پخش زنده
امروز: -
نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.
همچنین در قسمت دیگری از صحبت های ایشان در خصوص خلاء های اقتصادی امروز کشور بیان شده است که:"«بیکاری بهخصوص بیکاری جوانان تحصیلکرده» و «مشکلات معیشتی مردم بهویژه طبقات ضعیف» دو مشکل اصلی در عرصه اقتصادی است و مردم از لحاظ معیشت دچار مشکل هستند و مشکلات معیشتی تبعات اجتماعی و فرهنگی را در پی دارد و دشمن نیز برروی همین مسائل متمرکز میشود."
برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ، راهحل این مشکلات آورده شده است. که نتیجه حل این مشکلات رونق تولید و اشتغال می باشد.چنانچه برخی از فواید رونق گرفتن تولید ملی، نیز در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر عنوان شده است.در نتیجه ایشان هدف نظام اسلامی را، "پیشرفت همهجانبه، استقلال از قدرتهای سلطهگر جهانی، شکوفایی استعدادها، رهایی کشور از آسیبهای اجتماعی و عزت و امنیت و اقتدار ملی" بیان کردند و برای رسیدن به آن نیز در راستای سیاستهای اقتصادی سال گذشته نقشه راهی برای رونق تولید و به تبع آن اشتغال ترسیم کردند. که در دوبخش رونق تولید و اشتغال، قابل رصد کردن می باشد. بخش اول نیز در هفت محور تقسیم بندی شده است.
مدیریت پژوهش های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد اقدامات مسئولان رادر خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص تولید و اشتغال -در سال 1396 –را رصد کرده و در قالب گزارشهای هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
مهم ترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در19/ 01/ 96 الی 23/ 01/ 96 عبارتند از:
در رصد هفته مورد بررسی، از محورهای تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:
"دخالت دادن مردم در کار تولید" ، "گسترش صادرات و طرف های صادراتی " ، "تامین امنیت سرمایه گذاری " ، "ثبات سیاست ها و قوانین و حذف قوانین دست و پاگیر" ، "جلوگیری از واردات کالاهایی که یا در داخل تولید میشوند یا قابل تولید کردن است." ، " مبارزه با باندهای قاچاق" ، " اشتغال " .
و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:
*بخش خصوصی موتور محرک صادرات صنعت آب و برق است و وزارت نیرو به عنوان پشتیبان این بخش در دولت و مجلس از آنان حمایت خواهد کرد
*فرهنگسازی و نهادینه کردن حمایت از کالای داخلی مهمترین گام در تحقق اقتصاد مقاومتی است که این مهم با پشتیبانی مردمی و تولید کالای باکیفیت محقق خواهد شد
*راه اندازی 50 هزار واحد تولیدی (صنایع تبدیلی) کوچک با بیش از 100 هزار فرصت شغلی در سال جاری
*نوین سازی ماشین آلات صنعتی در انتظار اقدامات فوری دولت - با نوسازی صنایع، بازدهی تولید افزایش قابل توجهی پیدا میکند.
*بانک صنعت و معدن تا 19 فروردین امسال 2 هزار و 90 میلیارد تومان تسهیلات در جهت طرح رونق تولید و به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی به صنایع کوچک و متوسط کشور پرداخت کرده است.
*حمایت از تولید داخلی باید بیشتر معطوف به تولید صادراتی باشد، بنابراین باید مراقب باشیم که به بهانه حمایت از تولید داخلی به روابط تجاری خود با دنیا آسیب نزنیم.
*قراردادهای جدید نفتی موجب جذب بیش از ۸۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی میشودو این یعنی رونق در تولید و اشتغال .
*توسعه کسب و کار پوشاک ایرانی در دستور این اتحادیه در سال جاری قرار گرفته و می توانیم سرمایه های زیادی را جذب کنیم. تولید پوشاک صادرات محور میشود .
*بازار ایران به روی شرکتها و کشورهایی باز خواهد بود که در تولید مشارکت کنند . حمایت های مادی و معنوی ما از شرکت های خارجی به شرط تولید مشترک .
*افزایش تعرفههای وارداتی یکی از بهترین مسیرها برای مقابله با واردات انبوه کالای خارجی است و دست اندر کاران باید برای اجرای آن چارهاندیشی کنند.
*از ورود کالاهای مشابه تولید داخل مانند پوشاک، کیف، کفش، میوه، خشکبار و اقلامی از این قبیل به صورت ملوانی و گذرمرزی ممانعت شود.
*ایدرو براساس مصوبهای که به تصویب وزارت صنعت، معدن و تجارت رسیده و طی یک برنامه استراتژیک ۱۰ ساله قصد دارد مانع سفارش کشتیهای بزرگ به خارج از ایران شود.
*تعرفه های وارداتی برای کالاهای مصرفی واقعا ضروری است زیرا این کالاها را می توان در داخل کشور تولید کرد و نیازی برای وارد کردن با نرخ ارزان نیست.
*اجرایی شدن قرارداد خرید 100 فروند ایرباس، حدود 4 هزار فرصت شغلی به طور مستقیم در صعنت به وجود می آورد.
*اگر تاسیس و راه اندازی بنگاه های کوچک را یکی از راهکارهای مقابله با بیکاری بدانیم، بی شک تجارت خارجی، حائز یکی از بزرگترین ظرفیت ها برای جذب جوانان و ایجاد شغل است.
*در استان تهران ظرفیت افراد تحصیلکرده بیشتر است در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز بحث دانشبنیان را دنبال میکنیم که بهطور حتم کمک به اشتغالزایی افراد تحصیلکرده میکند.
در این بخش سعی شده است به محورهای هفتگاه رونق تولید که از بیانات مقام معظم رهبری استخراج شده، پرداخته شود:
پژوهش خبری صدا وسیما// گروه اقتصاد