معاون برق :زیرسازی برای صادرات خدمات فنی مهندسی برق تا 7 برابر وجود دارد
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت : در سالهای گذشته صنعت برق از نظر صدور خدمات فنی مهندسی در بین سایر صنایع رتبه اول را داشت و توان هفت برابر شدن ان نیز وجود دارد .
هوشنگ فلاحتیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اینکه در حال حاضر سالانه 3 میلیارد دلار از محل خدمات فنی مهندسی نصیب کشور می شود ، افزود : این رقم می تواند با توجه به زیرساخت هایی که در صنعت برق در دهه های گذشته ایجاد شده است به 20 میلیارد دلار در سال افزایش یابد.
وی گفت : با همکاری وزارت صنعت ، وزارت اقتصاد ، سازمان برنامه و بودجه ؛ وزارت نیرو می تواند زمینه را برای صادرات محصولات و تجهیزات برقی و خدمات فنی و مهندسی فراهم کند چون اکثر تجهیزات برقی در داخل کشور و با کیفیت بالا در سطح استانداردهای جهانی تولید می شود.
فلاحتیان افزود : تجهیزات برقی ساخته شده در داخل کشور دارای قیمت رقابتی با سایر تولید کنندگان جهانی است و به همین دلیل فکر می کنیم صدور تجهیزات و خدمات فنی مهندسی برق می تواند بیش از این افزایش یابد.
وی تاکید کرد : دست اندرکاران اعم از دولت و مجلس می توانند از این فرصت استفاده و صدها شغل جدید در مسیر تولید تجهیزات برق ایجاد کنند.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه زیرساخت های صنعت برق وجود دارد و هم اکنون بسیاری از کارخانه ها کمتر از 50 درصد ظرفیت خود تولید می کنند ، گفت : زمینه برای صادرات محصولات و تجهیزات برقی فراهم است ، مانند تولید انواع کابل های برق ، تابلوهای برق ، ترانسفورماتورها و سایر تجهیزات برقی که امکان ساخت آن در کشور در طی دهه های اخیر به وجود آمده است.
وی افزود : نخستین اقدامی که باید در حوزه برق در سال جاری صورت گیرد ، آماده کردن شبکه سراسری برق کشور برای عبور از فصل تابستان است که برنامه ریزی شده است ، امسال 4 هزار مگاوات نیروگاه جدید به شبکه سراسری برق کشور متصل شود .
فلاحتیان ادامه داد : به این ترتیب در پایان سال جاری ظرفیت نیروگاهی کشور به 80 هزار مگاوات خواهد رسید.
وی در باره اقتصاد مقاومتی ؛ اشتغال و تولید هم افزود: برای رسیدن به تولید و اشتغال در صنعت برق اول طرح های نیمه تمام و طرح هایی را که نیاز به نقدینگی دارند ، باید
تامین مالی کنیم که به این ترتیب طرح های نیروگاهی و طرح های خطوط انتقال برق تحرک بیشتری خواهند داشت و پیمانکاران می توانند طرح های صنعت برق را با سرعت بیشتری به بهره برداری برسانند.
معاون وزیر نیرو گفت : در حال حاضر برای پیشرفت طرح های نیروگاهی و پست های برق در سال جاری حداقل 10 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
وی تصریح کرد : فرصت های دیده شده برای تامین مالی طرح های نیمه تمام از طریق اوراق مشارکت ، اسناد خزانه اسلامی ، وام ها و سرمایه گذاری خارجی و کمک دولت است که نقدینگی مورد نیاز طرح های صنعت برق را تامین خواهد کرد.