فرهنگ ملل؛
آداب و رسوم ملل مختلف در جشن سال نو
هر سال با فرا رسیدن سال نو مردم کشورهای جهان به تکاپو می افتند تا طبق سنت و فرهنگ خود، سال نو را جشن بگیرند، در این میان برخی از رسوم جالب و تعجب آور است.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا وسیما؛کشورهای جهان هنگام تحویل سال نو،آداب و رسوم خاصی را اجرا می کنند که از فرهنگ آن منطقه نشات می گیرد.
یکی از آداب ویژه سال نو برای مردم ایران، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان و افغانستان، در کنار دیگر مراسم، پختن سمنو و گذاشتن آن بر سر سفره سال نو است. پختن انواع سمبوسه نیز در این کشورها مرسوم است.در افغانستان، مردم به جای 7 سین متداول در ایران،7 میوه میگذارند که شامل میوههای خشک مانند سنجد، برگه، کشمش، بادام، پسته، گردو و...است.
اسپانیا: مردم برای خوشبختی انگوری با 12 دانه میخورند.
در اسپانیا مرسوم است که هر کس، در هنگام نیمه شب که سال تحویل میشود، 12 دانه انگور میخورند. این 12 دانه میباید با آخرین ضربه ساعت خورده شوند؛ با هر ضربه ساعت یک دانه انگور. البته مردم پرو 13 حبه انگور میخورند که سیزدهمین حبه نویدبخش خوششانسی است. هنگام خوردن آن آرزو میکنند.
بلژیک: کودکان نامههایی به مناسبت سال نو برای خانوادههای خود مینویسند.
کودکان در این روز نامههایی را به مناسبت سال نو برای پدر، مادر یا پدر بزرگ و مادر بزرگ خود مینویسند. آنها کارتهایشان را با کاغذهای کادو، فرشتهها و گلهای رز رنگی تزیین میکنند و در نهایت آن را بلند میخوانند.
یونان: مردم از در خانههایشان پیاز آویزان میکنند.
یونانی ها اعتقاد دارند که آویزان کردن پیاز از در خانه نشانه تولد دوباره است. صبح روز بعد والدین این پیازها را آرام به سر کودکان خود می زنند تا آنها را برای رفتن به کلیسا بیدار کنند. آنها همچنین اناری را قبل از ورود به خانه و جلوی درشان میشکنند که نشانه دیگری از بخت و اقبال خوب است.
دانمارک: مردم کیکی بزرگ میخورند و ظرفهای آن را پرت میکنند.
مردم دانمارک عصرانهای درست میکنند که شامل کیک مخصوصی است به نام "کرانسکاگ". کرانسکاک نام کیک بزرگ شیبداری است که با پرچم و شیرینی تزیین شده است. آنها همچنین بر این باورند که با پرت کردن ظروف خود جلوی در همسایه دوستان زیادی در سال جدید پیدا خواهند کرد.
ژاپن: مردم بر این باورند که خدای سال نو به زمین میآید.
در ژاپن بوداییها 108 بار زنگهایشان را به صدا در میآورند و به " توشیگامی"؛ «خدای سال نو» ، خوش آمد میگویند. ژاپنیها همچنین خانههایشان را تمییز میکنند و و با ارسال کارتهای تشکری که "ننگاجو" نام دارد برای یکدیگر سالی خوش آرزو میکنند. آنها تا 3 روز اول سال ، غذاهایی میخورند که حبوبات، بهویژه لوبیای سیاه شیرین داشته باشد.
استونیا: مردم 12 نوع غذا یا حتی بیشتر درست میکنند.
تعدای از مردم استونیا معتقدند که باید 7، 9 یا 12 نوع غذا در سال نو بخورند. اعتقاد بر این است که با خوردن هر کدام از آنها فرد انرژی لازم را برای کل سال به دست میآورد. آنها نباید تمام غذاها را بخورند، قسمتی از آن را برای ارواح و اجداد خود که شب سال نو به خانههایشان باز میگردند، باقی میگذارند.
آلمان: مردم شیرینیهایی به شکل خوک میخورند و تلویزیون میبینند.
مردم آلمان دونات و شیرینیهایی به شکل خوک میخورند و معتقدند که این کار برایشان خوشبختی میآورد. تمام مردم در این کشور همچنین به تماشای برنامه تلویزیونی خاصی که هر سال شب عید پخش میشود، مینشینند.
آرژانتین: مردم برای داشتن سالی خوب، لوبیا میخورند.
مردم آرژانتین معتقدند که خوردن لوبیا قبل از تحویل سال برای آنها خوشبختی میآورد و باعث موفقیت در کار آنها میشود. بعضیهای دیگر نیز بر این باورند که اگر در گوشهای از خانه چمدانی بگذارند، در سال جدید بیشتر به مسافرت خواهند رفت.
جمهوری چک: آتشبازی آسمان را روشن میکند.
در پراگ، پس از تحویل سال مردم نمایش زیبای آتشبازی را در آسمان میبینند و سال جدید را در مهمانی، مراکز عمومی و میدانهای شهر جشن میگیرند.
اکوادر: مردم تصویر دشمنهایشان را میسوزاند.
در اکوادر مردم آدمکهای ساختگی که باعث بدبختی آنها در سال گذشته شد را در آتش میسوزانند. آدمکهایی که از روزنامه و تکههای چوب درست شده را با تجمع شبانه بیرون از خانه آنها را میسوزانند.
چین: مردم خانه تکانی میکنند و برای یکدیگر هدیه میخرند.
در چین برای رهایی از شربخت و اقبال بد خانه تکانی میکنند و برای افرادی که دوستشان دارند هدیه نیز میخرند. علاوه براین کودکان چینی پول یا عیدی خود را در پاکتهایی قرمز دریافت میکنند.