گزارش اختصاصی خبرگزاری صدا و سیما؛
هشدار فائو درباره آفت سوسک سرخرطومی خرما
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از رم، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحددر باره گسترش آفت سرخرطومی خرما در نخلستان های کشورهای مختلف جهان هشدار دارد.
کارشناسان ارشد کشورهای دارای زمین های زیر کشت نخل از جمله جمهوری اسلامی ایران به منظور دستیابی به راهبردی ملی و منطقه ای برای مدیریت این آفت و حفظ و نگهداری درختان خرما در نشست علمی سه روزه فائو در شهر رم شرکت کرده اند.
اکبر آهنگران، مدیر کل قرنطینه وزارت جهاد کشاورزی که به همراه یوسف ریگی از جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در این نشست شرکت کرده است در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در رم با بیان این که آفت سرخرطومی حنایی، مهمترین و خطرناکترین آفت نخل محسوب می شود گفت: منشا این آفت از هندوستان است که در چند سال گذشته گسترش روز افزونی در مناطق دارای کشت نخل در جهان از جمله پاکستان و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و اخیرا هم در برخی از کشورهای اروپایی حاشیه مدیترانه یافته است.
وی افزود: این آفت در ایران در سال 1369 برای نخستین بار با ورود غیر مجاز پاجوش خرما از پاکستان از سراوان در سیستان و بلوچستان گزارش شد و خوشبختانه با تدابیری که وزارت جهاد کشاورزی برای کنترل این آفت و به ویژه بالا بردن سطح اگاهی کشاورزان داشته است توانسته ایم ازگسترش این آلودگی در دیگر استان های کشورمان جلوگیری کنیم.
در نشست فائو اعلام شد در 10 سال گذشته آفت سرخرطومی خرما در سطح جهانی به یک چالش تبدیل شده است.
هدف اصلی از برگزاری این نشست جهانی، تبادل نظر و شنیدن تجربیات و آخرین تحقیقات به عمل آمده درباره این آفت است.
مصاحبه ها:
1- اکبرآهنگران.... مدیر کل قرنطینه وزارت جهاد کشاورزی