آب شور سد گتوند به خلیج فارس منتقل می شود
مدیر بهره برداری سد گتوند از تدوین برنامه ای خبر داد که به موجب آن بخش از آب شور سد گتوند که در آینده ممکن است، مشکلات زیست محیطی برای استان خوزستان ایجاد کند به خلیج فارس منتقل می شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما علیرضا شیبابی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) ؛ گفت : آب شور گتوند که ناشی از برخورد توده نمکی با آب دریاچه پشت سد است با خط لوله 250کیلومتری به خلیج فارس منتقل خواهد شد.
وی گفت : با اجرای این طرح نگرانی ها و دغدغه های دوستداران محیط زیست و کشاورزان پائین دست سد گتوند برطرف خواهد شد.
گفته می شود، سازمان حفاظت محیط زیست مجوز زیست محیطی اجرای طرح انتقال آب شور سد گتوند به خلیج فارس را صادر نکرده است.
بنابر گزارش مانا ؛ دکتر غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان به دستور دکترروحانی رئیس جمهوری برای دومین بار در هفته جاری به همراه تیم کارشناسی از سد گتوند علیا در 140کیلومتری شمال اهواز بازدید کرد تا مشکلات زیست محیطی این سد را مورد بررسی مجدد قرار دهد.
این سد که گنجایش ذخیره سازی پنج میلیارد متر مکعب آب را دارد در سال 1390 باوجود اعتراض دوستداران محیط زیست آبگیری شد.
دوستداران محیط زیست معتقدند سد گتوند نقش اصلی را در شور کردن رودخانه کارون داشته است از این رو در تلاش هستند پیامدهای منفی زیست محیطی رودخانه کارون ناشی از شوری آب را کاهش دهند.
هم اکنون شوری آب رودخانه کارون و مشکلات زیست محیطی آن به حدی رسیده است که برخی متعقدند سد گتوند همچون به مثابه یک بمب ساعتی عمل می کند و باید هرچه زودتر آن را تخریب کرد.
دوستداران محیط زیست در خوزستان می گویند قبلا" مطالعات زیست محیطی اجرای سد گتوند بر روی رودخانه کارون انجام نشده و هم اکنون محیط زیست خوزستان با تهدیدهای جدیدی ناشی از شوری آب کارون و به خطر افتادن حیات آبزیان مواجه شده است.