در جلسه روز جمعه مجمع عمومی سازمان ملل؛
ایران، تجاوز آمریکا به سوریه را به شدت محکوم کرد
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، حمله موشکی آمریکا به پایگاه هوایی در سوریه را به شدت محکوم کرد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما از نیویورک، غلامعلی خوشرو سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، حمله موشکی آمریکا به یک پایگاه هوایی در سوریه را به شدت محکوم کرد.
در جلسه روز جمعه مجمع عمومی سازمان ملل که با موضوع آوارگان در منطقه مدیترانه، به ویژه پناهجویان سوری برگزار شد، خوشرو با غیر مسئولانه و خطرناک خواندن تجاوز آمریکا آن را باعث تقویت تروریست ها و آوارگی تعداد بیشتری از مردم سوریه دانست. سفیر کشورمان همچنین این اقدام را نقض فاحش اصول منشور سازمان ملل متحد و قواعد آمره و بنیادین حقوق بین الملل دانست که باعث تضعیف ابتکارات چندجانبه برای پایان دادن به تروریسم و افراطی گری در سوریه، به ویژه اقدامات جاری در سازمان ملل متحد می شود.
خوشرو افزود که ایران خود بزرگ ترین قربانی سلاح های شیمیایی در تاریخ معاصر است و استفاده از این سلاح ها را، فارغ از مرتکبین و قربانیان آن، به شدت محکوم می کند. وی در ادامه گفت ایران حملات موشکی آمریکا به پایگاه هوایی سوریه را که به بهانه دروغین استفاده دولت سوریه از سلاح های شیمیایی صورت گرفته است، قویا محکوم می کند. توسل به بهانه های واهی و تجاوز به یک کشور عضو سازمان ملل اقدامی خطرناک، مخرب و نقض اصول حقوق بین الملل است و باعث وخیم تر شدن شرایط در سوریه و کل منطقه خواهد شد.
سفیر کشورمان در خصوص نحوه برخورد جامعه بین المللی با موضوع آوارگان، خواستار مشارکت و تقسیم مسئولیت ها در راستای برخورد بشردوستانه با کلیه آوارگان شد. وی گفت در سال های گذشته این کار به درستی انجام نشده است؛ زیرا تعداد محدودی از کشورهای در حال توسعه با استفاده از منابع اندک خود و بدون مساعدت جامعه بین المللی بار پذیرایی از آوارگان را بر دوش کشیده اند. خوشرو به حضور چندین میلیون آواره از افغانستان و عراق از دهه های گذشته در ایران اشاره کرد و گفت جمهوری اسلامی ایران بدون برخورداری از حمایت و مساعدت جامعه بین المللی از این گروه ها میزبانی کرده است.
سفیر کشورمان همچنین افزود که وجود آوارگان، علامت و نشانه وجود بحران های عمیق تری است. وی به آوارگی میلیون ها فلسطینی در هفت دهه اخیر به دلیل اشغال سرزمینشان از سوی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و علت موج جدید آوارگی در منطقه مدیترانه را مداخلات خارجی و جنگ های تحمیل شده باصطلاح پیشگیرانه و به دنبال آن افزایش تروریسم و افراطیگری خشن دانست. خوشرو خواستار برخورد هماهنگ و منسجم جامعه بین المللی با این عوامل ریشه ای و مقابله با تجاوز و اشغالگری در کنار مبارزه با تروریسم و افراطی گری شد.