به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان، چابهار همیشه بهار با چشم اندازهای طبیعی و زیبا، ساحل دل انگیز، تالابها، کوههای مریخی، باغات موز و انبه، بازارهای متنوع منطقه آزاد و صدها مکان گردشگری و مردمی مهربان و خونگرم یکی از جذاب ترین شهرهای ایران زمین برای سفرهای نوروزی است.
وزش بادهای موسمی مونسون چابهار را به خنکترین بندر جنوبی کشور در فصل تابستان و گرمترین در فصل زمستان تبدیل کرده به طوری که میانگین درجه حرارت فصل تابستان در چابهار از تهران نیز پایین تر است.
همین شرایط جوی موجب تنوع پوشش گیاهی و جانوری در طول سال شده و چابهار را به سرزمین همیشه بهار تبدیل کرده است.
گل فشان ها، سواحل صخره ای و شنی زیبا، تالاب لیپار، آثار تاریخی مانند قلعه پرتغالی ها و غارهای بان میسیتی، مساجد زیبای محلی، بافت سنتی و زندگی جذاب بومیان و کپرهای دست سازشان از جمله مهمترین جاذبه های گردشگری چابهار به شمار می روند.
برای دیدن کناره ها و سواحل زیبای طبیعی چابهار می بایست به قسمت جنوبی این شهرستان بروید، زیرا در این قسمت پیشروی آب دریا و فرسایش سنگ های رسوبی چشم انداز زیبایی را به وجود آورده است.
دیدن تپه های گل فشان که اتفاقا پدیده ای کمیاب درسطح جهان به شمار می آید، خاطره ای خوش را به یادگار می گذارد و گذر از دو دشت کهیر و تنگ برای دیدن این تپه ها، به جذابیت آن افزوده است.
تپه های گل فشان که با پرتاب حباب های گل و لای از ژرفای زمین، چشم هر بیننده ای را خیره می کنند، زیبایی خاص خود را دارد.
قلعه پرتغالی ها و حوادث تاریخی آن مطمئنا برای هر ایرانی نامی آشناست، اما اگر علاقه مندید علاوه بر شنیده ها، این قلعه را از نزدیک ببینید، سری به روستای تیس بزنید.
این روستا که در منطقه ای کوهپایه ای در پنج کیلومتری شمال غرب چابهار واقع شده و رودخانه لاوی از آن می گذرد، در میان کوه های شهباز، لاوی و بیلبند محصور شده است.
قلعه پرتغالی ها در این روستای زیبا قرار گرفته و به دلیل قدمت و نوع معماری خاصش تعداد بی شماری از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب می کند.
روستای تیس از عمده ترین مراکز سوزن دوزی در چابهار است و زنان و دختران آن به طرزی زیبا و تحسین برانگیز صنایعی را تولید می کنند که می تواند ره آورد سفر هر گردشگر به خانه اش باشد.
مهمانان نوروزی می توانند برای دیدن انواع پرندگان و طبیعت زیبا به روستای لیپار بروند و در کنار تالاب لیپار از طبیعت منحصر به فرد آن لذت ببرند.
در ۱۵ کیلومتری شهر چابهار بعد از روستای رمین در مسیر جاده ای و در تنگه ای صخره ای، دره ای سرسبز و زیبا قرار دارد که از بالای آن، روستای لیپار در میان سبزه زارها خودنمایی می کند.
در میان دو کوه، این دره که فاصله چندانی از هم ندارند، آب بندی ایجاد شده که آبهای سرگردان اطراف را در خود جمع کرده و به آبگیری به طول ۱۴ کیلومتر با انواع بوته ها، درختچه ها و پرندگان تبدیل شده است.
جنگل های انبوه حرا هم از دیگر جاذبه های اکوتوریستی در چابهار است که در ناحیه ساحلی خلیج گواتر قرار گرفته است.
حرا درختچه ای است که در مرداب های نواحی گرم کرانه های عربستان، مصر و جنوب ایران می روید.
وجود دهها لنج و قایق ماهیگیری در بندرگاهها و صید انواع ماهیان و سایر آبزیان توسط صیادان و بازگشت آنان از دریا و تخلیه ماهیها نه تنها بر جذابیت چابهار افزوده بلکه مسافران نوروزی می توانند بهترین نوع ماهی تازه را از بندرگاه و بازار عرضه ماهی خریداری و از کباب ماهی در کنار ساحل لذت ببرند.
مزارع پرورش میگو در گواتر از دیگر مناظر زیبا و دیدنی چابهار است.