پخش زنده
امروز: -
به گفته پزشکان نگهداری آجیل در یک نقطه تاریک و مرطوب خطر سرطان کبد را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، یک پزشک
عمومی در مهاباد گفت: مغز گردو نسبت به آفات انباری و کپک ها بسیار حساس است و در
اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت به این گونه عوامل آلوده می شود، بنابراین
از مصرف آنها باید به طور جدی خودداری کنید.
دکتر رمضانی افزود:آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به سموم
قارچی نظیر آفلاتوکسین را دارند که در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت باز
و فلهای عرضه میشود ، قابل ردیابی نیستند.
وی ادامه داد: کبد نقش مهمی در متابولیسم پروتئینها ،
چربیها و هورمونها دارد ، ولی متاسفانه شیوع سرطان کبد در کل ایران رو به
افزایش است و مردان 79 درصد بیشتر از زنان در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
رمضانی تصریح کرد: افراد بالای 50 تا 55 سال مستعد ابتلا
به سرطان کبد هستند. این فوق تخصص گوارش و کبد از چاقی بیش از حد ، تجمع بیش از حد
آهن در بدن و مصرف مواد غذایی آلوده به کپک به عنوان دیگر عوامل سرطان زا از جمله
سرطان کبد یاد کرد.
به گفته پزشکان هر گرم آجیل پنج کالری انرژی غذایی تولید
میکند و از نظر ارزش تغذیهای ، یک نعلبکی آجیل به طور تقریبی دارای 600 کالری
انرژی غذایی ، معادل 2 بشقاب برنج است.
رمضانی گفت: وجود چربیهای متراکم در انواع آجیل در
افزایش وزن و بروز چاقی موثر است ، لذا مصرف زیاد آجیل باعث جمع شدن انرژی و چربی
بیش از حد مورد نیاز در بافتهای بدن میشود و افزایش وزن را در پی دارد.
به طور معمول در تهیه انواع آجیلها از مقادیری زیادی
نمک استفاده میشود ، بنا بر این مصرف بیرویه آجیل ، به خصوص اگر میزان نمک آن
بیش از حد متعارف باشد ، ممکن است عوارضی را به خصوص برای بیماران قلبی - عروقی ،
افراد مبتلا به فشار خون و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد.