7 تا 17 میلیارد دلار هزینه های شیوع زیکا در دو سال اخیر
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما نتایج یک مطالعه جدید حاکی از آن است که هزینه های اجتماعی- اقتصادی شیوع ویروس همه گیر زیکا در کشورهای آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب در دوره زمانی دو هزار و پانزده تا دو هزار و هفده بین هفت تا هفده میلیارد دلار است.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از نیویورک، برنامه توسعه سازمان ملل متحد PNUD با مشارکت فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر FICR عواقب و پیامدهای اجتماعی و اقتصادی شیوع زیکا در منطقه آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب به ویژه کشورهای برزیل، کلمبیا و سورینام را در دو سال اخیر مورد بررسی قرار دادند و در پایان مطالعات خود گزارشی تحت عنوان "ارزیابی آثار اجتماعی اقتصادی ویروس زیکا" منتشر کردند.
جسیکا فایتا مدیر برنامه توسعه سازمان ملل متحد در منطقه آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب در این گزارش اعلام کرد شیوع ویروس زیکا به اقتصاد آن دسته از کشورهای منطقه که به شدت وابسته به صنعت گردشگری هستند زیانهای سنگینی وارد کرد و این اپیدمی مشکلات موجود در سیستم بهداشتی و درمانی کشورهای منطقه را نمایان ساخت اما پیامدهای درازمدت شیوع بیماری زیکا می تواند به مدت چند دهه توسعه اجتماعی این کشورها و پیشرفت هایی را که در زمینه بهداشتی به دست آورده اند مختل نماید و روند تحقق اهداف توسعه پایدار را که سازمان ملل متحد مد نظر قرار داده است، کند سازد.
در این گزارش آمده است شیوع زیکا به طرز شدیدی شرایط اقتصادی و اجتماعی کشورهای فقیر منطقه را تضعیف کرد و در این میان قشرهای بسیار آسیب پذیر این کشورها بیشتر از بقیه در معرض پیامدهای این پدیده قرار گرفتند. کشورهای حوزه دریای کارائیب پنج برابر بیشتر از کشورهای آمریکای جنوبی با تبعات این اپیدمی مواجه شدند. بیش از هشتاد درصد زیانها و خسارات بالقوه این بیماری در سه سال گذشته ناشی از کاهش درآمدهای مرتبط با صنعت گردشگری بین المللی ارزیابی شده است. اقتصادهای بزرگ منطقه از قبیل برزیل بیشترین زیان را در این زمینه متحمل شدند.
برنامه توسعه سازمان ملل متحد و فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر در گزارش خود تصریح کردند راهبردهای ملی و منطقه ای به منظور آمادگی و مقابله با بیماری همه گیر زیکا باید تقویت گردد و جوامع نیز در این پویش مشارکت داده شوند. علاوه بر این دو سازمان یادشده در گزارش خود خواستار آن شدند که برنامه های حمایتی و نظام درمانی کشورهای منطقه مطابق با شرایط جدید تقویت گردند تا قشرهای که بیشترین نیاز به حمایت را دارند تحت پوشش قرار گیرند. ارتقای برابری جنسی نیز می تواند در مقابله موثر با بیماری زیکا نقشی موثر ایفا کند.
زیکا نخستین بار در سال هزار و نهصد و چهل و هفت در آفریقا و در بدن یک میمون یافت شد. نام این ویروس از جنگلی در اوگاندا
که نخستین میمون های مبتلا به ویروس در آن یافت شده اند، گرفته شد. زیکا نیز همانند تب دنگی و چیکونگونیا که بیماری های مشابهی هستند، توسط گونه هایی از پشه منتقل می شود که در مناطق حاره ای زندگی می کنند.