رای گیری در پارلمان اسکاتلند برای همه پرسی درباره استقلال
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، نمایندگان پارلمان اسکاتلند روز چهارشنبه درباره همه پرسی استقلال این منطقه رای گیری می کنند.
قرار است نمایندگان پارلمان منطقه ای اسکاتلند روز چهارشنبه پیشنهادی را تصویب کنند که به نیکلا استورجن نخست وزیر اسکاتلند اجازه خواهد داد برگزاری همه پرسی استقلال این منطقه را از دولت انگلیس یک هفته پیش از آغاز رسمی روند خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت) درخواست کند.
استورجن روز سه شنبه در برابر نمایندگان پارلمان اسکاتلند تاکید کرد مخالف آن است که کسی بخواهد اسکاتلند را بر خلاف خواست و اراده خود از اتحادیه اروپا خارج کند. نخست وزیر اسکاتلند خواستار آن شد برای برگزاری همه پرسی استقلال این منطقه از انگلیس یک روند دموکراتیک مسلم و بی چون و چرا آغاز شود. استورجن که ریاست حزب ملی استقلال طلب اسکاتلند را نیز بر عهده دارد پیش از این نیز بارها هشدار داده بود که اگر همه پرسی در انگلیس منجر به خروج این کشور و در نتیجه خروج اسکاتلند از اتحادیه اروپا شود و پیامدهای آن برای اسکاتلند زیانبار باشد، دولت اسکاتلند نیز به برگزاری همه پرسی درباره استقلال این منطقه از انگلیس اقدام خواهد کرد. حزب ملی اسکاتلند که چهل و پنج کرسی از مجموع ششصد و پنجاه کرسی مجلس عوام انگلیس را در اختیار دارد، به شدت با برگزیت مخالفت می کند.
رئیس حزب ملی اسکاتلند تاکید کرد مواضعش در این زمینه تغییر نکرده است و اولویت حزب حاکم اسکاتلند حفاظت از منافع مردم این سرزمین در برابر پیامدها و آثار منفی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است. حزب استقلال طلب اسکاتلند خواستار اختیاراتی شده است که اسکاتلند با استفاده از آنها بتواند حتی پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، در این اتحادیه باقی بماند.
انتظار می رود نمایندگان پارلمان اسکاتلند اواسط روز چهارشنبه بدون هیچ مشکلی پیشنهاد مربوط به برگزاری همه پرسی را تصویب کنند چرا که حزب ملی اسکاتلند SNP برای این کار از اکثریت لازم در پارلمان برخوردار است ضمن این که در این راستا از حمایت احزاب سبز نیز بهره می برد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ادینبرو، حزب ملی اسکاتلند تحت رهبری نیکولا استورجن سیزدهم مارس اعلام کرده بود قصد دارد همه پرسی جدیدی درباره استقلال این منطقه تا پایان سال دو هزار و هجده یا اوایل سال دو هزار و نوزده برگزار کند. استدلال استورجن این بود که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و به ویژه بازار مشترک اروپا بر خلاف خواست و اراده مردم اسکاتلند است و ممکن است به قیمت از بین رفتن دهها هزار شغل در اسکاتلند منجر شود.
در اولین همه پرسی مربوط به استقلال اسکاتلند که سپتامبر سال دو هزار و چهارده برگزار شد، پنجاه و پنج درصد از مردم اسکاتلند با استقلال این منطقه از انگلیس مخالفت کردند. اما استورجن معتقد است از آن زمان تا کنون شرایط کاملا تغییر کرده است چرا که در همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که سال گذشته برگزار شد اکثریت مردم اسکاتلند به بقای انگلیس در اتحادیه اروپا رای دادند. در همه پرسی بیست و سوم ژوئن گذشته مردم انگلیس به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای مثبت دادند اما بیشتر اسکاتلندیها در این همه پرسی به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رای منفی دادند. در این همه پرسی شصت و دو درصد از مردم اسکاتلند خواستار ماندن در اتحادیه اروپا شدند و سی و هشت درصد از آنها موافقت خود را با خروج از این اتحادیه اعلام کردند.