وزیر خارجه قزاقستان؛
بارقه امیدی برای حل بحران سوریه پیدا شده است
وزیر امور خارجه قزاقستان در پایان نشست سوم آستانه درباره بحران سوریه تاکید کرد: در نشست آستانه، توافقی برای تثبیت آتش بس در سوریه و تبادل بازداشت شدگان و اسرا حاصل شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه ؛ عبد الرحمانف وزیر امور خارجه قزاقستان در نشست آستانه گفت بارقه امیدی برای رسیدن به حل وفصلی برای بحران در سوریه پیدا شده است. فرآیند آستانه در متوقف کردن اقدامات جنگی بسیار مهم است اما جایگزین ژنو نیست. درباره کمکهای بشردوستانه گفتگو کردیم و بر حل وفصل سیاسی بحران در سوریه تأکید می کنیم.
وی افزود درباره برگزاری نشستی در آستانه در روزهای سوم و چهارم ماه مه آینده توافق شد. طرفهای تضمین کننده بر ادامه مذاکرات در ژنو تأکید کردند با تلاشهای مشترک خود می توانیم با همه اشکال افراط گرایی مقابله کنیم.
وزیر امور خارجه قزاقستان تاکید کرد: در نشست آستانه، توافقی برای تثبیت آتش بس در سوریه و تبادل بازداشت شدگان و اسرا حاصل شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، عبد الرحمانف در پایان نشست سوم آستانه درباره بحران سوریه گفت: این مذاکرات که بخشی جدایی ناپذیر از مذاکرات ژنو به حساب می آید، امیدها را برای پایان دادن به بحران سوریه دوباره زنده کرد، بحرانی که بدلیل آن ملت سوریه به مدت شش سال سخت ترین رنجها را تحمل کرد. در حال حاضر جامعه بین الملل برای حل بحران سوریه کاملا به نشست آستانه دل بسته و قدردان دستاوردها و توافقات بدست آمده در این نشست است. باعث افتخار ماست که امروز دور سوم مذاکرات آستانه را به پایان برسانیم و می خواهم اشاره کنم که این مذاکرات، بخش مهمی از گفتگوهای سه جانبه یا چند جانبه دیگر است و باعث افتخار قزاقستان است که میزبان این نشست و نشست فنی پیش از آن باشد. مذاکرات حل بحران سوریه که این روزها در جریان است به نتایج مشخصی برای حل این بحران رسید و روزنه امیدی را برای پایان دادن به درگیری ها در سوریه ایجاد کرد. پیش از این توافقی سه جانبه بین ترکیه روسیه و ایران برای آتش بس و توقف عملیات نظامی در سوریه بدست آمده بود و در آستانه توافقی برای تثبیت آتش بس و همچنین توافق دیگری برای تشکیل کمیته ای به منظور کنترل و نظارت بر روند آتش بس و کمیته دیگری هم برای پیگیری نقض های طرفهای درگیر حاصل شد. همچنین به توافقی در مورد معیارهای تبادل بازداشت شدگان و اسرای دو طرف دست یافتیم. البته باید بگویم مسائل پیچیده دیگری نیز هنوز موجود است که باید آنها را مورد بررسی قرار دهیم اما نتایجی که تاکنون به آنها رسیدیم نشانگر این است که مذاکرات آستانه، برای رسیدن به هدف مورد نظر بسیار مهم و با ارزش است. قزاقستان به عنوان کشوری که حامی صلح است تلاشهای سازمان ملل و استفان دی میستورا نماینده ویژه این سازمان را مورد تقدیر قرار می دهد. دی میستورا از سطح دیپلماتیک بالایی برخوردار است و تمام تلاش خود را برای گسترش صلح در سوریه انجام می دهد.
عبدالرحمانوف افزود: می خواهم بار دیگر از نقش مذاکرات آستانه در ایجاد آتش بس تقدیر کنم، البته مذاکرات آستانه جایگزین مذاکرات ژنو نیست بلکه به موازات آن است و در نشستهای گذشته راه را برای برگزاری نشست اخیر ژنو که در دوهفته گذشته برگزار شد هموار کردیم. هر آنچه که در آستانه به آن برسیم مذاکرات ژنو را پربار تر خواهد کرد و به شکل مثبتی بر آن تاثیر خواهد گذاشت. اراده سیاسی مقتدرانه روسیه و ترکیه و ایران بسیار مهم است زیرا به یافتن راه حلهایی در مورد مسائل بسیاری کمک می کند. اجازه بدهید بیانیه کشورهای ضامن آتش بس را که لحظاتی پیش به آن دست یافتیم برای شما قرائت کنم:
مذاکرات و گفتگوهایی برای پایان دادن به بحران سوریه برگزار شد و هیئتهای مختلف در آستانه گرد هم جمع شدند. اظهارات طرف ایرانی را که از کشورهای ضامن(آتش بس) است تحسین و بر حمایت خود از آتش بس تاکید می کنیم. در این مذکرات تبادل اطلاعات صورت گرفت و گزارشهای مرتبط با نقض آتش بس بررسی شد. بر ضرورت کاهش اعمال خشونت آمیز از طریق بالابردن توانایی های نظارتی سه جانبه در رصد نقض ها تاکید کردیم و همچنین بر ضرورت بهبود شرایط انسانی در مناطقی که آتش بس در آنها پذیرفته شد تاکید کردیم. ما همچنان به تلاش برای رسیدن به توافقات دیگر ادامه می دهیم و در این رابطه به موضوع کمک های بشر دوستانه و محافظت از آثار باستانی در سوریه نیز پرداختیم. همچنین بر ضرورت راه حل سیاسی بحران سوریه تاکید داریم. قدردان نقش تاثیر گذار مذاکرات آستانه که مکمل و موازی مذاکرات ژنو است، هستیم. توافقات بدست آمده در آستانه نقش بزرگی در توقف عملیات نظامی از بیست و نهم دسامبر گذشته داشته است. مذاکرات آستانه همچنین در رسیدن به مکانسیمی سه جانبه برای نظارت بر روند آتش بس نقش بسزائی داشته است. از طرف دیگر سه کشور (ایران، روسیه، ترکیه) بر تلاش خود در پیگیری مذاکرات در ژنو در ماه مارس تاکید کردند. این دیدار های سه جانبه در سطوح مختلف و با مشارکت نمایندگان دولت سوریه و مخالفان دنبال خواهد شد، همچنان که می توان طرفهای دیگری را هم برای حضور در این دیدارها دعوت کرد. تصمیم گرفته شد که مذاکرات آتی در آستانه در سوم و چهارم ماه مه آینده برای دنبال کردن گفتگوها و نشست دیگری با حضور کارشناسان فنی در تهران در ماه آوریل برگزار شود. همچنین میخواهم از نقش نورسلطان نظربایف رئیس جمهور قزاقستان در این موضوع تشکر و تقدیر کنم.
بار دیگر تاکید می کنم که مذاکرات آستانه در حل بحران سوریه نقش مهمی دارد و با وجود همه سختی ها، گامی بلند به سوی توقف عملیات نظامی در سوریه برداشتیم، گرچه که صحبت در مورد پایان درگیری ها در سوریه کمی زود است. راه سختی پیش روی خود داریم، اما با این وجود، با تلاشهای هماهنگ خود خواهیم توانست با همه نوع افراطی گری مقابله کنیم و از طریق نشست آستانه به حمایت از روند سیاسی برای حل بحران سوریه کمک خواهیم کرد و ما به این موضع پایبند هستیم. به تلاش برای رسیدن به صلح در سوریه وعده می دهیم و برای همه کسانی که در این زمینه تلاش می کنند آرزوی موفقیت داریم. همانطور که شعار سازمان ملل می گوید که نباید هیچ کس را فراموش کنیم، ما نیز ملت سوریه را فراموش نمی کنیم، بلکه در کنارش خواهیم ایستاد و انواع کمکها را در اختیارشان قرار خواهیم داد. متذکر می شوم که آقای نورسلطان نظربایف همه تلاش خود را برای حمایت از این روند مسالمت آمیز ، نه فقط از طریق میزبانی نشست ها و گفتگوها در مورد سوریه، بلکه از طریق ارائه پیشنهادهای لازم برای حل بحران سوریه، به کار خواهد گرفت.
ما قصد داریم گفتگوها در آستانه را دنبال کنیم تا این مذاکرات به حل بحران سوریه کمک کند و البته قزاقستان تمام تلاش خود را در این زمنیه خواهد کرد. از همه طرفهایی که در این مذاکرات شرکت کردند و از همکاری سازنده آنان تشکر می کنم.