اولویت خیلی از کشورها حمایت از تولید ملی است
دبیر کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی بخش خصوصی : در دنیا نیز خیلی از کشورها به این نتیجه رسیده اند که باید از تولیدات ملی شان حمایت کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ دکتر بیژن پناهی زاده و معاون خانه صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر لزوم اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی در کشور اظهار داشت : برخی فکر می کنند اقتصاد مقاومتی یعنی ریاضت اقتصادی در حالی که اقتصاد مقاومتی یک روش اقتصادی است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از واقعیت هایی که در کشورمان وجود دارد این است که کشور نفتی هستیم یعنی اکثر تولید و فروش، نفت و میعانات گازی است که این یک مزیت است ولی مضراتی نیز دارد.
پناهی زاده اظهار داشت : مضرات نفتی بودن این است که بخش تولیدی، صنعتی و کشاورزی مان را فعال نمی کنیم زیرا از محل فروش نفت، درآمدهایمان را برای سال ها کسب کرده ایم و این باعث می شود بخش خصوصی در خانه بماند و پویایی لازم را به جامعه نمی دهیم.
دبیر کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی بخش خصوص تاکید کرد: باید فروش نفت مان را کمتر کنیم و از محل های دیگر درآمد داشته باشیم. البته محل دیگر، لزوما مالیات نیست. اگر فروش نفت را با همین قیمت پایین ادامه بدهیم، افتخار نیست؛ اگر بتوانیم هزینه هایمان را پایین بیاوریم تا کمتر نفت بفروشیم تا آن را برای آیندگان بگذاریم، وضعیت خیلی بهتری خواهیم داشت.
معاون خانه صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه باید در بخش های مختلف اقتصادی، استراتژی بچینیم، اظهار داشت: برای چینش این استراتژی هم مجلس و هم دولت باید نقش داشته باشند که البته نقش مجلس خیلی پر رنگ تر است.
پناهی زاده گفت : یکی از مشکلاتی که در بخش تولید گریبانگیر آن هستیم، مناسب نبودن فضای کسب و کار است. در بخش های سرمایه گذاری واقعا حمایت های لازم صورت نمی گیرد. قوانین و مقررات مان شفاف و به روز نیستند؛ به عنوان قانون بانک داری بدون ربا مشکلات زیادی وجود دارد و نمایندگان باید رسیدگی به این قانون را در اولویت می گذاشتند.
وی افزود : مضرات این عدم اصلاح این است که مردم را در خانه بنشانیم و تنها سود بانکی بگیرند و موسسات مالی و اعتباری نیز هر طور که می خواهند سود تسهیلات و سپرده بدهند تا وارد کارهای غیر مولد شود.