عرب ها در جستجوی کارگر ارزان ،
امارات و تضییع حقوق کارگران مهاجر
کارگران مهاجر از دیگر کشورها، برای کار در صنعت میلیارد دلاری ساخت وساز در امارات عربی متحده ناگزیرند هزینه های گزاف استخدام خود را بپردازند.
![](/files/fa/news/1396/1/22/908761_858.jpg)
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از آسوشیتدپرس از دبی، براساس تازه ترین پژوهش های حقوق بشری، کارگران مهاجر کشورهای جنوب شرق آسیا برای استخدام در صنعت میلیارد دلاری ساخت وساز در امارات عربی متحده ناگزیرند هزینه های گزاف استخدام خود را بپردازند.
این شرکت های وابسته به این صنعت ضمن کسب سودهای فراوان ناشی از فعالیت نیروهای کار ارزان جنوب شرق آسیا در دبی آنان را به پرداخت هزینه های مهاجرت، دریافت روادید و استخدام وادار می کنند.
تحقیقات مرکز تجارت و حقوق بشر دانشگاه نیویورک نشان می دهد، کارگران مهاجر باید در ازای استخدام بین 10 تا 18 ماه حقوق دریافتی خود را برای هزینه های تسهیل در مهاجرت که بخشی از هزینه های استخدام به شمار میرود بپردازند.
آثار کاهش قیمت نفت
درحالی که کاهش بهای جهانی نفت سبب کند شدن آهنگ ساخت و ساز در این کشور ثروتمند عربی شده و بسیاری از طرح های زیر ساختی دولتی نیز متوقف شده است اما همچنان این کشور در جستجوی کارگر ارزان برای گسترش و توسعه طرح های ساختمان سازی است.
در حالی که قطربرای اجرای طرح های ساختمان سازی ورزشگاههای خود جهت میزبانی جام جهانی 2022 سرمایه گذاری های سنگینی کرده دبی نیز به بیابان های وسیع خود به راه اندازی سایت نمایشگاه اکسپوی 2020 اقدام کرده است.
کارگران بنگلادشی در کشورهای مختلف بیشترین هزینه ها را می پردازند. این افراد که در ماه بین 1700 تا 5200 دلار بابت هزینه های مهاجرت، اقامت و استخدام خود ناگزیرند به صاحبان شرکت ها بپردازند در ماه فقط باید با چند دلار زندگی کنند.
افزون برآن مهاجران هندی به طور میانگین بین 1000 تا 3000 دلار در ماه باید بپردازند.
در بخشی از این پژوهش آمده است کاربرد " مدل معیوب کار و تجارت" درکشورهای خلیج فارس به جای اینکه فرصتی مناسب برای درآمد کارگران مهاجر ایجاد کند بیشتر سبب می شود به دلیل بدهی های کلان آنها به شرکت هایی که آنان را جلب کرده رفته رفته آنان زیر بار بدهی های خود هر روز فقیر و ناتوان تر می شوند در حالی که نمی توانند حتی شغل خود را تغییر دهند.
دیوید سیگال از دست اندرکاران این پژوهش با بیان اینکه شرکت ها بایستی از قوانین کار موجود پیروی کنند در باره ادامه کاربرد چنین مدلی هشدار داد و آن را مغایر با شان انسانی خواند.
در تازه ترین تحقیقات در باره نیروی انسانی ارزان در کشورهای نفت خیز از مقامات و رهبران کشورهای عربی خواسته شده مانع از فروش روادید و همچنین جلوگیری از فعالیت شرکت ها جهت استخدام غیرقانونی و خارج از ضوابط کارگران فقیر کشورهای جنوب شرق آسیا شوند.