مدیرعامل آبفا: امسال دو میلیون نفر روستایی از آب سالم برخوردار خواهند شد
مدیر عاملآب و فاضلاب کشور گفت : امسال دو میلیون نفر از روستاییان بالای 20 خانوار از خدمات سامانه مدرن آبرسانی بهره مند می شوند.
حمیدرضا جانباز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ افزود :پارسال هم این رقم ( دو میلیون نفر ) تحقق یافت.
وی گفت : در بودجه امسال با تاکید رئیس جمهور بیش از هزار و 100 میلیارد تومان در ردیف های بودجه و حدود 300 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به طرح های آبرسانی روستایی تخصیص یافته است.
جانباز گفت : از بانک توسعه زیرساخت آسیایی در سال گذشته اعتبارات خوبی گرفته شد که امسال نیز در طرح های مازندران (پنج شهر) و تعداد زیادی از شهرهای خوزستان، کرمانشاه و سایر استان ها از منابع بانک توسعه زیرساخت آسیایی استفاده خواهیم کرد و به نظر می رسد ، حرکت منسجم رو به جلو برای ارتقای جمعیت تحت پوشش خدمات فاضلاب در شهرها و آبرسانی در روستاها با استقاده از منابع این اعتبارات خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه در سال 95 قرار بود 25 تصفیه خانه فاضلاب به بهره برداری برسد ، افزود : 23 تصفیه خانه به بهره برداری رسید و سه تصفیه خانه دیگر نیز در سه ماهه اول امسال بهره برداری خواهد شد.
وی گفت : پارسال قراردادهایی با بخش خصوصی در زمینه ساخت تصفیه خانه های آب و فاضلاب، سامانه های آبرسانی و طرح های نمک زدایی به ارزش هزار و 300 میلیارد تومان بسته شد که امسال هم با سرعت بیشتری استمرار می یابد.
جانباز افزود: امسال برای اجرای 53 طرح نمک زدایی، تامین آب، اجرای سامانه های آبرسانی با بخش خصوصی قرارداد بسته خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت : پارسال شروع حرکت جدی برای تامین آب شرب روستایی با سرعت بالا بود و پیش از این سالانه 150 تا 200 هزار نفر از روستاییان تحت پوشش آبرسانی قرار می گرفتند اما پارسال (1395) با توجه به اعتباراتی که از صندوق توسعه ملی گرفته شد حدود دو میلیون نفر از روستاییان تحت پوشش این خدمات قرار گرفتند و امسال هم این رقم تکرار می شود.
جانباز درباره بدهی این شرکت به پیمانکاران و مشاوران و بخش خصوصی افزود: پارسال دو هزار و 500 میلیارد تومان از طریق اسناد خزانه اسلامی پرداخت کردیم و قرار است در چند ماه امسال نیز حدود 600 میلیارد تومان از طریق اسناد خزانه برای طرح های مسکن مهر پرداخت کنیم.
وی با اشاره به اینکه حدود 600 میلیارد تومان از بدهی این بخش به پیمانکاران و مهندسان مشاور بخش خصوصی باقی مانده است ، گفت : بخش خصوصی اعم از پیمانکار و مشاور به اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت اعتماد پیدا کرده است و در فرابورس این اسناد و اوراق خرید و فروش می شود ، به همین دلیل بخش زیادی از بدهی شرکت از این طریق پرداخت شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور درباره طرح های نیمه تمام در این شرکت نیز افزود: خوشبختانه برغم نداشتن نقدینگی ، با تدبیر سازمان برنامه و بودجه ، از محل اسناد خزانه و اوراق مشارکت بخش های زیادی از مطالبات سازندگان و مهندسان مشاور در پایان سال پرداخت شد.
جانباز گفت: در حال حاضر طرحی به دلیل نداشتن نقدینگی که متوقف باشد ، نداریم ولی اگر جریان نقدینگی بیشتر شود ، سرعت اجرای طرح ها نیز بیشتر می شود و با همین مکانیزم می توانیم سال 96 را نیز مدیریت کنیم.
وی افزود : اما تعدادی از طرح ها به تامین فوری نقدینگی نیاز دارد که طرح های اضطراری تامین آب هستند و باید با سرعت بیشتری اجرا شوند.