کارشناس مسائل بینالملل؛
حمله امریکا به سوریه سناریویی از پیش هماهنگ شده بود
کارشناس مسائل بین الملل علت حمله موشکی آمریکا به پایگاهی در سوریه را پیروزی های ارتش سوریه و نیروهای هم پیمان ضد تروریست و عقب نشینی آن ها در مناطق درگیری دانست.
سید هادی سید افقهی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: عقب نشینی ها و ریزش جبهه های تروریست ها در مناطق مختلف سوریه از جمله حماء، شرق حلب، آزادسازی تدمور، حرکت ارتش سوریه از غرب رود فرات به شرق آن به قصد آزادسازی الرقه و همچنین حرکت از تدمور به سمت شهر استراتژیک دیرالزور و در کنار این پیروزی های نظامی اعلام آشتی ملی دولت سوریه با برخی گروههای تروریستی باعث نگرانی تروریست ها و اربابانشان به ویژه آمریکا شد. وی گفت: از این رو حامیان تروریست ها در اقدامی نخست معاندین و مسلحان را از منطقه الجبر در غوطه شرقی به سمت دمشق برای بی ثبات کردن پایتخت سوریه تحریک کردند که البته با ضربات سنگینی از ارتش سوریه مواجه شدند، در کنار این مساله حامیان تروریست ها سناریویی از پیش تعیین شده را که با امریکا نیز هماهنگ شده بود به کار بستند و آن جنایت بزرگ بشری در منطقه خان شیخون بود که با بمب های شیمیایی گاز سارین و کلر شماری از شهروندان سوری را به شهادت رساندند.
سیدافقهی با تاکید بر ارتباط حمله موشکی امریکا به سوریه با حمله شیمیایی تروریست ها گفت: این کاملا یک سناریوی از پیش هماهنگ شده بود، امریکا دنبال نجات مزدوران خود و تروریست ها در سوریه است و برای جلوگیری از پیشروی شتابنده ارتش سوریه و همپیمانانش دنبال یک بهانه بود که وارد عمل شود.
وی افزود: البته امریکایی ها قبل از این حمله تجاوزگرانه در منطقه الرقه نیرو هلیبرد کرده بود اما به علت اینکه پایگاه هوایی الشعیرات موفقیت های زیادی در نابودی تروریست ها به ویژه در حلب کرده بود برای کاهش قدرت هوایی سوریه این پایگاه را سحرگاه امروز هدف 59 موشک قرار دادند.
این کارشناس روابط بین الملل در باره اینکه آیا این حمله تداوم خواهد داشت یا خیر؟ گفت: وزیر خارجه امریکا گفته این حملات ادامه نخواهد داشت اما همانگونه که پیش از این دروغ و نفاق ترامپ رئیس جمهور امریکا مبنی بر اینکه کاری با دولت سوریه و بشار اسد نداریم و اولویت ما مبارزه با داعش و تروریست هاست با این حمله ثابت شد، به هیچیک از اظهارات مقامات امریکایی اعتبار و اعتمادی نیست.
سیدافقهی درباره واکنش های داخلی امریکا به این حمله موشکی ادامه داد: هم اکنون شماری از نمایندگان کنگره امریکا به این حمله موشکی اعتراض کردند و آن را برخلاف قانون اساسی امریکا دانستند.
وی گفت: نمایندگان کنگره امریکا اعلام کردند ترامپ باید هم کنگره را از این عملیات مطلع می کرد و هم از نمایندگان کسب اجازه می کرد زیرا اگر این جنگ دامنه دار شود بازتاب گسترده منفی در خود امریکا خواهد داشت؛ حتی شماری از افسران قدیمی جنگ امریکا در ویتنام امروز از مردم امریکا برای برپایی تظاهرات ضد سیاست های جنگ طلبانه ترامپ دعوت کردند.
سید افقهی درباره واکنش جهانی به این حمله موشکی امریکا گفت: واکنش ها متفاوت است؛ فرانسوی ها مواضع نسبتا اعتراض امیز البته محافظه کارانه ای گرفتند و پس از نشست شورای امنیت در واکنش به اظهارات سفیر امریکا که گفته بود اگر شورای امنیت اقدامی ضد سوریه اتخاذ نکند برخی کشورها مستقل عمل خواهند کرد گفتند که فرانسه در هیچ اقدام نظامی ضددمشق شرکت نخواهد کرد.
وی افزود: با این همه کشورهای همسو با امریکا مانند انگلیس، ترکیه، عربستان، رژیم صهیونیستی و معارضان تروریستی ریاض از این حمله حمایت کردند و بر استمرار آن تاکید داشتند حتی رئیس جمهور ترکیه اعلام کرده است از هر حمله نظامی ضد سوریه تا سرنگونی بشار اسد حمایت می کند.
کارشناس روابط بین الملل در این حال افزود: در این میان بولیوی تقاضای جلسه فوق العاده در شورای امنیت کرده و روسیه نیز به این اقدام تجاوزکارانه واکنش نشان خواهد داد.
سیدافقهی درباره واکنش جمهوری اسلامی ایران به این حمله نیز گفت: در این باره سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با صدور بیانیه ای واکنش نشان داده است و ضمن محکومیت آن این حمله را یک تجاوز آشکار ضد کشوری عضو سازمان ملل دانسته است.
وی گفت: به طور قطع این حمله اوضاع سیاسی و نظامی سوریه را بحرانی تر و پیچیده تر خواهد کرد در حالی که جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه در آستانه قزاقستان به نتایج خوبی برای ایجاد آرامش در سوریه رسیده بودند و همچنین دنیس ترا نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز اقدامات خوبی درباره بحران سوریه انجام داده بود، امریکایی ها با این حمله قواعد بازی را به هم ریختند.