پخش زنده
امروز: -
شهرستان سراوان با دارا بودن آثار تاریخی، گردشگری و صنایع دستی متعدد پذیرای مهمانان و گردشگران نوروزی خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان، سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سراوان گفت: با هماهنگی های انجام شده با آموزش و پرورش سراوان، مسافران مشکلی برای اسکان در این شهرستان نخواهند داشت.
حمزه ندرتزهی با بیان اینکه تا کنون 11 کمیته برای استقبال از مسافران نوروزی در سراوان تشکیل شده است افزود: علاوه بر این 11 کمیته ، تمام دستگاههای اجرایی آمادگی لازم را برای همکاری در زمینه پذیرایی از گردشگران و مسافران در این مدت دارند.
وی حضور مسافران از نقاط مختلف کشور در تعطیلات نوروزی، را فرصت خوبی برای معرفی جاذبه های گردشگری، توانمندی ها و صنایع دستی شهرستان سراوان برشمرد
وی گفت: 420 اثر تاریخی در سراوان وجود دارد که 130 اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
ندرتزهی افزود : مقبره بابا حاجی در روستای زیارت، مقبره خواجه محمد مرشد در شهر محمدی، قبرستان تاریخی شهر گشت، ساختمان قدیمی بهداشت محیط، سنگ نگاره های دره نگاران در ناهوک و قلعه شیشه ریز در شهر جالق از مهمترین آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری شهرستان سراوان است.
وی همچنین سه موزه مردم شناسی، موزه شخصی عبدالله سپاهی و موزه سفال کلپورگان را از دیگر مکان های گردشگری این شهرستان برشمرد و افزود :با توجه به فرهنگ بومی منطقه در شهرستان سراوان مساجد و قلعه های فراوانی از جمله مسجد زنگیان، کهنه قلعه و قلعه سینوکان وجود دارد.
وی با بیان اینکه در سال جدید ، پنج منطقه کوهک ، دزک، ناهوک، کلپورگان و کله گان در شهرستان سراوان به عنوان روستاهای هدف گردشگری انتخاب شدند افزود : این مناطق با داشتن آثار تاریخی فراوان، نخلستان ها و قنات پرآب و همچنین آبشار چوتین گون، مسجد جامع قدیمی و قلعه و همچنین موزه شخصی عبدالله سپاهی، و نخلستان های زیبا، و داشتن شالیزارهای زیبا به عنوان روستاهای هدف گردشگری سراوان معرفی شدند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سراوان گفت: علاوه بر روستاهای هدف گردشگری، دو شهر جالق و گشت ، با وجود مقابر تاریخی و قلعه ها و نخلستان ها وچشمه آب گوگردی و تپه نمکی به عنوان مناطق نمونه گردشگری معرفی شدند که آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران هستند.
شهرستان سراوان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان با دارا بودن سه بخش مرکزی، جالق و بم پشت به زادگاه خورشید ایران شهرت دارد .