فرمانده گردان های عاشورا؛
اگر ایران نبود، عراق بر داعش پیروز نمیشد
کاظم جابری: ایران در زمینه های مهارتی، مشاوره امنیتی، نظامی و لجستیکی از عراق بسیار حمایت کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، فرمانده گردان های عاشورا نیروهای بسیج مردمی عراق، گفت اگر ایران نبود، عراق پیروز نمیشد و داعش اکنون کنترل بصره را در دست گرفته بود.
پایگاه خبری العهد نوشت کاظم جابری، فرمانده گردان های عاشورا که بارزترین تشکیلات بسیج مردمی عراق به شمار میرود، اعلام کرد برنامه ریزی خوب و دقیق، مرکزیت داشتن تصمیم گیری ها، نحوه درست تقسیم مسئولیت ها ونقش ها بین تشکیلات امنیتی و نظامی، تا حد زیادی به روند تحقق پیروزی ها در مقابل گروه تروریستی داعش در موصل، سرعت بخشید.
جابری با کم اهمیت دانستن نگرانی هایی که درباره مرحله بعد از داعش در عراق مطرح میشود، گفت: کسانی که برنامه های خرابکارانه دارند و مترصد هستند از آب گل آلود ماهی بگیرند، بعد از اینکه دیدند نتایج صحنه نبرد درست برعکس چیزی است که به آن امید بسته بودند و برایش برنامه ریزی کرده بودند، ناامید شدند.
فرمانده گردان های عاشورا افزود: سه عامل اصلی توجیه کسانی را که نگران عراق بعد از داعش هستند خنثی میکند. اول: وجود مرجعیت دینی به عنوان سوپاپ اطمینان و توانایی آن در کنترل نیروهای بسیج مردمی زیرا بیش از هشتاد درصد این نیروها به سبب تعهدی که به فتوای جهاد کفایی دارند، با داعش مبارزه میکنند.
دوم: دولت عراق که قدرتمندانه از این معرکه خارج خواهد شد و توانایی مقابله با چالش ها را دارد.
سوم: خارج شدن از دایره دولت با مخالفت نیروهای بسیج مردمی و گروه های مختلف جامعه عراق همراه خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که چه عواملی باعث شد روند آزاد سازی موصل، سریع باشد، گفت: در حقیقت چند عامل مهم و محوری در کنار عوامل ثانویه وجود داشت و شاید عوامل زیر از اصلی ترین عوامل باشد:
اول: آمادگی خوب برای نبرد.
دوم: پیروزی هایی که در بخش شرقی و منطقه تلعفر به دست آمد.
سوم: قطع کمک ها به تروریست ها از سمت تلعفر و سوریه.
چهارم: از بین رفتن روحیه داعش و از بین رفتن نیروهای دفاعی آن در محورهای مختلف.
پنجم: هلاکت اکثر فرماندهان میدانی داعش یا فرار و اسیر شدن آنها.
ششم: هماهنگی عالی بین نیروهای مهاجم به خصوص نیروهای بسیج مردمی و افزایش روحیه مبارزان ما به سبب پیروزی ها در برابر داعش.
هفتم: تحول بزرگ در امکانات مبارزان ما و سلاح های پدافندی که در اختیار آنها قرار داشت و دشمن را ضعیف و ناتوان کرد.
هشتم: علاوه بر همه اینها، داعش حدود هشتاد درصد از خاستگاه های خود را در جامعه موصل از دست داد و دیگر جایگاه و طرفداری ندارد به جز عده کمی که معادلات نبرد، هیچ سودی برای داعش ندارند.
العهد در ادامه پرسید: صراحتا میپرسم، طرف هایی که در نبرد با داعش مانع تراشی میکنند، چه کسانی هستند و حقیقت اهداف و برنامه های آنها چیست؟
فرمانده گردان های عاشورا پاسخ داد: از آغاز نبرد بر ضد داعش و بعد از صدور فتوای جهاد کفایی آیت الله عظمی سید علی سیستانی در ژوئن سال دو هزار و چهارده و حتی چند ماه قبل از آزاد سازی شهر فلوجه، بسیاری از طرف ها که خود را نماینده ساختار سنی عراق میدانستند و همچنین گروه های منطقه ای و بین المللی از گروه های تروریستی و به ویژه داعش حمایت میکردند اما بعد از پیروزی هایی که در جرف النصر، بیجی، سامرا، تکریت، الرمادی، فلوجه و سنجار به دست آمد، همه چیز مشخص شد و این طرف ها تلاش کردند دست از حمایت های خود بردارند.
وی در پاسخ به این سوال که آزادی تلعفر از نظر راهبردی چه تاثیری دارد و موانع موجود بر سر آزادی این منطقه چیست، گفت: تلعفر از نظر نظامی آزاد شده به شمار میرود. این شهر از همه طرف ها در محاصره است و اهمیت زیادی در تعیین تکلیف نبرد دارد؛ زیرا همه ابزارهای حمایت لجستیکی از داعش در این منطقه است و آزادی آن تاثیری معنوی دارد زیرا ساختار جمعیتی آن بازتاب دهنده بافت اجتماعی عراق است که از نظر دینی، مذهبی و قومی تنوع بسیاری دارد. به عقیده ما یک اراده داخلی و منطقه ای مانع از تسریع در روند تکمیل آزادسازی تلعفر میشود اما این مسئله دوام زیادی نخواهد داشت.
کاظم جابری در پاسخ به این سوال که بعد از گذشت دو سال از مبارزه با داعش آیا آمار دقیقی از میزان خسارت های جانی و مالی وارد شده به این گروه در دست هست یا خیر، گفت: بدون شک در دست داشتن آمار دقیق از میزان خسارت های جانی و مالی داعش سخت است؛ زیرا بسیاری از مخفیگاه های داعش در حالی ویران شد که از تعداد داعشی ها حاضر در آنها و سلاح های پنهان شده در این مخفیگاه ها آماری وجود نداشت اما اکثر گزارش ها و ارزیابی ها حاکی از آن است که داعش بیش از هفتاد درصد از امکانات انسانی و مالی خود را در نبردهای آزاد سازی موصل از دست داده است.
خبرنگار العهد پرسید: برخی رسانه های عراقی، عربی و بیگانه مدعی هستند نیروهای بسیج مردمی در مناطقی که حاضر میشوند حقوق بشر را نقض میکنند، این ادعاها تا چه حد واقعیت دارد؟
فرمانده گردان های عاشورا گفت: آنچه در نبرد آزادسازی فلوجه و موصل، رخ داد درست برعکس این ادعا را ثابت کرد. نیروهای امنیتی و بسیج مردمی بهترین نمونه از تعاملات انسانی با غیرنظامیان و آوارگان را ارائه دادند.
وی در پاسخ به این سوال که نقش ایران در جنگ با داعش چگونه ارزیابی میکند، گفت: اگر ایران نبود، عراق پیروز نمیشد و داعش اکنون کنترل بصره را در دست گرفته بود.
در حقیقت جمهوری اسلامی در جنگ با داعش از عراق بسیار حمایت کرد به خصوص در زمینه های مهارتی، مشاوره امنیتی، نظامی و لجستیکی. مواضع سیاسی ایران نیز همواره در راستای حمایت از عراق بوده است.