجوان به منظور فرهنگ سازی، آموزش و اطلاع رسانی، برنامه ریزی های لازم انجام شده است.
معاون اجرایی سازمان با اشاره به اینکه تلاش شده برگزاری این نمایشگاه با جذابیت همراه باشد، گفت: در حاشیه این رویداد بین المللی، نمایشگاه کاریکاتور با محور اصلی بازار سرمایه برگزار خواهد شد و همچنین یکی از برنامه هایی که با هدف افزایش جذابیت فاینکس 2017 اجرا می شود مسابقه بورس کاپ است.
وی هدف از برگزاری بورس کاپ را آشنایی عموم جامعه با ساز و کار بازار سرمایه دانست و بیان کرد: بورس کاپ در واقع شبیه ساز بورس است و در این بازی، بازدیدکنندگان در گروه های چند نفره، بین 10 تا 15 دقیقه با هم مسابقه می دهند.
عراقچی با بیان اینکه بخش های های مدیریت مالی، اقتصاد و حسابداری دانشگاه ها می توانند با حضور در این نمایشگاه از نزدیک با دستاوردهای صنعت مالی و مدیران بخش های مختلف آشنا شوند و به تبادل نظر بپردازند، گفت: با همت و تلاش روابط عمومی سازمان بورس، هماهنگی های لازم برای حضور انجمن های علمی مانند انجمن مالی اسلامی، انجمن علوم مالی ایران و انجمن مهندسی مالی به عمل آمده و همچنین برای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی اقتصادی، با دانشگاه های مهم کشور مکاتبات لازم انجام شده است.
معاون اجرایی سازمان بورس در پایان سایر برنامه های هدف گذاری شده در این نمایشگاه را بر شمرد و گفت : رونمایی از کتب مالی، انجام مصاحبه های اختصاصی با مدیران بیمه ها، بانک ها و ارکان بازار سرمایه، برگزاری نشست های تخصصی جانبی در غرفه ها، بازدید دانشجویان و دانش آموزان از غرفه ها، ایجاد فضای مذاکرات دو طرفه و اطلاع رسانی روزانه از دیگر اقدامات پیش بینی شده است.
وی با تاکید بر اهمیت نقش رسانه ها در توسعه بازار سرمایه از اصحاب رسانه دعوت کرد تا در کمپین اطلاع رسانی جامع نمایشگاه دهم مشارکت کنند و گفت: با توجه به تلاش بی وقفه خبرنگاران حوزه بازار سرمایه و نقش آنها در توسعه این بازار، برای رفاه اصحاب رسانه غرفه ستاد خبری نمایشگاه فعال خواهد بود.
سید علی حسینی، مدیرعامل بورس انرژی هم درباره برگزاری سالانه نمایشگاه بورس، بانک و بیمه به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، گفت: برگزاری نمایشگاه در حوزه بازار مالی یک امر پسندیده و خوب است و روند برگزاری این نمایشگاه در سال های اخیر مؤید این نکته است.
وی در ادامه افزود: نمایشگاه علاوه بر اینکه هر سال نسبت به سال گذشته حضور پررنگ ترخود بازیگران و دست اندرکاران بازار سرمایه را داشته از لحاظ بازدید و استقبال مردم هم روند رو به رشدی داشته است که شخصاً مطمئن هستم در سال 96 هم همین اتفاق خواهد افتاد.
این مقام مسئول درباره چگونگی توسعه این رویداد اظهار داشت: شاید روی بعضی نکات بتوان بیشتر تاکید کرد، از جمله توجه بیشتر به سایر بازارهای مالی مانند بانک و بیمه. از آنجایی که عنوان نمایشگاه بورس بانک و بیمه است باید هر سه بازار سهم متناسبی در نمایشگاه داشته باشند تا مخاطبان عام فرصت بهتر و بیشتری در جهت آشنایی با این بازارها را بدست آورند.
وی در ادامه افزود: از دیگر اقداماتی که در جهت توسعه این نمایشگاه می توان انجام داد معرفی و رونمایی از کارها و فعالیت های نوینی است که در هر سه بازار پولی- مالی بورس، بانک و بیمه انجام می گیرد.
حسینی درباره اهمیت این اقدام گفت: مردم و دست اندرکاران انتظار دارند که در اینگونه نمایشگاه ها دست آوردهای عملی مسوولین را ببینند، بنابراین بهتر است برگزاری اینگونه رویدادها و اتفاقات در سطح نمایشگاه پررنگ تر صورت بگیرد.
نمایشگاه فاینکس 2017 از 26 تا 29 فروردین سال آینده برگزار می شود.
بازار سرمایه به عنوان یکی از ارکان اصلی بازارهای مالی نیازمند برگزاری نمایشگاه و نشست های تخصصی است و فاینکس 2017 فرصتی برای جذب مخاطبان بیشتر بازار سرما خواهد بود.
سعید اسلامی بیدگلی- دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران گفت: برگزاری کارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی در ایام نمایشگاه می تواند برای مخاطبان، بازار سرمایه بسیار مفید باشد.
وی تصریح کرد: با شناسایی مخاطبان بازار سرمایه می توان فرصت های مناسبی را برای آشنایی در سطوح مقدماتی و پیشرفته برای علاقه مندان این حوزه فراهم کرد تا بدین ترتیب به عمومی کردن بازار سرمایه در سطوح خرد و کلان جامعه کمک شود.
این کارشناس بازار سرمایه به اهمیت ارتباط با مخاطبان در ایام برگزاری نمایشگاه اشاره کرد و گفت : معمولا در نمایشگاه ها بخش ارتباطات فعال است اما هنوز برای یک CRM بهینه یا مدیریت ارتباط با مشتری مناسب جای کار جدی وجود دارد.
این استاد دانشگاه با تأکید بر این نکته که فرهنگ سازی لازمه توسعه و رونق بازار سرمایه است، گفت: بازار سرمایه حوزه ای است که نیاز به نگاه تخصصی دارد به همین منظور باید از طریق فرهنگ سازی علاوه بر آشنایی عمومی و جذب مخاطب حداکثری به حضور تخصصی در بازار سرمایه کمک شود و یکی از فرصت هایی که می تواند به این روند کمک کند، در ایام نمایشگاه به دست می آید که باید به نحو احسن از این فرصت بهره گرفت.
نمایشگاه بورس، بانک و بیمه محلی مناسب برای اجتماع تمام نهادهای مالی و شرکت های بورسی است و تعامل و ارتباط بیشتر میان شرکت های بورسی را بیشتر می کند.
روح الله حسینی مقدم معاون ناشران و اعضاء بورس تهران هم گفت: شرکت های بورسی می توانند در این نمایشگاه از خدمات نهادهای مالی مطلع شوند و فضایی برای پیگیری مسائل سهامداران از شرکت ها و ارکان بازار سرمایه را فراهم آورند.
وی ادامه داد: هر سال در این نمایشگاه شاهد حضور سهامداران فعال و نیز سرمایه گذاران خارجی هستیم. نمایشگاه بورس، بانک و بیمه هرچند با ایده آل ها فاصله دارد اما حضور سرمایه گذاران خارجی در این نمایشگاه بسیار پررنگ است.
معاون ناشران و اعضاء به لزوم دعوت از سرمایه گذاران خارجی جدید در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه اشاره کرد و افزود: عملاً در تمام نمایشگاه ها با تعداد محدودی از بازدید کنندگان مواجهه هستیم. بهتر است در این نمایشگاه از سرمایه گذاران داخلی و خارجی بیشتری دعوت کنیم.قاعدتاً این نمایشگاه فرصت خوبی برای افرادی است تا در فضا و بازه زمانی مشخص با بازارسرمایه آشنا شوند.
حسینی مقدم ابراز امیدواری کرد امسال شاهد حضور جدی تر سرمایه گذاران خارجی و شرکت های بین المللی در نمایشگاه باشیم. این نمایشگاه فرصت مناسبی برای معرفی محصولات شرکت های بین المللی فراهم می کند. وجود کنفرانس های بین المللی مختلف برای شناخت بازار سرمایه در حاشیه نمایشگاه و سایر اقدامات جانبی شامل تقدیر از پیشکسوتان هم اقدامات مناسبی است که می توان در نمایشگاه شاهد آن بود.
وی با اشاره به وجود ظرفیت های متفاوت در نمایشگاه مانند برگزاری کنفرانس، مراسم تقدیر، فرهنگ سازی و آموزش نسل کودک و نوجوان در نمایشگاه اشاره و خاطر نشان کرد: سال گذشته از یکسری امکانات برای حضور مدارس و دانشگاه ها بهره بردیم. چنین اقداماتی در کنار معرفی خدمات به شرکت ها و نهادهایی مالی فرصت آشنایی و فرهنگ سازی برای نسل های آینده را به وجود می آورد.
حسینی مقدم درباره اقدامات و برنامه های معاونت ناشران و اعضاء در نمایشگاه سال 96 گفت: ما یکسری از برنامه های تبلیغاتی، رسانه ای و بازاریابی را در نمایشگاه پیگیری می کنیم، به این ترتیب برنامه های بازاریابی و معرفی خدمات بورس تهران را در سال 96 از این نمایشگاه شروع می کنیم.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای واحد پذیرش و ناشران به متقاضیان ارائه می شود. ازآنجایی که بخش قابل توجهی از شرکت های کارگزاری در نمایشگاه حاضر می شوند؛ این نمایشگاه فرصت مناسبی برای ارتباط و تعامل بیشتر با کارگزاران و ذینفعان بورس تهران ایجاد می کند. در حال حاضر امکان شناسایی مشکلات و چالش های کارگزاران نیز وجود دارد.
حسینی مقدم با بیان اینکه ارتباط نزدیک و خوبی با بدنه کارگزاری وجود دارد ، تصریح کرد: در فضای نمایشگاه امکان ارتباط حرفه ای و کارشناسی تر فراهم می شود. برهمین اساس واحد اعضاء در این نمایشگاه حضور می یابد و آخرین خدمات خود را معرفی می کنند . از سال 95 اصلاح فرآیندها برای افزایش سرعت صدور برخی مجوزها به کارگزاران صورت گرفت.
وی درباره حضور همکاران تالارهای منطقه ای در این نمایشگاه گفت: به طور معمول همکاران تالارهای منطقه ای در نمایشگاه حضور دارند و برخی از کارگاه های آموزشی توسط آن ها پیگیری می شود و مانند سال های گذشته حضور در این حوزه هم پررنگ خواهد بود.
معاونت ناشران و اعضاء بورس تهران پیشنهاد داد : از هر ابزاری که برای بین المللی شدن نمایشگاه بورس بانک و بیمه وجود دارد استفاده کنیم. این نمایشگاه جزو معدود نمایشگاه هایی است که در منطقه خاورمیانه به طور مستمر برگزار می شود، لذا دهمین سال برگزاری آن باید نسبت به اولین سال تفاوت قابل ملاحظه ای داشته باشد. باید بتوانیم از ابزار موجود استفاده کنیم تا خیلی از افراد را از کشورهای همسایه برای حضور در این نمایشگاه دعوت کنیم.
وی در خاتمه بر حضور فعال تر سرمایه گذاران خارجی در نمایشگاه تاکید و افزود: حضور بازدیدکنندگان خارجی سال های گذشته موجب می شود آخرین دستاوردها وتجربیات و نقطه نظرات آنها به بازار سرمایه منعکس شود و نام بازار سرمایه ایران در مجامع مالی دنیا بر سر زبان ها قرار بگیرد.
سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن اینکه متولی اصلی برگزاری نمایشگاه بورس، بانک و بیمه است، خود نیز در سالن 35 نمایشگاه و به همراه سایر ارکان بازار سرمایه دارای غرفه است.
دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه (فاینکس 2017 )، کار ویژه اصلی غرفه سازمان بورس، اطلاعرسانی و پاسخگویی است.
مراجعان ابتدا با کارشناسان مرکز ارتباط بورس گفتگو میکنند. چنانچه سؤالات مراجعان جنبه عمومی داشته باشد، این کارشناسان پاسخ لازم را ارائه خواهند کرد و اگر سؤالات در حوزه تخصصی باشند، به کارشناسان بخش مربوط راهنمایی خواهند شد.
در غرفه سازمان بورس کارشناسان مختلفی از بخشهای حقوقی، نظارت بر بورسها و ناشران، نظارت بر نهادهای مالی، مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی و امور بینالملل سازمان حضور دارند که وظیفه پاسخگویی به سؤالات فنی را برعهده دارند.
همچنین در غرفه سازمان بورس و اوراق بهادار، بروشورهایی به منظور اطلاعرسانی و آشنایی با وظایف هر یک از بخشهای سازمان توزیع خواهد شد و از امکانات بصری نیز در قالب پخش کلیپها بهرهبرداری خواهد شد.
براساس این گزارش، از دیگر برنامههای سازمان در محل غرفه برپایی جلسات با حضور مدیران ارشد و میانی سازمان خواهد بود.
سازمان بورس و اوراق بهادار برنامههای دیگری نیز در دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه دارد که در محوطه نمایشگاه و با همکاری مجری نمایشگاه برگزار میشود.
از این موارد میتوان به برپایی نشستهای تخصصی، راهاندازی راهروی فرهنگسازی، فعالیتهای رادیو و تلویزیونی، تعامل با اصحاب رسانه و موارد دیگر اشاره کرد.
رونمایی از دستاوردهای فناوری اطلاعات در حوزه بازار سرمایه
در دهمین نمایشگاه بورس ، بانک و بیمه موسوم به فاینکس 2017 از محصولات جدید شرکت رایان بورس شامل سامانه «سنم» ، سامانه «مُکنت» و توسعههای سامانه کدال برای توسعه گزارشگری در بخشهای مختلف بازار سرمایه رونمایی می شود.
علیرضا ماهیار مدیرعامل شرکت رایان بورس گفت: فاینکس 2017 یک رویداد بااهمیت مالی در کشور است که فرصت مناسبی را پیشروی شرکتها و بنگاههای اقتصادی قرار میدهد تا علاوه بر نمایش دستاوردهای سالیانه خود، بیشترین بهره را از تجمع مردم و مسؤولان در این رویداد اقتصادی داشته باشند.
این مدیر حوزه فناوری اطلاعات بازار سرمایه، یکی از زمینههای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال در سال 1396 را استفاده از ظرفیتهای بورس دانست و ابراز امیدواری کرد: از طریق بازار سرمایه بخشی از اهداف مترقی و کلان اقتصادی و اقتصاد مقاومتی محقق شود.
وی که کارکرد اصلی بازار سرمایه را تقویت تأمین مالی و افزایش سودآوری بنگاههای اقتصادی تعریف می کرد، از نمایشگاه "فاینکس 2017 " به عنوان فرصت مناسبی یاد کرد که به واسطه آن می توان انسجام و وحدت رویه را در تمام بخش های اقتصادی کشور به نمایش گذاشت.
مدیرعامل رایان بورس با اشاره به پررنگ شدن کارکردهای آموزشی، تبلیغاتی و اطلاعاتی این نمایشگاه صنعت مالی، عنوان کرد: حضور همزمان بازار پول و سرمایه در این رویداد مالی فرصت مناسبی برای تامین مالی ناشران بورسی فراهم می کند.
وی افزود: آنچه که اهمیت این دوره از برگزاری "نمایشگاه فاینکس 2017 " را دو چندان ساخته ، فضای پیش روی اقتصاد کشورمان در سطح بین المللی است به طوری که با تغییر مدلهای رفتاری اقتصادی در پی تأثیرپذیری از فضای اقتصاد جهانی، تلاشها برای جذب سرمایهگذاران خارجی در بازار سرمایه کشور افزایش یافته است.
وی با تأکید بر افزایش شفافیت اطلاعات در بازار سرمایه، ادامه داد: ارائه اطلاعات معتبر، به موقع و قابل مقایسه برای حمایت از سرمایه گذاران برای کمک در فرآیند تصمیمگیری و همچنین داشتن بازار سرمایه کارا، مهم است، لذا توسعه سریع بازارهای سرمایه باعث شده است تا نحوه افشای اطلاعات به بازار مسئله اساسی در اطمینان از کارایی بازار تلقی شود.
مدیرعامل شرکت رایان بورس با اشاره به تغییرات صورت گرفته در روند انتشار اطلاعات در بازار سرمایه از رونمایی سامانه سنم به عنوان پایگاه ثبت و نظارت بر اطلاعات صندوق های سرمایهگذاری بازار سرمایه خبر داد و گفت: راه اندازی سامانه مُکنت به عنوان ابزار تولید گزارش توجیهی و بیانیه ثبت افزایش سرمایه در کنار سامانه کدال و اقدامات گسترده در توسعه سامانههای کدال و XBRL در بهرهگیری از آخرین استانداردهای گزارشگری مالی با هدف افزایش شفافیت و سرعت اطلاعرسانی از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
وی یادآور شد: در این نمایشگاه برای جذب استارتآپ های فعال در حوزه فینتک تمهیدات ویژه ای اتخاذ شده است.
ماهیار در پایان گفتگو با "سنا" ضمن دعوت از همه اهالی حوزه اقتصادی کشور و فعالان صنعت فناوری اطلاعات جهت مشارکت در توسعه زیر ساخت های فنی بازارسرمایه ابراز امیدواری کرد این نمایشگاه تأثیر فراوانی در اجرای برنامههای اقتصادی کشور در سال 1396 داشته باشد.
دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه از 26 فروردین امسال در تهران برگزار می شود که 351 شرکت کننده خواهد داشت و شامل ارکان بازار سرمایه، تامین سرمایه ها، کارگزاران، بانکها و موسسات مالی، بیمه، صرافی ها هستند.
از30 کشور خارجی در این نمایشگاه حضور دارند؛ اما نیاز است که این نمایشگاه بیشتر در سطح بین المللی شناخته شود و گروههای مختلف در تلاشند در سطوح گسترده حضور یابند.
در این نمایشگاه برنامه هایی چون رونمایی از تمبر یادبود دهمین نمایشگاه، رونمایی از سامانه جدید تالار مجازی، امضای تفاهم نامه، تجلیل از پیشکسوتان بازار سرمایه، تقدیر از فعال ترین نهادهای مالی و شفاف ترین ناشران بورس، نشست های تخصصی و تریبون آزاد اندیشی و پنل های تخصصی، رونمایی کتاب تاریخچه بورس و نشست های تخصصی بازار سرمایه اجرا می شود.
سید احمد عراقچى معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن اشاره به اهمیت برگزاری دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه ابراز امیدواری کرد: فاینکس ٢٠١٧ فرصت مناسبی برای بازار سرمایه، بانک ها و بیمه ها و همچنین همه صنایع ایجاد کند. وی با بیان اینکه نمایشگاه فاینکس ٢٠١٧ اولین رویداد بین المللی سال جدید است گفت: امیدواریم برگزاری نمایشگاه هایی از این دست بتواند ویترین اقتصاد ایران در عرصه بین المللی باشد. دهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه از فردا صبح، 26 فروردین تا 29 فروردین ماه در محل دایمی نمایشگاه های بین اللملی برگزار می شود.