باید طرف های تقاضای اقتصاد ملی تقویت شود
عضو اتاق بازرگانی ایران کمبود تقاضا را مشکل اساسی حوزه تولید دانست و گفت: تا زمانی که تقاضا تحریک نشود ؛ افزایش تولید انگیزه ای ندارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ یحیی آل اسحاق گفت: سال 96 برای حوزه اقتصاد کشور ویژه است؛ در این سال با یک سری ابهامات در حوزه اقتصاد داخلی خارجی مواجه هستیم و شرایط کنونی حوزه امریکا و اروپا در مجموعه مهندسی اقتصادی جهان سردرگمی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: این ابهام میان ما و آن ها وجود دارد؛ چراکه آینده توافقات میان مسئولان جمهوری اسلامی و 1+5 و به طور کلی نظامات جهانی مشخص نیست؛ بنابراین با نگاهی بد بینانه به آنچه تصور می کردیم، دست نخواهیم یافت.
موضوعات اقتصادی ایران در رابطه با خارج از کشور دارای ابهام است و تا زمانی که این ابهام بر طرف نشود، قادر به تصمیم گیری نخواهیم بود.
عضو اتاق بازرگانی ایران موضوعاتی چون اشتغال، رکود، صندوق بازنشستگی، مسئله آب و حاشیه نشینی را به عنوان چالش های جدی برشمرد و تصریح کرد: هر کس بر سر کار بیاید باید نسبت به این مسائل تصمیمات و برنامه های جدید داشته باشد؛ از طرفی وضعیت رفاه و اشتغال مردم و تولید در قالب 24 بند اقتصاد مقاومتی تبیین شده است و از جمله نقاط قوت ماست.
آل اسحاق آورده های جغرافیایی، نیروی انسانی، معادن و... را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این امکانات باید در شرایط جدید مورد استفاده قرار گیرد و در رابطه با چالش ها و فرصت ها، شرایط جدیدی را در سال 96 تجربه خواهیم کرد. هم اینک اعداد و ارقامی از سوی مسئولان بیان می شود و مردم شاهد آماری متفاوت هستند؛ بنابراین گروه های مختلف جامعه ارقام تورم و رشد اقتصادی را به صورت های متفاوت لمس می کنند.
وی بخش اعظم رشد اقتصادی در سال گذشته را ناشی از فروش نفت دانست و افزود: در سال 96 شاید این عوامل و آمار را شاهد نباشیم و حداکثر 4 تا 5 درصد رشد اقتصادی از محل فروش نفت خواهیم داشت. از طرفی مشکلات عامه مردم 60 درصد جامعه را شامل می شود که نیازهای اساسی در حوزه معیشت، خوراک، مسکن و بهداشت این طیف با تورم 30 تا 40 درصد مواجه است و کنترل تورم را نمی توان به بهبود معیشت کل ملت ایران مرتبط دانست.
آل اسحاق تصریح کرد : مسئله اقتصاد باید با همدلی و وحدت نظر کلیه ملت حل و فصل شود؛ دولت آینده نیز باید رویکرد جدیدی را در پیش گیرد. تولید و اشتغال از مسائل اساسی اقتصاد است که اگر مورد توجه قرار گیرد، مسائل اجتماعی و... نیز در سایه این دو شاخص قابل حل است. تولید و اشتغال با یکدیگر ارتباط دارند که در صورت سامان یافتن، مشکلات بر طرف خواهد شد.
عضو اتاق بازرگانی ایران تقاضا را مشکل اساسی حوزه تولید دانست و افزود: محصولات تولیدی فاقد بازار فروش هستند و تا زمانی که تقاضا تحریک نشود و موجودی فعلی به فروش نرسد، همه زحمات هدر خواهد رفت. بنابراین قدرت خرید مردم باید افزایش یابد یا باید زمینه صادرات را فراهم آوریم که محصولات داخلی در بازارهای خارجی به فروش برسد.