امسال 134 میلیارد تومان تخفیف عوارض در بافت فرسوده
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران گفت: امسال 134 میلیارد تومان تخفیف عوارض در بافت فرسوده صورت گرفته در صورتی که این تخفیف در سال 94 ، 54 میلیارد تومان بوده است.
فتح اللهی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: در خرداد امسال یکی از چالش های نوسازی بافت فرسوده، مدیریت هماهنگ بود که بتوانند به همه ابعاد نوسازی بپردازند.
وی گفت: با راه اندازی ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهرها تلاش شد که این آسیب چاره اندیشی شود و مدیریت منسجم و هماهنگی در زمینه نوسازی بافت فرسوده به وجود آید.
فتح اللهی افزود: خوشبختانه فضای خوبی بین دولت و شهرداری به وجود آمده و این هماهنگی ها موجب شده است تا صدور پروانه ساخت و ساز بیش از 18 درصد رشد پیدا کند.
وی گفت: امروز می توانیم بگوییم 10 هزار واحد نوسازی شده اند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران ادامه داد: یکی از مصادیق و مشکلات، فقدان اسناد قانونی در بافت های قدیمی بود که مالکان ترجیح می دادند برای ساخت و ساز اقدام نکنند.
فتح اللهی افزود: کارگروهی در این زمینه شکل گرفت و در محلات مناطق 15، 10، 5 و 19 واحدهایی که اسناد نداشتند با استقرار کارگروه مشترک از قوه قضاییه، ثبت، شهرداری و اسناد ،صادر شد.
وی گفت: موج اول صدور اسناد از محله اتابک آغاز شد.
فتح اللهی افزود: در این مدت 1800 انشعاب آب، 3800 انشعاب گاز و 1000 انشعاب برق در بین بافت فرسوده به صورت رایگان توزیع شد.
وی گفت: امسال بسته تشویقی مربوط به حوزه مدیریت شهری 100 درصد اجرایی شد و قول ها به ثمر رسید.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با بیان اینکه رشد قابل توجهی در نوسازی بافت فرسوده را شاهد بودیم افزود: اختصاص یارانه وام موجب شد تا 24 درصد در ساخت تخفیف داده شود.
فتح اللهی گفت: یکی از اهداف ساخت و ساز در بافت فرسوده، ارتقای کیفیت قطعات بود و بیشتر تلاش می کردیم که قطعات با متراژ بالا ساخته شود و قطعات ریزدانه دیگر نداشته باشیم.
وی افزود: متأسفانه برخی بسته های تشویقی کاملاً اجرایی نشد به طوری که سازمان نظام مهندسی قرار بود هزینه خود را تعدیل کند اما در متراژ های بالای 1500 متر، ساز و کار چهار ناظر وارد شد و هزینه ها افزایش پیدا کرد بنابراین مردم تمایلی به ساخت و ساز تجمیعی با متراژ بالای 1500 متر ندارند.
فتح اللهی گفت: یکی از بسته های تشویقی؛ وام های با بهره کم به سازندگان بافت فرسوده بود که بانک ها بایستی وام با سود کم را اختصاص می دادند اما سازمان مدیریت در این زمینه وارد نشد بنابراین تا به امروز وام با بهره کم عملیاتی نشده است.
وی افزود: یکی از رویکردهای ما تأمین سرانه خدمات فضای سبز محلات است که در تلاش هستیم با خرید واحدهای مسکونی بویژه در مناطق 9 و 10 آنها را به فضای سبز تبدیل کنیم گرچه این موضوع چهار ، پنج برابر هزینه تهیه فضای سبز را بالا می برد.