در سخنانی در موسسه تحقیقاتی کارنگی واشنگتن؛
باید موضوع منع اشاعه هسته ای همچنان دنبال شود
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: در شرایط زمانی کنونی صحبت از خط مشی هسته ای و حفظ قوانینی مهم است که در سالهای اخیر در این زمینه تصویب شده است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ فدریکا موگرینی در سخنانی در موسسه تحقیقاتی کارنگی در واشنگتن گفت: می دانید که تا چه اندازه به موضوع منع اشاعه و سیاستهای هسته ای توجه دارم. حتی پیش از آنکه هدایت مذاکرات را درباره برنامه هسته ای ایران برعهده داشته باشم، نماینده وزیر امور خارجه کشورمان بودم و در سازمان پیمان جامع منع آزمایش هسته ای و جامعه گسترده تر جهانی فعال در حوزه منع اشاعه فعال بودم. موضوع منع اشاعه موضوعی زنده در حال حاضر است. در شرایط زمانی کنونی صحبت از خط مشی هسته ای و حفظ قوانینی مهم است که در سالهای اخیر در این زمینه تصویب شده است. این قوانین با کار سخت بسیار و آینده نگری تصویب شده است.
وی افزود: کارشناسان باید در رایزنی با سیاست گذاران در این زمینه تعامل داشته باشند و به آنها توضیح دهند که قوانین جاری چه نتایجی به همراه داشته است و باید چه کارهای دیگری انجام شود و اینکه حفظ ساختار جهانی منع اشاعه چرا اهمیت دارد، زیرا هرگز نمی توان از نگاه به آینده اجتناب کرد چراکه با ظهور چالشهای جدید باید به فکر طراحی ابزارهای جدید بود و به تاثیرات بالقوه توافق نامه های جدید توجه داشت.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه سخنانش در موسسه تحقیقاتی کارنگی در واشنگتن گفت: «امنیت شهروندان امروز جهان فقط از طریق منع اشاعه و خلع سلاح (هسته ای) قابل تحقق است. این مسئله به موضوع امنیت مرتبط است. رقابت جدید تسلیحاتی هیچ راه حلی برای چالشها و تهدیدهای امنیتی امروزی نیست. دوران جنگ سرد پایان یافته است. دنیای امروز درمقایسه با بیست و پنج سال پیش، بسیار پیچیده تر و بسیار شکننده تر است. تعداد کشورهای دارنده تسلیحات هسته ای افزایش یافته است و درنتیجه فقط یک موازنه هسته ای مطرح نیست بلکه چندین موازنه هسته ای متعدد و همپوشان وجود دارد. هنری کیسینجر وزیر امورخارجه پیشین آمریکا در سال دو هزار و چهارده اعلام کرد که قدرتهای بزرگ بیش از اندازه در تسلیحات هسته ای هزینه کرده اند و این کار به ضرر خودشان تمام شده است. بودجه بسیار عظیم دفاعی که ابرقدرتها برای تسلیحات هسته ای صرف کرده اند ارزشی برای مقابله با بحرانهای امروزی ندارند.»
موگرینی در ادامه افزود: « ممکن است منطق بازدارندگی به علت داشتن تسلیحات هسته ای در آینده بسیار نزدیک منسوخ شود و این سناریو بسیار محتمل است اگر گروههای تبهکاری یا تروریستی به تسلیحات کشتار جمعی دست پیدا کنند. در دنیای شکننده امروزی موازنه هسته ای با تروریستها می تواند بسیار خطرناک باشد. تنها راه تامین امنیت بیشتر برای شهروندانمان نیز خلع سلاح هسته ای و منع اشاعه هسته ای است. تنها راه حرکت به سمت آینده، سرمایه گذاری جمعی برای داشتن نظامی قوی از قوانین جهانی است. هدف کشورهای اروپایی، خلع سلاح هسته ای چندجانبه است. همه ما می خواهیم ازطریق معاهده ها و رژیم های راستی آزمایی، منع اشاعه هسته ای تضمین شود.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد باید توافق نامه مینسک کاملا اجرایی شود
فدریکا موگرینی درباره تحرکات روسیه گفت: «در قرن حاضر برای اتحادیه اروپا و ایالات متحده قابل قبول نیست که مرزهای کشورها با استفاده از نیروی نظامی تغییر کند. این روند اصلا قابل قبول نیست. این کار، نقض اساسی قوانین بین المللی است. باعنایت به این نکته، باید عرض کنم که هماهنگ کردن سیاستهای تحریم ما (اتحادیه اروپا و آمریکا علیه روسیه) بسیار مهم است. اما درعین حال، نمی خواهیم نگاه سفید و سیاه به مسائل داشته باشم. نباید گفت که سیاستهای اتحادیه اروپا درباره روسیه با واقعیتهای منطبق نیست. ما با روسها در سطوح مختلف برای اجرای توافق نامه مینسک و بسیاری از حوزه های دیگر همکاری های گسترده ای داریم. تحریمها ابزاری هستند برای اینکه توافق مینسک کاملا اجرایی شود. هدف ما این نیست که تحریمها را حفظ کنیم بلکه هدف ما این است که این مناقشه حل شود و توافق نامه مینسک کاملا اجرایی شود. ما خوشحال خواهیم بود تحریمها را برداریم اگر توافق نامه مینسک کاملا اجرایی شود. هدف ما در این زمینه، استمرار همکاری با دوستان آمریکایی مان در این زمینه است. ما وحدت کشورهای اروپایی را همانطور که در سالهای طولانی گذشته حفظ کرده ایم حفظ خواهیم کرد. ما نشان خواهیم داد بیش از آنکه تصور می شود متحد هستیم و همانطور که بارها وبارها در گذشته این مسئله را نشان داده ایم بار دیگر این موضوع را نشان خواهیم داد.»