پس از کِشت در محیط آزمایشگاه؛
پیوند سلول های بنیادی به چشم
پژوهشگران ژاپنی بافت شبکیه به دست آمده از سلول های بنیادی را با موفقیت به چشم یک بیمار پیوند زدند.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صداوسیما، پژوهشگران ژاپنی بافت شبکیه به دست آمده از سلول های بنیادی پرتوان القایی یک فرد اهداکننده را با موفقیت به چشم فرد بیمار پیوند زدند. به گزارش آسیاویژن به نقل از شبکه ان اچ کی، عمل پیوند بافت شبکیه بر روی چشم بیمار که مردی 60 ساله و مبتلا به دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد چشم) بود به مدت یک ساعت در بیمارستان مرکز پزشکی شهر کوبه ژاپن با موفقیت انجام شد.
پژوهشگران برای کشت بافت شبکیه چشم، سلول های بنیادی پرتوان القایی را از بدن فرد دیگری که از سیستم ایمنی خاصی برخوردار بود گرفتند تا احتمال پس زدن آن در بدن فرد گیرنده پایین باشد.
بافت به دست آمده پس از یخ زدایی و کِشت در محیط آزمایشگاه تقریبا به میزان نامعینی تکثیر می شود.
پژوهشگران ژاپنی می گویند این اولین عمل موفق پیوند سلول های پرتوان القایی از یک فرد اهداکننده است که پیوند آلوژنیک، پیوندی که در آن بیمار بافت پیوندی را از فردی غیر از خود دریافت می کند، نامیده می شود .
در سال 2014 یک فرد مبتلا به بیماری چشم تحت عمل پیوند بافت شبکیه با استفاده از سلول های پرتوان القایی خودش قرار گرفت که بیش از 900 هزار دلار هزینه دربرداشت. این در حالیست که روش جدید پیوند با استفاده از سلول های بنیادی پرتوان القایی فردی به غیر از خود بیمار با یک دهم این هزینه انجام می شود.
پژوهشگران قصد دارند با انجام این عمل بر روی پنج بیمار دیگر، احتمال سرطانی شدن بافت پیوندی و پس زدن در بدن فرد گیرنده را مورد مطالعه قرار دهند.