اقتصاد ایران هنوز برون زا و درون گراست
اقتصاد امروز ما برون زا و درون گرا است یعنی شوک های نفت بر درآمدهای دولت و بر رشد و توسعه ما اثر دارد و می خواهیم در همه چیز خودکفا باشیم در صورتی که هدف در اقتصاد مقاومتی ، درون زا و برون گرا بودن است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ دکتر صفاری - اقتصاددان - دکتر صفاری با اشاره به ارکان اقتصاد مقاومتی گفت: مقام معظم رهبری شعار امسال را اقتصاد مقاومتی؛ تولید، اشتغال نام نهادند ، اقتصاد مقاومتی چندین ارکان دارد اولین رکن آن حمایت از تولید ملی است و برای حمایت از تولید ملی باید چندین کار را انجام دهیم.
وی ادامه داد: برای هر تولیدی در اقتصاد نیازمند سه عامل اساسی است؛ اول نیروی کار است ما نیاز داریم از لحاظ منبع نیروی انسانی کافی و تحصیلکرده از جمعیت های میانسال استفاده کنیم . دومین عامل ؛ سرمایه و سوم هم تکنولوژی است.
وی با ابراز خرسندی از طراحی صندوق توسعه ملی اظهار داشت: خوشبختانه در برنامه پنجم، صندوق توسعه ملی را طراحی کردند تا حداقل 20 درصد از درآمدهای نفتی برای جذب سرمایه و تکنولوژی خارجی در داخل در آنجا ذخیره شود.
این اقتصاددان اظهار داشت : اگر بتوانیم تخصیص درستی را انجام دهیم و از دولتی بودن فاصله بگیریم و به فرمایش مقام معظم رهبری اصل 44 به درستی صورت بگیرد ،و دولت کوچک شود و برون سپاری صورت بگیرد و بخش خصوصی فعال شود و منابع صندوق توسعه ملی به دولت تخصیص پیدا نکند بلکه به پروژه های صادرات محوری که در اقتصاد مقاومتی به آنها تاکید شده تخصیص پیدا کند، مطمئنا ما یکی از کشورهایی هستیم که می توانیم رشد بالایی داشته باشیم.
صفاری با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر تغییر در شرکای اقتصادی کشور
گفت : شش کشور شریک اصلی تجاری ما هستند و باید در این شرکا تغییر اساسی دهیم و تعدادشان را بیشتر کنیم ، هرچند ممکن است سهم شان کمتر شود اما ریسک کشور خیلی کاهش پیدا می کند.
وی افزود : وقتی با شش کشور مراوده دارید تا وقتی که با 60 کشور مرواده دارید، مطمئنا هم بازارهای صادراتی برای شما مهم است و هم می توانید ریسک کشور را کاهش دهید.
صفاری با یادآوری اینکه در اقتصاد مقاومتی تفاوت ماهوی با اقتصاد امروز داریم، گفت: اقتصاد امروز ما برون زا و درون گرا است در صورتی که هدف در اقتصاد مقاومتی ؛ درون زا و برون گرا شدن است.
صفاری ادامه داد: باید به مزیت های نسبی و مطلق اقتصادی مان توجه کنیم و برای توسعه صادرات و بازارهای جهانی تغییرات اساسی انجام دهیم و فضای کسب و کار عوض شود و نرخ بهره بانکی که بسیار بالاست و ضد تولید است باید عوض شود.
در کنار اینها نظام مالیاتی، نظام گمرکی و مبارزه با قاچاق و اصلاح نظام توزیع مان را داشته باشیم و بیشتر سرمایه ها به سمت تولید و اشتغالزایی برود یعنی ما بیاییم و کار ایجاد کنیم.
وی با تاکید بر اصلاح قانون کار گفت : قانون کار باید بر اساس بهره ورزی حقوق ها پرداخت شود اینکه مجموعه ای داشته باشیم شاغل و در اصل بیکاری پنهان داشته باشیم باید اصلاح شود.
این اقتصاددان افزود : همچنین باید با توجه به تورم داخلی اجازه رشد نرخ ارز داشته باشیم تا همیشه در رقابت های جهانی نه فقط برای ایرانی ها بلکه برای خارجی ها نیز مزیت رقابتی داشته باشد.
صفاری با اظهار به اینکه اقتصاد ما نیازمند تکنولوژی است ، گفت : تکنولوژی را هم می توانیم ، وارد کنیم و هم می توانیم فضای دانشگاه و تولید را به هم نزدیک کنیم و پروژه های تحقیقاتی مان کاربردی شود.
وی افزود : پس باید نظام آموزشی مان نیز متحول شود و از مدرک گرایی به مهارت گرایی منتقل شود ، به گونه ای که افراد بعد از فارغ التحصیلی مهارت داشته باشند و نه فقط مدرک.