سنگ نبشته شاپور یکم در معرض نابودی است
پژوهشگر فرهنگ و زبان های باستانی گفت: سنگ نبشته شاپور یکم در تنگ براق اقلید که به دو خط و زبان پهلوی و اشکانی که تیراندازی شاپور در این تنگه را شرح می دهد در معرض نابودی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ فرهاد صولت افزود: سنگ نبشته شاپور یکم در تنگ براق به دو خط و زبان پهلوی و پارتی (اشکانی) نوشته شده است و در سال 1335 کشف شد.
وی گفت: محتوای این سنگ نبشته شرح تیراندازی شاپور در این تنگه است که از نظر نگارش و مضمون بسیار شبیه سنگ نبشته شاپور در حاجی آباد فارس است.
صولت افزود: در سال های اخیر گزارش های نگران کننده ای از وضع وخیم این سنگ نبشته منتشر شده بود.
وی با تأکید بر اینکه برای بررسی تهیه گزارش از چگونگی اوضاع فعلی سنگ نبشته نیز کارشناسانی به محل اعزام شدند گفت: هیچگونه علائم راهنما و حفاظتی در اطراف آن مشاهده نشد و اطراف سنگ حاوی کتیبه مملو از زباله بود و نشانه هایی از حفاری های غیر مجاز دیده می شد.
سنگ نبشته شاپور یکم در نزدیکی روستای کوچک تنگ براق در123 کیلومتری غرب آباده و در حدود100 کیلومتری شمال غربی حاجی آباد قرار دارد که در سال 1335 کشف شد.
این سنگ نبشته ابتدا شاپور یکم نام و عنوان خود، پدر و جدش را ذکر میکند و سپس مضمون سنگ نبشته میآید که درباره تیراندازی وی است. سنگ نبشته با جمله ای دعا گونه به پایان می رسد.