رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه نمی توان گفت نتیجه عملکردمان در اقتصاد مقاومتی درگذشته کاملا مناسب بوده است، گفت: در شرایط موجود همه دولت مردان، سیاست گذاران، برنامه ریزان، بخش خصوصی و آحاد مردم باید به فهم مشترکی از این موضوع برسند و برای تحقق اقتصاد مقاومتی اقدام متفاوت با گذشته انجام دهند.
غلامحسین شافعی پس از امضای اسناد همکاری با روسیه در بازگشت از مسکو در پاسخ به پرسش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما درباره سهم بخش خصوصی در تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی: اشتغال-تولید» و انتظارات این بخش از دولت، افزود: یکی از موضوعات اصلی سیاست های اقتصادی مقاومتی که رهبر معظم انقلاب نیز تاکید دارند، مردمی کردن اقتصاد است و معظّم له اشاره داشته اند که هر جا کار به مردم سپرده شده است کار با توفیق مواجه شده است و هر جایی که مردم از این فعالیت ها دور ماندند ما توفیق چندانی نداشته ایم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: اقتصاد مقاومتی آن است که تاب آوری در برابر شوک های اقتصادی داشته باشیم، زمانی می توانیم تاب آوری اقتصادی را در اقتصاد کشور شاهد باشیم که چالش های اقتصادی کشور را شناسایی کنیم.
شافعی افزود: شاید بزرگترین چالش ما مقابل تکانه های اقتصادی، اقتصاد تک محصولی و وابستگی به نفت است و به محض تغییر در میزان صادرات یا قیمت نفت، کلّ اقتصاد را تحت تاثیر قرار می دهد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران درباره مهمترین راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی مرتبط با بخش خصوصی، گفت: بالابردن سهم بخش خصوصی از اقتصاد کشور، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، ایجاد جاذبه لازم برای کارهای مولّد، ریسک پذیری بیشتر برای کارهای غیر مولّد از مهمترین اولویت هایی است که باید به آن توجه جدی شود.
شافعی خاطرنشان کرد: اگر تولید رونق یابد، در پناه تولید موفق، صادرات موفقی هم خواهیم داشت.
*روسیه بازار 140 میلیون نفری برای تولیدکنندگان و تجار ایرانی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران درباره نتایج سفر هیئت عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران به روسیه و سهم بخش خصوصی در همکاری های راهبردی دو کشور نیز گفت: روسیه از ابعاد مختلف برای بخش خصوصی ایران ظرفیت فوق العاده محسوب می شود.
وی افزود: روسیه، همسایه ایران است و در زمینه راه های آبی، هوایی و ریلی از وضعیت مناسبی برخوردار هستیم و علاوه بر آن بخش خصوصی به روسیه فقط به عنوان روابط دو جانبه اقتصادی نگاه نمی کند بلکه به لحاظ موقعیت جغرافیایی ایران و روسیه می توانیم در اقتصاد منطقه با همکاری سه جانبه و چندجانبه توسعه اقتصادی کشور را دنبال کنیم.
شافعی گفت: این موضوع در توسعه صادرات ایران تاثیر قابل توجهی دارد و علاوه بر آن روسیه و ایران موقعیت بالایی در ترانزیت اقتصاد منطقه دارند که فرصت خوبی برای بخش خصوصی ایران است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: در مذاکرات قبلی و این سفر پیگیر هستیم که با کشورهای اورآسیا به تعرفه ترجیهی برسیم و در نهایت ایران موضوع تجارت آزاد را با اورآسیا در حال پیگیری است.
شافعی گفت: پیوستن ما به تجارت آزاد پنج کشور اورآسیا در توسعه مناسبات اقتصادی ما با کشورهای منطقه جهش محسوب می شود.