به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۳۹۶، سال جدید را سال «اقتصاد مقاومتی: تولید - اشتغال» نامگذاری کردند، ایشان در فرمایشاتشان تصریح کردند که اگر بخواهیم یک ارزیابیای بکنیم از سالی که گذشت -سال ۹۵- باید بگوییم آن سال هم مثل همهی سالهای دیگر شادیها و غمهایی داشت، تلخیها و شیرینیهایی داشت؛ منظور تلخیها و شیرینیهای مربوط به ملّت است.
ایشان افزودند: تلخیها و سختیها عمدتاً مربوط به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است؛ طبقات متوسّط و ضعیف در طول سال درگیر این مشکلات بودند و همچنان هستند؛ چون از وضع مردم مطّلع هستم، لذا تلخی را با همهی وجود حس میکنم؛ تلخی کامِ مردم، بخصوص مردمِ ضعیف و فرودست و طبقات ضعیف که مربوط به مسائل اقتصادی و مشکلات اقتصادی است، مثل گرانی، مثل بیکاری، مثل آسیبهای اجتماعی که آنها هم عمدتاً منشأ اقتصادی دارند؛ مثل تبعیضها و نابرابریها.
رهبر معظم انقلاب گفتند همهی ما مسئولیم؛ هم پیش خدای متعال، هم پیش ملّت بایستی پاسخگو باشیم. من در سال «اقدام وعمل» -که سال ۹۵ بود- از مسئولین محترم خواستم که ستادی برای اقدام و عمل تشکیل بدهند و تشکیل دادند؛ کارهای خوبی هم خوشبختانه انجام گرفت که گزارش آن را به ما دادند؛ لکن آنچه انجام گرفته است، با آنچه مورد انتظار مردم و مورد انتظار ما است، فاصلهی زیادی دارد. در سخنرانی(۲) توضیح خواهم داد که بعضی از شاخصها و آمارهایی که ارائه میشود از مقامات مسئول، آمارهای مثبتی است؛ بعضی هم که از طرف خود مسئولین ارائه میشود، آمارهای منفی است؛ اینها را در مجموع بایستی مشاهده کرد.
مقام معظم رهبری در ادامه تصریح کردند: اقتصاد مقاومتی یک مجموعه است؛ این مجموعه اگر فقط در زیر نام اقتصاد مقاومتی مورد توجّه قرار بگیرد، ممکن است چندان منشأ اثر نباشد؛ من علاج را در این میبینم که این مجموعه را به نقاط مهم تقسیم کنیم و برای هر نقطهی کلیدی و مهمّی یک فصلی از زمان را قرار بدهیم، و از مسئولین و افراد شاخص و از آحاد مردم بخواهیم که همهی همّت خود را بر روی آن نقاط کلیدی متمرکز کنند؛ به نظر من علاج در این است که این نقطهی کلیدی را امسال درست شناسایی کنیم. به اعتقاد من این نقطهی کلیدی عبارت است از تولید، تولید داخلی؛ و اشتغال و عمدتاً اشتغال جوانان؛ اینها آن نقاط کلیدی اصلی است. اگر ما توانستیم روی این دو نقطه متمرکز بشویم و کارها را بر این اساس برنامهریزی و دستهبندی بکنیم، تصوّر این است که کار بهمیزان زیادی جلو خواهد رفت و موفّقیّتهای چشمگیر و محسوسی پیش خواهد آمد. من در سخنرانی انشاءالله خصوصیّاتی را که بر این دو نقطهی کلیدی و اساسی مترتّب است توضیح خواهم داد؛ لذا من شعار امسال را «اقتصاد مقاومتی: تولید - اشتغال» قرار میدهم؛ یعنی اقتصاد مقاومتی عنوان کلّی است، بعد تولید و اشتغال؛ این مجموع نقاطی است که بایستی همه بر روی آن متمرکز بشوند. مطالبهی من و مطالبهی مردم از مسئولین عزیز و محترم این است که بر روی این دو نقطه متمرکز بشوند و کارها را با برنامهریزی انجام بدهند و انشاءالله در پایان سال نتایج آن را بتوانند به مردم گزارش کنند.
مجلس با تشکیل کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی به پیشواز شعار سال ۹۶ رفت
حمیدرضا فولادگر در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به نامگذاری سال 96 از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی؛ تولید-اشتغال، گفت: نامگذاری سال 96 به این نام نشان می دهد که دغدغه مقام معظم رهبری همچنان دغدغه مسائل اقتصادی و تحقق اقتصاد مقاومتی است و در بحث اقتصاد مقاومتی بحث تولید و اشتغال همچنان به عنوان اولویت مهم کشور مطرح است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مجلس با تشکیل کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 در پایان سال 95، به پیشواز این نامگذاری رفت، افزود:نخستین دستورکار کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در سال 96 ، نظارت بر قوانین حمایت از تولید ملی،نظارت بر قانون 4 ماده ای نحوه تحقق اقتصاد مقاومتی، نظارت بر قانون رفع موانع تولید، نظارت بر قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخل، نظارت بر قانون بهبود فضای کسب و کار و همچنین اجرای صحیح سیاست های اصل 44 است.
فولادگر با تاکید بر اینکه فعالیت کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی بیشتر نظارتی خواهد بود، ادامه داد:در بحث قانون گذاری اگر خلا قانونی بوده و نیاز به قانون گذاری جدید، تنقیح قوانین و اصلاح قوانین باشد، مجلس وارد حوزه قانون گذاری می شود.
وی یادآور شد: مجلس در سال 96 در جهت برداشتن گام هایی موثر در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری، حل مشکلات اقتصادی جامعه، تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و به ویژه حل مشکل اشتغال و حمایت از تولید تلاش می کند.
فولادگر با بیان اینکه مجلس زمینه اجرای صحیح شعار سال و سیاست های اقتصاد مقاومتی را برای مسئولان اجرایی فراهم می کند، افزود:قوانین زیادی برای اجرای اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی طی سال های اخیر تصویب شده است، که برخی از آنها در خلال احکام برنامه های توسعه کشور قرار دارد و وظیفه اجرای آن بر دوش دولت است.
مجلس وظایف خود را در راستای قانون گذاری در زمینه اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی انجام داده است
وی با اشاره به اینکه مجلس وظایف خود را در راستای قانون گذاری در زمینه اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی انجام داده است، ادامه داد:دولت یازدهم باید در روزهای پایانی فعالیت خود در جهت تحقق شعار سال تلاش کند و دولت آینده نیز باید اولویت نخست خود را اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی قرار دهد و در واقع برنامه کاندیدا برای تحقق این شعار یک سنگ محک برای مردم است.
رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای صحیح اصل 44 مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد:مسئولان و دستگاه های اجرایی باید با هماهنگی و همکاری با یکدیگر اقتصاد مقاومتی را محقق کرده، تولید را فعال کرده و اشتغال را افزایش دهند.
لازمه رونق تولید و ایجاد اشتغال، کاهش میزان قاچاق در کشور است
عزیز اکبریان با اشاره به نام گذاری سال 96 از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید، گفت: قطعا در شرایط کنونی مهم ترین مسئله و دغدغه تمام مسئولان باید حل معضل بیکاری و بهبود وضعیت اشتغال جوانان باشد.
نماینده مردم کرج و آسارا در مجلس شورای اسلامی هم به خانه ملت گفت:به طور حتم زمانی می توان مشکل بیکاری را در کشور حل کرد که بتوانیم جایگاه تولید ملی را ارتقا دهیم.
وی افزود: یکی از عوامل مهم رونق تولید در کشور، قطعا کاهش میزان قاچاق است، البته در سال 95 اقدامات خوبی در عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته، اما بهتر و بیشتر از شرایط کنونی باید تلاش شود تا میزان قاچاق به پایین تر میزان خود برسد.
اکبریان ادامه داد: امیدوارم در سال جدید که بار دیگر از سوی رهبر معظم انقلاب به حمایت از اقتصاد و تولید نام گذاری شده، قدم های مثبت و جدی تری برای تقویت این عرصه صورت گیرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: البته بحث حمایت از اقتصاد مقاومتی محورهای مختلفی دارد، یکی دیگر از موضوعات مهم این بخش، تقویت حوزه صادرات است، در شرایط کنونی اقداماتی در این عرصه صورت گرفته، اما قطعا رضایت بخش نیست و برای تقویت تولید کشور و رونق و پویایی تولید باید بیش از گذشته بر صادرات محصولات اقدام کنیم.
اکبریان ادامه داد: قطعا برای رقابت در بازارهای بین المللی باید کیفیت محصولاتمان را بالا ببریم تا بتوانیم بخشی از بازارهای جهانی را بگیریم.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: افزایش بهره وری در عرصه تولید، یکی دیگر از موضوعات مهم است که باید مسئولان برنامه ریزی مدونی را انجام دهند.
فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی باید از ظرفیت های سه قوه استفاده کند
فریدون حسنوند هم با اشاره به نامگذاری سال 96 از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی؛ تولید-اشتغال، گفت:فرمایشات مقام معظم رهبری و پیام های نوروزی ایشان درباره شعار سال برخاسته از وجود واقعیت های جامعه و شرایط کشور است و آنچه که نیاز جامعه بوده در پیام نوروزی ایشان متبلور است.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ممقام معظم رهبری به درستی موضوع اقتصاد مقاومتی را به عنوان یک اصل و ضرورت در حوزه تولید و فرصت شغلی مطرح کردند، افزود:طبعا در حوزه بخش های مختلف به ویژه حوزه نفت، سدها و نیروگاه های وزارت نیرو ظرفیت ها و پتانسیل های بسیار زیادی وجود دارد، که با اتکاء بر توانمندی داخلی، فکر و خلاقیت ایرانی و استفاده از سرمایه های داخلی در حوزه تولید بیشتر و ایجاد فرصت بیشتر گام برداشت.
حسنوند با اشاره به اینکه صنعت نفت باید به سمت تولید فرآورده های نفتی و پتروشیمی حرکت کند، ادامه داد:باید از خام فروشی مواد اولیه در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی جلوگیری کرد، که این موضوع می تواند در صرفه جویی ارزی، ایجاد فرصت های شغلی، افزایش تولید، عدم وابستگی به خارج و وابستگی سایر کشورها به تولیدات داخلی ایران موثر باشد.
وی یادآور شد: سرمایه گذاری در انرژی های نو می تواند یکی از فرصت هایی باشد که به توانمندی ایرانی و استفاده از ظرفیت های داخلی در تولید برق، صادرات آن، ایجاد نیروگاه هایی مختص به برخی شهرک های صنعتی کمک کند.
حسنوند با بیان اینکه باید با توان، پتانسیل داخلی و استفاده از تکنولوژی های روز در بخش میادین مشترک از ظرفیت های شغلی در این بخش استفاده کرد، افزود:هر ایرانی باید گامی در جهت تولید ثروت ملی بر دارد، تا شاید گام کوچکی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد و اقتصاد مقاومتی به معنای استفاده از امکانات، مدیریت و نیروهای خوب و متخصص است.
وی ادامه داد:اقتصاد مقاومتی یعنی ایستادگی محکم و استوار در برابر نوسانات سیاسی و اقتصادی دنیا، برطرف کردن نیازهای داخلی و افزایش صادرات است، که به تعریف جدیدی در اذهان، افکار و برنامه های مسئولان کشور نیازمند است.
امروز از ظرفیت و توان قوا، اقشار و دستگاه های مختلف برای تحقق اقتصاد مقاومتی استفاده نشده است
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه فرماندهی قرارگاه و ستاد اقتصاد مقاومتی باید از تمامی ظرفیت های سه قوا و تمام سرمایه گذاران داخلی استفاده کند، اظهار کرد:امروزه علی رغم طراحی و برنامه ریزی صورت گرفته نتوانسته ایم، از ظرفیت ها و استعدادهای داخلی در بخش سرمایه گذاری در معادن و میادین استفاده کنیم.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد:اگر عزم و اراده ای ملی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و تولید ملی تعریف شود، قطعا بخش زیادی از مشکلات کشور رفع می شود، اما امروز از ظرفیت و توان قوا، اقشار و دستگاه های مختلف استفاده نشده است.
تحقق شعار سال ۹۶ نیازمند اراده، همت و باور مسئولان و مردم
سلمان خدادادی درباره نامگذاری سال 96 تحت عنوان " اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال " از سوی مقام معظم رهبری، گفت: رهبری با انتخاب این شعار برای سال 96 بر اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال همانند سال های گذشته تاکید کردند.
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه یکی از معضلات و مشکلات اساسی جامعه مشکلات اقتصادی و بیکاری جوانان کشور است، افزود: شعار امسال با اراده، همت و باور مسئولان و مردم تحقق می یابد و به طور قطع اگر مردم و مسئولان با باور قلبی و اقدام و عمل در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی همت نورزند شعار سال عملیاتی نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه تحقق شعار سال 96 با ما می توانیم امکان پذیر است، تصریح کرد: با توجه به اقتصاد مقاومتی می توان در جهت بهبود تولید و اشتغال گام برداشت به شرطی که باور و اطمینان قلبی به اقتصاد مقاومتی داشته باشیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه نیروی انسانی بزرگترین سرمایه کشور است، ادامه داد: ما از نظر ذخایر، نیروی انسانی و منابع خدادادی بسیار ثروتمند و غنی هستیم و باید با برنامه ریزی منسجم و مدیریت اصولی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی اهتمام داشته باشیم.
خدادادی با بیان اینکه بیکاری زمینه آسیب های اجتماعی زیادی را فراهم می کند، تصریح کرد: بیکاری زمینه ساز آسیب های اجتماعی بوده و به طور قطع آسیب های مانند اعتیاد، سرقت، طلاق و ...از معضل بیکاری نشات می گیرند.
نماینده مردم ملکان در مجلس دهم، با یادآوری اینکه با بهبود اشتغال و تولید، آرامش و امنیت جامعه تامین می شود، ادامه داد: تا زمانی که به تولید داخل و سرمایه گذاری بها داده نشود به طور قطع اقتصاد مقاومتی و اشتغال حاصل نمی شود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اگر تولید ملی مبنا قرار گیرد ایجاد اشتغال را به همراه داشته و در واقع اقتصاد و تولید داخل زنجیره به هم پیوسته ای است که خروجی آن باید اشتغال جوانان باشد و به همین دلیل است که مقام معظم رهبری سه سال مداوم بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح می کنند.
بررسی همه جانبه چگونگی تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال
اللهیار ملکشاهی درباره نامگذاری شعال سال به نام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال از سوی مقام معظم رهبری، افزود: طی دو سه سال اخیر یکی از پایه های اصلی نامگذاری شعار هر سال اقتصاد بوده که این موضوع نشان دهنده توجه بیش از پیش مسئولان به این حوزه است.
نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اگرچه طی چند سال اخیر اقداماتی در راستای بهبود وضعیت اقتصاد در جامعه انجام شده است اما بدون شک می طلبد که گام های موثرتری در این عرصه برداشت تا نتیجه اقتصاد مقاومتی را به خوبی شاهد بود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه مهمترین بحث اقتصادی مقاومتی توجه به اشتغال و تولید است ، تصریح کرد: اشتغال به نوعی به وابسته تولید است و اگر تولیدات داخلی را افزایش دهیم و رقابت پذیری را با توجه به کیفیت محصولات مورد تاکید قرار داد می توان شاهد افزایش اشتغال بود.
وی با تاکید بر ضرورت حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال ، یادآور شد: باید قوای سه گانه و همه مسئولان تلاش کنند تا این شعار امسال محقق شود.
ملکشاهی افزود: با شروع به کار مجلس در سال جدید، نشستی را با اعضای کمیسیون برگزار خواهیم کرد تا چگونگی تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا اگر در این زمینه خلاء قانونی وجود داشت بتوان ریل قانون گذاری را ایجاد کرد.
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، مشکل اصلی تولید کنندگان را عدم تسهیلات بانک ها دانست و گفت: برخی از کارگاه های تولیدی نیازمند حمایت هستند که می طلبد با توجه به نامگذاری امسال، حمایت های ویژه ای از آنها شود.
کلید حل مشکلات اقتصادی کشور در اجرای کامل اقتصاد مقاومتی است
بهروز نعمتی با اشاره به نام گذاری سال 96 از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید، گفت: در شرایط کنونی یکی از مهم ترین مشکلات کنونی کشور بحث رونق تولید در کشور است، از این رو این مسئله به ویژه بحث اشتغال جوانان یکی از دغدغه های بزرگ مسئولان کشور و مردم بوده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اهمیت مسئله اشتغال و تولید کشور، به رغم آنکه رهبری در سال های گذشته نیز به این مسائل پرداخته بودند، سال جدید را بار دیگر به عنوان سال حمایت از تولید نام گذاری کردند.
وی ادامه داد: قطعا کلید حل مشکلات اقتصادی کشور در شرایط کنونی توجه و اجرای کامل اقتصاد مقاومتی است، البته باید تأکید کرد که کشور در چند سال اخیر در بسیاری از عرصه ها موافق بوده، اما باید پذیرفت که در عرصه اقتصاد به ویژه اشتغال مولد و تولید نتوانستیم به موفقیت های لازم دست پیدا کنیم.
نعمتی افزود: در شرایط کنونی دولت، مجلس و نهادهای عمومی تمام تلاش خود را برای حمایت از تولید، اجرای اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال پایدار و مولد صورت دهند.
این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: امیدوارم تمام اقدامات و برنامه ها در سال 96 در حوزه اقتصاد محقق شود تا برنامه دولت برای رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصدی صورت پذیرد.
عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: به نظر من در دوره دولت یازدهم اقدامات خوبی برای بهبود وضعیت اقتصادی صورت گرفته و در سال 95 نیز اتفاقات خوبی برای عرصه اقتصادی کشور رخ داد و امیدوارم این سیر بهبود اقتصادی در سال جدید نیز ادامه پیدا کند، البته دولت باید برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی را برای بهبود وضعیت اقتصادی تدوین کند تا هر چه سریع تر بخشی از این مشکلات کاهش یابد.
افزایش اشتغال و تولید در سال ۹۶ با فعالسازی پروژه های عمرانی
محمدرضا رضایی کوچی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به نامگذاری سال 96 از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی؛ تولید-اشتغال، گفت:مقام معظم رهبری در پیام نوروزی امروزشان نسبت به برخی مسائل در سال گذشته ابراز خرسندی و در برخی مسائل ابراز نگرانی کردند، حضرت آقا از مردم نقش مردم و حضور آنها در صحنه راضی هستند و از مسئولان گایه هایی دارند، که باید به آن توجه کرد.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مسئولان باید به وضعیت معیشتی و اشتغال مردم به ویژه لایه های متوسط رو به پایین جامعه توجه داشته باشند، افزود:مقام معظم رهبری شعار اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل را که در سال 95 مطرح کردند، درباره تولید و افزایش اشتغال بوده که به نظر می رسد، تاکید دوباره ایشان دال بر این است که در این حوزه کامل عمل نشده است و نواقصی وجود داشته که باید در سال 96 تکمیل شود.
رضایی کوچی ادامه داد: در سال 96 باید به گونه ای برنامه ریزی شود که نمود اقتصاد مقاومتی در بهبود وضعیت کسب و کار، اشتغال، معیشت و قدرت خرید مردم دیده شود؛ لذا اگر وضعیت اشتغال بهبود پیدا کرد و قدرت خرید مردم افزایش است، مشخص است که به اقتصاد مقاومتی توجه شده و درست عمل شده است.
وی با بیان اینکه آمار بیکاری و وضعیت معیشت مردم نشان دهنده عدم توجه کافی و لازم به اجرای اقتصاد مقاومتی بوده است، یادآور شد: مجلس و دولت باید به درستی به این حوزه ورود پیدا کنند و یکی از بخش ها برای اجرای اقتصاد مقاومتی مسکن است که رونق در بازار آن می تواند سبب فعالسازی واحدهای تولیدی و صنعتی شود.
رضایی کوچی افزود: افراد زیادی در کنار فعالسازی پروژه های عمرانی در بخش راه و مسکن مشغول به فعالیت می شوند، لذا در سال 96 برای افزایش اشتغال و تولید باید پروژه های عمرانی را فعال کرد.
وی با بیان اینکه زمینه حضور بخش خصوصی باید در پروژه های عمرانی فراهم شود، ادامه داد:پروژه های عمرانی به دلیل اتکاء به اعتبارات و بودجه دولتی شرایط خوبی ندارد، لذا با اعتماد سازی، رفع موانع پیش رو و تسهیل قوانین باید شرایط حضور بخش خصوصی در پروژه های عمرانی را فراهم کرد.
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد:در سال 96 باید به دولت کمک شود تا پروژه های عمرانی فعال شوند و مسکن از رکود خارج شود.
نقش مردم در تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید
اکبر رنجبرزاده با اشاره به نام گذاری سال 96 از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید، گفت: نام گذاری سال 96 در رابطه با حمایت از اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی در راستای نام گذاری چند سال گذشته است و رهبری با هوشمندی و درایت، راه حل مشکلات کشور به ویژه در حوزه اقتصاد را توجه به تولید و اشتغال اعلام کرده اند.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط کنونی موضوع اشتغال و حمایت از رونق تولید جزء مهم ترین مسائل کشور محسوب می شود و مسئولان و مردم باید تلاش بیشتری را برای تحقق این مسئله صورت دهند، از این رو در این عرصه باید برنامه ریزی دقیق تر انجام شود تا ما در میدان اقتصادی به پیروزی برسیم.
وی گفت: در شرایط کنونی رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار در کشور محقق نمی شود مگر اینکه تمام دستگاه های اجرایی و قوای سه گانه دست به دست هم بدهند، قطعا دغدغه رهبر معظم انقلاب در رابطه با این مسائل کاملا درست و دقیق است و همه باید در جهت تحقق اقتصاد مبتنی بر الگوی اسلامی-ایرانی تلاش کنند.
رنجبرزاده افزود: در سال های اخیر اقداماتی برای تحقق اقتصاد مقاومتی صورت گرفته و امروز این مسئله به یک نهال تبدیل شده و باید تلاش کرد که این سیاست به یک درخت تنومند تبدیل شده تا در نهایت استقلال اقتصادی محقق شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: در شرایط کنونی نقش مردم برای تحقق اقتصاد مقاومتی نیز پررنگ است، زیرا مردم باید با حمایت از تولید داخل، مصرف کالاهای ایرانی، کشور را در جنگ اقتصادی یاری کنند.
عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: حمایت از تولیدات داخلی و عدم مصرف تولیدات غیرضرور خارجی بسیار مهم است تا با این اقدامات کشور از گردنه کنونی عبور کند، از این رو دولت و مجلس هم باید مسیر توسعه کشور از جاده اشتغال و تولید را فراهم کنند.
شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال از مصادیق بارز اقدام و عمل است
علی نوبخت حقیقی با یادآوری نامگذاری شعار سال 96 به نام اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال از سوی مقام معظم رهبری، افزود: فرمایش امروز مقام معظم رهبری مکمل نامگذاری شعار سال گذشته است؛ سال 95 با عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل بود و امسال نیز با عنوان سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال از مصادیق بارز اقدام و عمل است، برای آنکه اشتغال را افزایش دهیم باید به تولید توجه زیادی داشته باشیم.
وی یادآور شد: با افزایش تولید افزایش اشتغال را شاهد خواهیم بود که در همین راستا خودکفایی و بی نیازی جامعه از بیگانگان رخ خواهد داد.
نوبخت تاکید کرد: شعار اقتصاد مقاومتی،تولید و اشتغال مساله حیاتی برای جامعه به شمار می رود و می طلبد قوای سه گانه در مسیر اجرای شعار سال جدید حرکت کنند همچنین تولید کنندگان و بخش خصوصی نیز باید دست به دست هم دهند تا بتوان شاهد عملیتی شدن اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال بود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: باید آنچه که قانون اساسی به ملت ایران وعده کرده شکل اجرایی به خود گیرد تا با حفظ بی نیازی جامعه، رفاه اجتماعی برای مردم پدیدار گردد.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با یادآوری گزارش رییس جمهور در مورد ارایه تسهیلات به 8هزار واحد تولیدی، گفت: این نشان دهنده لزوم افزایش تولید و اشتغال است و اگر بانک ها همراهی لازم را داشته باشند می توان شاهد عملیاتی شدن شعار سال بود.
نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی زمینه ساز ایجاد اشتغال پایدار برای نیروی تحصیل کرده
رحیم زارع در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، گفت:نام گذاری سال 96 از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی؛ تولید-اشتغال، این تکلیف را ایجاد می کند با همکاری و همدلی زمینه اشتغالزایی پایدار و حمایت از تولید را درکشور فراهم کرد.
نماینده مردم آباده، بوانات و خرم بید در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: نیروی تحصیل کرده در کشور یک ظرفیت و سرمایه بزرگ برای کشور است که با مدیریت و برنامه ریزی می توان از این نیرو در بخش تولید کشور استفاده کرد.
زارع تصریح کرد:اگر سیاست های اقتصاد مقاومتی در کشور اجرایی شود اقتصاد کشور توسعه می یابد و سطح معیشت مردم ارتقا می یابد.
وی با اشاره به نقش اجرای صحیح قانون بهبود فضای کسب و کار در تقویت تولید گفت: باید بخش تولید را با اقدامات عملی حمایت کرد در این راستا بانک های نقش مهمی دارند.
زارع افزود: توجه به مسائل کلان اقتصاد کشور خوب است اما باید در کوتاه مدت نیز برای جوانان اشتغال پایدار ایجاد کرد و زمینه تسهیل ازدواج جوانان را فراهم کرد.
نایب رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای صحیح اصل 44قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی افزود:انگیزه نیروی کار با داشتن اشتغال پایدار بالاتر می رود و این موضوع در ارتقای کیفیت محصولات و خدمات موثر است.
اقتصاد مقاومتی تنها نسخه شفابخش مشکلات اقتصادی کشور است
مجتبی ذوالنوری با اشاره به نام گذاری سال 96 از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید، گفت: به طور حتم اقتصاد مقاومتی تنها نسخه شفابخش مشکلات اقتصادی کشور است، که یکی از شاخصه های بحث توجه به صادرات است، بنابر این رویکرد دولت باید به جای واردات محور بودن، صادرات باشد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت توجه و تکیه بر توانمندی های داخلی و تولید ملی، ادامه داد: به نظر من در دولت یازدهم به حق به مسائل اقتصادی و مشکلات این حوزه پرداخته نشد و دولت تمام تمرکز خود را بر مسئله برجام گذاشته و نگاه بیرونی به حل مشکلات اقتصادی داشت.
وی افزود: قطعا اقتصاد مقاومتی تأکید بر توجه به تولید ملی دارد و نام گذاری پی در پی مسئله اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب نشان می دهد که دولت نتوانسته به اهداف مد نظر در این حوزه دست یابد.
ذوالنوری ادامه داد: در شرایط کنونی حوزه تولید کشور دچار مشکلات بسیاری است که عدم توان رقابت پذیری، کیفیت پایین بخشی از این مسائل است البته با تلاش متخصصان و بخش های خصوصی توانسته ایم توان رقابت خود را در بازارهای بین المللی بالا ببریم اما تلاش بیشتری در این عرصه باید صورت گیرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: در شرایط کنونی متأسفانه قیمت تمام شده تولید داخلی داخلی بسیار بالا است، از این رو دولت باید با تغییر سیاست ها در حوزه تعرفه گذاری و جلوگیری از ورود قاچاق، تزریق سرمایه در گردش به صنایع و تجدید نظر در روند اخذ مالیات، تولید داخل را تقویت کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: قطعا اگر این مسائل و مشکلات حل شوند، آن زمان به راحتی تولید ملی رونق پیدا خواهد کرد و به تبع آن اشتغال جوانان ایجاد می شود.
شاه بیت اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال است
داود محمدی با اشاره به نامگذاری سال 96 از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی؛ تولید-اشتغال، گفت: نزدیک به یک دهه است که مقام معظم رهبری تمرکز شعار سال را بر مبنای مباحث اقتصادی قرار داده است، به ویژه موضوع اقتصاد مقاومتی که سال 96 سومین سالی است که بر روی آن تاکید شده است و شاه بیت اقتصاد مقاومتی و سیاست های کلان ابلاغی در این خصوص بحث اشتغال و تولید است.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بی تردید یکی از مشکلات کشور موضوع اشتغال جوانان تحصیلکرده و جویای کار است، افزود:بر اساس آمار اعلامی تا سال 1405 یعنی حدود نه سال آینده نزدیک به 15 میلیون جوان بین 20 تا 25 سال داریم، لذا چشم انداز مناسبی برای بحث اشتغال آنها باید درنظر گرفته شود، در واقع باید ظرف 10 سال آینده 15 میلیون شغل ایجاد شود.
محمدی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری با ژرف اندیشی و تیزبینی از 10 سال گذشته موضوع تولید و اشتغال را مدنظر قرار داده اند، ادامه داد:مجلس و دولت هر کدام در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال تکالیفی دارند، که باید به تکالیف خود عمل کنند.
وی یادآور شد:مجلس شورای اسلامی در پایان سال 95 از طریق مرکز پژوهش ها گزارش مفصلی درباره اقدامات مجلس برای اجرای اقتصاد مقاومتی ارائه کرد، که از جمله جهت گیری های مجلس در راستای اقتصاد مقاومتی در بخش قانون رفع موانع تولید و بهبود فضای کسب و کار بود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود:مجلس برای تحقق اقتصاد مقاومتی اعطای تسهیلات و افزایش منابع بانک ها و جهت دهی منابع در راستای تولید و اشتغال، ایجاد انگیزه برای تولید و توجه به رفاه اجتماعی را در چارچوب قوانین و حذف مشکلات قانونی در برنامه ششم توسعه و قانون بودجه 96 مجلس شورای اسلامی مدنظر قرار داد.
وی با بیان اینکه یکی از کانون های توجه دولت باید بحث اشتغال باشد، ادامه داد:امروز تحرک اقتصادی و بحث اشتغال یک دغدغه جدی در کشور است، که اگر دولت با تمرکز و حرکت جهادی و انقلابی به این موضوع نپردازد، در آینده کشور با معضل حاد مواجه خواهد شد.
محمدی با اشاره به اینکه قوه قضاییه باید برای سرمایه گذاری و تامین امنیت سرمایه گذاران بسترسازی کند، اظهار کرد:دولت باید در رفع موانع اجرایی، ایجاد پنجره واحد اقتصادی، اهتمام نسبت به تولیدات داخلی و توجه به آنها، پرداخت جوایز صادراتی، تنظیم تعرفه ها به نحو مطلوب و مناسب و حمایت از تولید داخلی قدم بر دارد.
رییس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد:مجلس شورای اسلامی تاکنون در قالب مواد قانونی موردنیاز دولت قدم های موثری برداشته است و همچنان آماده است، اگر موانعی برای ریل گذاری در تحقق اقتصاد مقاومتی وجود دارد، این موانع را رفع کند.