قرارداد تجاری با رژیم های مستبد برای جبران آثار برگزیت
گاردین نوشت مقامات ارشد انگلیس تلاش می کنند ثابت کنند قراردادهای تجاری با رژیم های مستبد می تواند سختی های برگزیت را جبران کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، پایگاه اینترنتی نشریه گاردین نوشت نخست وزیر و مقامات ارشد انگلیس تلاش می کنند ثابت کنند قراردادهای تجاری با رژیم های مستبد می تواند سختی های مربوط به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را جبران کند، که البته تصور اشتباهی است.
این پایگاه اینترنتی در سرمقاله خود نوشت: ترزا می، نخست وزیر انگلیس برای مذاکرات تجاری به اردن و عربستان سعودی رفته است. فیلیپ هاموند وزیر دارایی این کشور هم روز سه شنبه به منظور ارتقا بخش مالی وارد هند شد. این درحالیست که لیام فاکس وزیر تجارت این کشور هم چرخش زیادی به سمت کشورهای جنوب شرق آسیا و خلیج (فارس) داشته است. همه این اقدامات و سفرهای خارجی به منظور قبولاندن برگزیت به دنیا و جذب سرمایه گذاری های داخلی صورت گرفته است. واقعیت این است که عمده روابط تجاری انگلیس همچنان با 27 عضو اتحادیه اروپا و کشورهای غیرعضو مانند نروژ و سوئیس و همچنین آمریکا است. بین ایدئولوژی انگلیس برای بعد از برگزیت مبنی بر باز بودن در قبال تجارت جهانی و واقعیت های عملی دشوار درباره روابط تجاری فاصله زیادی وجود دارد. هر گونه تلاش برای بازنویسی و تغییر این روابط با مشکلاتی مواجه است. یکی اینکه پتانسیل تجاری انگلیس در زمینه تجارت کالا و خدمات را نمی توان خیلی سریع تغییر داد.
به عنوان مثال در حال حاضر فقط یک ممیز هفت دهم درصد از صادرات انگلیس به هند می رود. تغییر این الگو در چند روز میسر نیست و به سالها کار و تلاش نیاز دارد. نکته دیگر اینکه هر گونه تلاش برای تغییر سریع روابط تجاری با واقعیت های سیاسی مواجه است. با خروج از اتحادیه اروپا، ما به کشورهای لیبرال با ارزش های دموکراتیک پشت می کنیم و پذیرای کشورهایی می شویم که ارزش های آنان نه بر اساس اصول لیبرال و نه بر اساس اصول دموکراتیک است. نخست وزیر انگلیس می خواهد به عربستان سعودی سلاح بفروشد؛ کشوری که ارزش های آن بر اساس استبداد و خودکامگی است، با زنان در آنجا مانند شهروند درجه دو برخورد می شود و سازمان ملل آنها را به ارتکاب جنایت جنگی در یمن متهم کرده است. دوستی، روابط تجاری و اتحاد در اتحادیه اروپا واقعیت هایی هستند که باید تقویت و از آنها حمایت شود.