ایران سیزدهمین تولید کننده فولاد در جهان است
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: در حال حاضر ایران سیزدهمین تولید کننده فولاد در جهان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ امیر حسین کاوه در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: صنایع استراتژیک فراوانی مانند صنایع دفاعی، خودروسازی، مسکن، لوازم خانگی و... بهطور مستقیم و بسیاری دیگر از صنایع به شکل غیرمستقیم وابسته به صنعتآهن و فولاد است بنابراین توسعه این صنعت میتواند موتور محرکه دیگر صنایع و استقلال اقتصاد کشور از واردات باشد.
وی همچنین اظهار داشت : افزون بر یک میلیارد و 800 میلیون تن فولاد در جهان تولید می شود که سهم ایران از این بازار سالانه 18 میلیون تن است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی به بررسی موضوع دامپینگ صادرات فولاد به وسیله ایران و چهار کشور دیگر در کمیته فولاد اتحادیه اروپا گفت : در حال حاضر بیشترین صادرات فولاد به اروپا از کشور های چین، روسیه، برزیل و مقداری از صربستان ، اوکراین و ایران صورت می گیرد.
وی افزود : شکایت کشورهای اروپایی از ایران و چهار کشور دیگر از قبیل روسیه، برزیل، صربستان و اوکراین به اتهام دامپینگ یا ارزان فروشی فولاد صورت گرفته حال سئوالی که در این زمینه مطرح می شود اینکه چرا چین در لیست مزبور قرار ندارد؟
کاوه در ادامه با بیان اینکه ایران در سال 2006 بیشترین صادرات فولاد به کشورهای اروپایی را داشته است، اظهارداشت: صادرات فولاد ایران در سال های 2012 تا 2015 اوج گرفت اما به میزان صادرات سال 2006 میلادی نرسید.
وی با اشاره به اینکه ورق های گرم فولادی به وسیله یک شرکت دولتی یا خصولتی در ایران تولید می شود، گفت: شرکت مزبور در سال 2015 و 2016 میلادی کمتر از یک میلیون تن ورق گرم فولادی به کشورهای اروپایی صادرات داشته است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی افزود : هم اکنون کشورهای اروپایی مدعی هستند که فروش کمتر از یک میلیون تن ورق گرم فولادی از ایران بصورت دامپینگی بوده است.
وی گفت : ورق های گرم فولادی که از ایران به کشورهای اروپایی صادر شده است صنایع داخلی به شدت نیازمند این نوع ورق ها هستند.
کاوه در ادامه با یادآوری اینکه ایران به ازای صادرات ورق های گرم فولادی سه میلیون تن واردات داشته است، اذعان داشت: واردات این کالا برای کشور گران تمام می شود.
وی با اعلام اینکه کشورهای ثروتمند با ارزان فروشی برای خود قدرت رقابت مصنوعی ایجاد می کنند، یادآورشد: ایجاد قدرت رقابت مصنوعی باهدف قبضه بازارهای جهانی و سلب قدرت رقابت از رقبا صورت می گیرد.