برچسب زنی "تندرو" و "میانه رو" ترفندی برای دو قطبی سازی انتخابات
مرزبندی میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با برچسب زدن "میانه رو" و "تندرو" ترفندی است که این روزها رسانه های بیگانه با هدف ایجاد فضای دوقطبی در انتخابات آتی بکار می برند.
اسفندماه سال 1394 و دو روز مانده به برگزاری انتخابات خبرگان رهبری، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مردم نجف آباد بیانات مهمی در باره ترفندهای دشمنان انقلاب اسلامی برای ایجاد دوقطبی های دروغین و القایی در فضای انتخاباتی ایراد کردند. حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین این ترفند دشمنان، به برچسب زنی و توصیف نامزدهای انتخاباتی به میانه رو و تندرو اشاره و همه آحاد مردم، مسوولان وسیاسیون را به هوشیاری برای خنثی سازی این ترفند دعوت کردند.
اکنون نیز که ثبت نام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آغاز شده است و برخی از شخصیت های سیاسی و مذهبی برای نامزدی در انتخابات اعلام آمادگی کرده اند، این ترفند در دستور کار رسانه ها ومحافل سیاسی بیگانه قرار گرفته است و این محافل سعی دارند در ذیل برچسب زنی تندرو و میانه رو به شخصیت های سیاسی حاضر، اهداف چند منظوره ای را دنبال نمایندکه دو قطبی سازی انتخابات در صدر این اهداف قرار گرفته و دیگر اهداف در ذیل این رویکرد القایی دنبال می شود.
بر این اساس هر چند مقام معظم رهبری در همان سخنرانی حضور گسترده مردم در انتخابات را موجب هیبت و عظمت مجدد انقلاب اسلامی در جهان دانسته و تاکید کردند: انتخابات علاوه بر نشان دادن «قدرت و عزم و ایستادگی ملی»، وفاداری، شجاعت و دلیری یک ملت بزرگ را در کارزار مقابله با اهداف غرض آلود، نشان خواهد داد، مشارکت گسترده مردم در انتخابات از منظر رسانه های بیگانه به رویارویی و اردوکشی دو جریان سیاسی تعبیر می شود که برنده شدن هر یک از این دو جریان نیز به فراخور اینکه کدام جریان در انتخابات برنده شود تفسیر و تحلیل می شود که می تواند پیامدهای مثبت ومنفی را برای معیشت آحاد مردم مترتب شود.
باید گفت از منظر محافل رسانه ای و سیاسی بیگانه متغیر اصلی در مرزبندی میان اصولگرا و میانه رو در نحوه تعامل این دو جریان با غرب و نزدیکی به امریکا خلاصه شده و در ذیل این برداشت در مرحله اول وانمود می شود که جریان اصولگرا نگاهی منفی به رابطه با غرب دارد اما جریان میانه رو به دنبال ارتباط و برقراری رابطه است.
در مرحله دوم و در ذیل رویکرد دو قطبی سازی، القای شکاف در میان قوای سه گانه از یکسو و شکاف میان قوه مجریه با حاکمیت فضاسازی شده و در چنین فضای ساختگی از تقابل دولت و حاکمیت، حضور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری معناپذیر می شود.
در مرحله سوم، رسانه بیگانه با وصل کردن ساختگی نامزدهای انتخاباتی به دولت وحاکمیت نظام، بگونه ای وانمود می کند که رهبری نظام طرفدار فلان نامزد انتخاباتی است که البته این رویکرد پس از پیروز شدن یا شکست نامزد مد نظر رسانه بیگانه، به سوژه جدیدی برای هجمه علیه حاکمیت تبدیل خواهد شد.
در مرحله چهارم، رسانه بیگانه با توصیفی که از نامزد میانه رو واصولگرا داشته است به پیامدهای احتمالی پیروزی هر یک از این دو پرداخته و می کوشد با ایجاد شکاف در میان آحاد مردم و نگران سازی آنها از وضعیت آینده کشور، به زعم خود مردم را به سوی چهره ای هدایت نماید که به زعم رسانه در چنین فضای ساختگی به غرب نزدیک است.
نمونه هایی از این شیوه تبلیغات سیاسی را می توان در گزارش روز سه شنبه 22 فروردین ماه اسوشیتدپرس دید که حسن روحانی رئیس جمهور را میانه رو و ابراهیم رئیسی را با عنوان یکی از روحانیون تندرو و نزدیک به آیت اله خامنه ای توصیف می کند که در انتخابات شرکت می کنند.
شبکه هایی نظیر "من و تو"، " صدای امریکا" و بی بی سی فارسی هم به دفعات چنین تعابیری را بکار برده و تلویزیون بی بی سی فارسی 20 فروردین ماه برای القاء وابستگی رئیسی به حاکمیت مدعی می شود: آیا متولی آستان قدس رضوی می تواند نامزد مستقل این انتخابات باشد؟
رویترز نیز در خصوص القاء هراس از پیامدهای سیاسی و اقتصادی انتخابات در یک چنین فضای دوقطبی ساختگی گزارش میدهد: رئیسی یک روحانی تندروی ضد غربی است و در صورت انتخاب او باید در انتظار محدودیت های بیشتر در رابطه با آزادی های اجتماعی و سیاسی در ایران بود...»
نکته اینجاست که تلاش رسانه هابرای ایجا دفضای دوقطبی و برچسب زنی به نامزدهای انتخاباتی در حالی است که وندی شرمن عضو سابق ارشد تیم مذاکره آمریکا در گفتگوهای هستهای ایران و گروه 1+5 در مصاحبه با پایگاه امریکایی کرونیکل گفته بود روحانی نیز یک تند روست نه میانه رو.
از این گذشته برای حاکمیت نظام مهم مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود است نه اینکه کدام یک از نامزدها برنده یا بازنده شود، در واقع از دیدگاه حاکمیت جمهوری اسلامی همه نامزدهایی که شرایط رئیس جمهور شدن را بر اساس قانون اساسی احراز کرده اند نیروهای انقلابی و وفادار به نظام ومنافع ملی هستند و مهم در اینجا اعتماد و رای مردم است که چه کسی را انتخاب کنند.
----------------------------
بررسی و تحلیل/ رضا محمدمراد