رئیس سازمان گردشگری:
تعریف مقاصد جدید گردشگری در نوروز 96
رئیس سازمان میراث فرهنگی: برای نوروز 96 مقاصد گردشگری جدیدی تعریف، و کشور به هفت منطقه گردشگری تقسیم شد.
زهرا احمدی پور در حاشیه بازدید از ستاد اجرایی خدمات سفر واقع در عوارضی تهران ـ ساوه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه سعی کرده ایم توازن را در نوع خدمات رسانی به مسافران در سفرها برقرار کنیم افزود: سامانه جامع اطلاعات گردشگری (با شماره تماس 09629) نیز 24 ساعته برای شنیدن نظرات و دادن اطلاعات مورد نیاز به مسافران در این ایام فعال است.
وی درباره فعالیت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ایام نوروز گفت: ستاد هماهنگی خدمات سفر اوایل پاییز فعالیت خود را آغاز کرد و نقش هماهنگی 12 دستگاه مرتبط را با هم دارد تا خدمات نوروزی به بهترین نحو و کیفیت به مسافران و گردشگران عرضه شود.
احمدی پور با اشاره به اینکه در سال دو اوج سفر یکی در ایام نوروز و یکی در فصل تابستان وجود دارد، افزود: البته فشردگی سفرها در نوروز بیشتر از تابستان است و به تبع آن، حجم فعالیت ها هم گسترده تر است. درنتیجه، آمادگی بیشتری می طلبد.
وی افزود: علاوه بر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، در هر استان نیز ستاد متناظری به ریاست استانداران تشکیل شده تا با انجام هماهنگی و تسهیل امور مربوط به سفر، نوروز خوبی برای هموطنان فراهم کند.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه این سازمان نظارت را در ایام نوروز افزایش داده، گفت: این نظارت برای عرضه خدمات بهتر به مردم ایران است تا بتوانیم رضایت مندی مردم را از خدمات رسانی در این ایام افزایش دهیم. در کنار بحث نظارت و رضایت مندی، سعی کرده ایم با آموزش برخی از مشکلات پیشین را حل کنیم. آموزش و رضایت مندی و نظارت سه اصل مهم برای سازمان میراث فرهنگی است و برای تحقق این سه اصل برنامه ریزی های زیادی انجام داده ایم.
احمدی پور اضافه کرد: نوروز 96 خدمات متفاوت و بهتری عرضه می شود، زیرا ملت ایران شایسته دریافت بهترین خدمات هستند.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به افزایش نیافتن قیمت ها در عرضه خدمات در ایام نوروز گفت: بحث آموزش کمک بسیار زیادی به این مهم می کند، چنانکه به تورگردان ها آموزش داده شده تا گردشگران را فقط به آن دسته از فروشگاه های صنایع دستی معرفی کنند که مهر اصالت دارند. همچنین ازطریق آموزش به سمنها (سازمان های مردم نهاد) سعی کرده ایم نوروز خوبی را برای گردشگران رقم بزنیم.
وی درباره سایر برنامه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ایام نوروز گفت: پیش بینی می شود که در سال 96 تعداد تورهای یکروزه استان گردی، که برخی از آنها هم رایگان است، افزایش یابد. علاوه براین، در ایام نوروز بسته های سفر مناسبی را در کشور داریم که تخفیف های خوبی به گردشگران می دهند؛ برای مثال، در ایام نوروز قیمت هتل ها در تهران تا 40 درصد در مقایسه با سایر ایام سال کاهش پیدا کرده و این میزان تخفیف در برخی از استانها به 50 درصد هم میرسد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به هموطنان پیشنهاد کرد تا در اقامتگاه های بومگردی که قیمت مناسب تری در مقایسه با هتلها دارند سر کنند.
احمدی پور افزود: 500 اقامتگاه بومگردی در کشور فعالیت می کنند که هموطنان با حضور در این اقامتگاه ها می توانند، علاوه بر چشیدن غذاهای محلی، با آیین ها و مراسم محلی همان استان نیز آشنا شوند.
واردات صنایع دستی به کشور 50درصد کاهش یافته است
وی درباره نظارت بر واردات صنایع دستی گفت: سال 95 ورود صنایع دستی خارجی به کشور ممنوع شد و همین موضوع سبب شد تا با کاهش 50درصدی واردات صنایع دستی به کشور مواجه باشیم.
احمدی پور اضافه کرد: ایران 360 نوع از 460 نوع صنایع دستی کل دنیا را تولید می کند؛ درنتیجه، باید از این ظرفیت و امکان بزرگ و گسترده محافظت شود.
وی گفت: در ایام نوروز برنامه کارگاه گردی نیز تدارک دیده شده و هموطنان می توانند به هر استانی که وارد می شوند از کارگاه های صنایع دستی آن استان هم بازدید کنند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه نظارت سازمان بر کاهش واردات صنایع دستی کمک شایانی کرده است افزود: همه 650 بازارچه صنایع دستی که در ایام نوروز فعالیت می کنند موظف به عرضه صنایع دستی ایرانی هستند و اگر کالای خارجی را به مردم عرضه کنند مطابق ضوابط آن فروشگاه بسته خواهد شد.
احمدی پور با اشاره به اینکه زیرساخت های خدماتی موجود در کشور به نسبت تقاضای گردشگران بین المللی کم است گفت: البته در سال 95 هتل های 4 ستاره و 5 ستاره زیادی در کشور افتتاح شد و در سال 96 نیز 40 هتل 5 ستاره به بهره برداری خواهد رسید.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: البته گردشگران بین المللی بیشتر تمایل دارند در اقامتگاه های بومگردی سکونت داشته باشند و همین تقاضای بسیار زیاد موجب شده تا ظرفیت بیشتر اقامتگاه های بومگردی کشور تا پایان سال 2017 تکمیل شود.
ستاد خدمات سفر که از 25 اسفند در محل عوارضی تهران ـ ساوه مستقر شده است، در سه شیفت به مسافران خدمات امدادی عرضه می کند. این ستاد دارای دو دستگاه آمبولانس، دو دستگاه مرسدس بنز اسپرینتر، دو چادر اتاق معاینه جداگانه برای بانوان و آقایان، و یک اتوبوس خدمات سلامت است.