دیدار نوروزی نعمت زاده با معاونان ، مدیران و کارکنان وزارتخانه
وزیر صنعت ، معدن و تجارت صبح امروز با حضور در ساختمان شماره یک این وزارتخانه با مدیران ، کارکنان ستادی و روسای سازمانهای تابعه دیدار کرد.
معاونان نیز همراهی می کردند ، وزیر صنعت یک ساعت و سی دقیقه با کارکنان و مدیران به گفتگو و خوش و بش پرداخت.
دیدار نوروزی وزیر صنعت با کارکنان و مدیران رسمی است که آقای نعمت زاده از ابتدای دولت یازدهم با هدف کاهش اتلاف وقت و پرهیز از دید و بازدیدهای انفرادی و سرعت بخشیدن به کارها بنا نهاده است.
نعمت زاده : نقش صنعت و معدن در تولید و اشتغال تعیین کننده است
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با تبریک نوروز و آغاز سال جدید گفت : وزارت صنعت به عنوان وزارتخانه اقتصادی و تولیدی باید نقش بسزایی در تحقق فرمایشات نوروزی مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه تولید و اشتغال در قالب اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
محمدرضا نعمت زاده در حاشیه دیدار نوروزی با مدیران ، کارکنان ستادی و روسای سازمانهای تابعه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود : از همان روز اول که مقام معظم رهبری در پیام نوروزی بر تولید و اشتغال تاکید کردند کار را شروع کردیم ، رئیس جمهور هم دستور دادند که در این زمینه تقسیم کار شود و
در حال آماده کردن پیشنهاداتی برای طرح در دولت هستیم.
وی با بیان اینکه مردم علاقه مند به مصرف کالاهای داخلی هستند ، گفت : تولید دارای موانعی است باید برطرف کنیم ، بخشی از این موانع بوروکراسی موجود در کشور و بخشی هم هزینه هایی مثل نرخ بالای سود بانکی ، مشکلات مالیاتی ، مشکلات تامین اجتماعی همچنین موضوع بازار است که بر تولید فشار وارد می کند.
نعمت زاده با تاکید بر تقویت بازار داخلی افزود : پارسال با هدف تحریک تقاضا و خرید کالاهای بادوام مصرفی مثل لوازم خانگی قرار شد یک کارت خرید ، طراحی و در اختیار مردم قرار گیرد که متاسفانه به دلایلی تنها جزء کوچکی از آن عملیاتی شد.
وی با بیان اینکه یکی از پیشنهادات ما به دولت برای تحریک تقاضا ، کمک های مالی و تسهیلاتی خریداران است ، گفت : پارسال ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بسته حمایت از صادرات را تصویب و ابلاغ کرد ولی بعلت تامین نشدن منابع مالی آن ، شرمنده شدیم و نتوانستیم به صادرکنندگان پرداخت کنیم.
نعمت زاده افزود : امسال دولت باید بسته حمایت از صادرات را جدی بگیرد و منابع مالی آن را تامین کند ، لازم است هم در داخل و هم در خارج از کشور تقاضا ایجاد کنیم ، سال گذشته هم پرداخت تسهیلاتی به خریداران خارجی تصویب شد که مراحل اداری آن در حال طی شدن است.
وی گفت : در برنامه ششم توسعه بر افزایش تولید از طریق سرمایه گذاری های جدید و نیز افزایش بهره وری تاکید شده است ، بر این اساس و با توجه به محدویت منابع دولتی باید در جهت جذب سرمایه های بخش خصوصی تلاش کنیم.
نعمت زاده با بیان اینکه جذب منابع و سرمایه گذاری خارجی بعد از برجام سرعت پیدا کرده است ، افزود : برای تسهیل در ورود سرمایه های خارجی به کشور لازم است فضای مناسبی ایجاد شود و ما پارسال حدود 5.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری ثبت شده خارجی داشتیم.
وی با تاکید بر انجام یک سری اصلاحات در قوانین و مقررات گفت : هرچند هر تولیدکننده طبق قانون باید مالیات و عوارض پرداخت کند ولی روش دستگاه های دولتی در دریافت مالیات ، هزینه های تامین اجتماعی و عوارض ؛ سختگیرانه است.
نعمت زاده افزود : با توجه به محدودیت منابع بانکها لازم است بانکها را تقویت کنیم و امیدواریم نظام بانکی با خطوط اعتباری که از بانکهای خارجی دریافت می کند تقویت شود ، باید فضا را برای سرمایه گذاری مردم ، بانکها و نهادها بهبود ببخشیم.
وی با اشاره به بهره وری بخش های صنعت ، معدن و تجارت گفت : بهره وری سرمایه پائین است و باید دستگاه های اقتصادی روی این موضوع کار کنند تا با سرعت بخشیدن به گردش پول سرعت بتوانیم با منابع محدود تولید کنیم ، البته بهره وری کار هم چندان رضایت بخش نیست.
نعمت زاده افزود : در حال حاضر میزان بهره وری منابع مالی و پولی در سطح پایین قرار دارد ، وظیفه ما این است که در خدمت سرمایه گذاران و بخش خصوصی باشیم ، امیدواریم دستگاه های دیگر دولتی مثل سازمان حفاظت محیط زیست هم بسترهای لازم را برای سرمایه گذاری انجام دهند تا با سرعت بیشتر هم سرمایه گذاری کنیم و هم از سرمایه گذاری های موجود استفاده بهینه کنیم.
وی گفت : پیشنهاد دادیم طرح رونق تولید صنایع کوچک و متوسط امسال هم تجدید شود و امیدواریم با نظارت بهتر عملکرد خوبی داشته باشیم ، البته نظارت ها حاکی از این است که منابعی که توسط بانکها پرداخت شده درست و بجا و در جهت تولید و اشتغال هزینه می شود.
نعمت زاده با بیان اینکه آمارهای 9 ماهه نخست پارسال حاکی از رشد بیش از 5 درصدی بخش صنعت ، معدن و تجارت است ، افزود : در برنامه ششم توسعه تصویب شده است که 40 درصد از تسهیلات نظام بانکی به بخش صنعت و معدن اختصاص یابد و معتقدیم اگر بانکها درست عمل کنند و از ما بعنوان کارشناسان صنعت و معدن نظرات مشورتی دریافت کنند قطعا شاهد شرایط بهتری خواهیم بود ، البته بخشی از این 40 درصد تزریق نقدینگی جدید و بخشی هم استمهال مطالبات گذشته خواهد بود.
وی گفت : آنچه در 3سال گذشته پرداخت شده 29 تا 30 درصد بوده که تامین کننده نیاز این بخش نبوده است.