نتایج تازه ترین مطالعات نشان می دهد؛
مصرف آنتی بیوتیکها با ابتلا به پولیپ روده ارتباط دارد
مصرف مکرر آنتی بیوتیکها با ابتلا به پولیپهای روده که ممکن است به سرطان منجر شود ارتباط دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ نتایج تازه ترین مطالعات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد مصرف مکرر آنتی بیوتیکها با ابتلا به پولیپهای روده - ضایعات کوچک خوش خیم در دیواره روده- که در بلند مدت ممکن است به سرطان منجر شود ارتباط دارد.
این مطالعه به تحقیقات اخیر در مورد نقش فلور روده (باکتریهای موجود در دستگاه گوارش که برای گوارش بهتر غذا مفیدند) در بروز سرطانهای گوارشی اضافه می شود.
این مطالعه که نتیجه آن امروز چهارشنبه در نشریه پزشکی تخصصی « گات » (Gut) منتشر شده است، روی حدود 16 هزار و 600 زن آمریکایی بالای 60 سال که حداقل یک بار کولونوسکوپی انجام داده اند، صورت گرفته است. از این تعداد در یک هزار و 195 نفر پولیپهای روده ای یا آدنوم کولورکتال تشخیص داده شد.
این دانشمندان از مدرسه پزشکی هاوارد در بوستون دریافتند کسانی که بین 20 سالگی تا 39 سالگی به مدت دست کم دو ماه تحت درمان آنتی بیوتیک قرار گرفته بودند، در مقایسه با کسانی که کمتر تحت درمان آنتی بیوتیک ها قرار گرفته بودند، احتمال ابتلای آنها به پولیپ در کولون یا رکتوم 36 درصد بیشتر است.
در زنانی که بین 40 سالگی تا 59 سالگی دست کم به مدت دو ماه آنتی بیوتیک مصرف کرده بودند، این احتمال به 69 درصد افزایش می یابد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، این دانشمندان با این حال هشدار دادند که این مطالعه یک شرایط آماری را ارائه می کند و رابطه علت و معلولی بین مصرف آنتی بیوتیکها و بروز پولیپهای روده ای ایجاد نمی کند.
با این حال، این رابطه ممکن است قابل قبول باشد، چرا که در واقع آنتی بیوتیکها در فعالیت فلور روده اختلال ایجاد می کنند و تعداد و تنوع باکتریهای موجود در روده را کاهش می دهند و به این ترتیب مقاومت در برابر عفونتها را کاهش می دهند.
اما این دانشمندان در این مطالعه به عادات غذایی این زنان و همچنین تاثیر احتمالی آنتی بیوتیک ها در تغذیه آنها توجهی نداشتند.