انتخابات پارلمانی هلند؛
اسلام و مسلمانان محور اصلی رقابت انتخاباتی هلند
رهبر حزب محافظه کار هلند، سخنان ضد اسلامی رقیب خود در بستن مرزها و مساجد به روی مسلمان و ممنوعیت فروش قرآن را سرزنش کرد.
به گزارش
سرویس بین المللخبرگزاری صداوسیما، حزب راست گرای افراطی هلند که افکار جدایی از اتحادیه اروپا و محدودیت برای مسلمانان را تبلیغ می کند، در صورت پیروزی در انتخابات پیشروی هلند، اتحادیه اروپا را با چالش مواجه خواهد کرد.
گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما
با صدا 1 : مارک روته= نخست وزیر و نامزد انتخابات
با صدا 2 : خرت ویلدرز= نامزد انتخابات از حزب آزادی مردم
آخرین مناظره رهبران دو حزب محافظه کار و راست گرای افراطی هلند
به گزارش شبکه خبری یورونیوز، مارک روته، رهبر حزب محافظه کار «مردم برای آزادی و دموکراسی» و گرت ویلدرس، رهبر حزب راست گرای افراطی «برای آزادی» هلند شب گذشته در آخرین مناظره تلویزیونی پیش از انتخابات شرکت کردند. کنترل مرزها، مهاجرت و خروج هلند از اتحادیه اروپا از جمله مسائل مورد اختلاف میان روته و ویلدرس بود.
مارک روته، نخست وزیر کنونی هلند می گوید شما هوادار خروج هلند از اتحادیه اروپا (نگزیت) هستید. می خواهید هلند از اتحادیه اروپا خارج شود. می دانید که این امر یک میلیون و پانصد هزار شغل را نابود می کند. این به معنای اغتشاش برای هلند است. در بریتانیا نیز اکنون به دلیل برگزیت اغتشاش پیش آمده است. شما می خواهید هلند را هم به ورطه اغتشاش بکشانید. این کار را نکنید. صادقانه امیدوارم که شما بزرگترین حزب پارلمان نشوید و دولت تشکیل ندهید. زیرا در این صورت نبرد سنگینی خواهیم داشت. این کار را انجام ندهید. این بدترین خبری است که هلند اکنون می تواند دریافت کند.
در مقابل گرت ویلدرس گفت نگزیت بهترین اتفاقی است که می تواند برای ما بیفتد. بار دیگر ارباب کشور خودمان خواهیم شد. بار دیگر کلید در اصلی کشور را خواهیم داشت. چه تعداد از مردم از اینکه کلید در اصلی خانه خودشان را نداشته باشند و نتوانند دریابند کدام مهمان وارد می شود و چه کسی وارد نمی شود، نارحت می شوند؟ آقای روته ما این مسئله را توسط موسسه ای که جوایزی دریافت کرده است، به دقت محاسبه کرده ایم. نتیجه اش این است که اقتصاد رشد خواهد کرد، قدرت خرید بیشتری خواهیم داشت و مشاغل بیشتری پدید خواهد آمد.
گرت ویلدرس وعده داده است در صورتی که نخست وزیر هلند شود مرزها را به روی مهاجران مسلمان ببندد، فروش قرآن را ممنوع و مساجد را تعطیل کند. این مناظره تلویزیونی می تواند نقش تعیین کننده ای در نتیجه انتخابات داشته باشد و بر شصت درصد واجدین شرایط رای که هنوز تصمیم نگرفته اند تاثیر بگذارد.
نمی توان نتیجه انتخابات پارلمانی هلند را پیش بینی کرد
فضای سیاسی در هلند به گونه ای است که نمی توان نتیجه انتخابات پارلمانی را پیش بینی کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس بیست وچهار، مسئله اسلام و مسلمانان یکی از محورهای اصلی کارزار انتخابات پارلمانی هلند است. در این شرایط این سوال مطرح می شود که آیا سخنان اسلام ستیزانه گرت ویلدرس بازتاب گسترده ای در هلند دارد؟
خبرنگار شبکه در آمستردام در پاسخ به این سوال گفت به طور قطع بخش گسترده ای از مردم هلند به ویلدرس و در واقع علیه اسلام رای خواهند داد. اما هنوز این اطمینان وجود ندارد که وی در انتخابات پیروز خواهد شد.
طبق آخرین نظرسنجی ها مارک روته نخست وزیر کنونی هلند در انتخابات پیروز خواهد شد و ویلدرس در جایگاه دوم قرار خواهد گرفت. به نظر می رسد مردم هلند از جنجال و آشفتگی و همچنین بروز بی ثباتی سیاسی می ترسند. آنها از مشاهده آنچه پس از برکسیت در انگلیس رخ داد و همچنین سیاست های دونالد ترامپ در آمریکا نگرانند. از همین رو بسیاری از مردم هلند به نامزدی رای خواهند داد که به مسائل اقتصادی، کار و امنیت می پردازد. به هر حال احساسات ضد اسلامی اهمیت فراوانی دارد. اما از سوی دیگر بسیاری از مردم هلند هنوز تصمیم نگرفتند فردا به چه کسی رای خواهند داد.
دیگر احزاب سیاسی مانند سوسیالیست ها، مسیحی دموکرات ها و دموکرات ها هم در این انتخابات حضور دارند. چهره سیاسی هلند به شدت دچار اختلاف نظر شده است و از همین رو هیچ اطمینانی در مورد نتیجه انتخابات وجود ندارد.
اروپایی ها انتخابات هلند را به دقت زیر نظر دارند.
به دلیل خطر پیروزی راستگرایان افراطی، اروپایی ها انتخابات پارلمانی هلند را با دقت دنبال می کنند. به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار: انتخابات پارلمانی در هلند فردا برگزار خواهد شد. سراسر اروپا این انتخابات را دنبال می کند، چرا که در این کشور نیز همانند فرانسه، راستگرایان افراطی در آستانه پیروزی قرار گرفته اند. گرت ویلدرز رهبر حزب پوپولیستی در هلند در مصاحبه تلویزیونی در برابر مارک روته نخست وزیر کنونی بسیار تند و تهاجمی ظاهر شد. فرانس بیست و چهار بخشی از مناظره ویلدرز و روته را پخش کرد. روته، رهبر راستگرایان افراطی هلند را به دلیل حمله به مسلمانان و قصد بستن مساجد سرزنش کرد.
واقعیت ها در هلند/ روابط جدید با مسلمانان
هلند با انتخابات پیش رو قصد دارد روابط جدیدی را با مسلمانان ایجاد کند.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به قلم «آلیسا جی روبین مارچ» در پایگاه اینترنتی خود نوشت: لحن خشم آلود نامزدهای انتخابات هلند در تبلیغات انتخاباتی شان بسیاری از مسلمانان مقیم این کشور را متعجب کرده است. نامزدهای جریان های راستگرا و افراطی هلند در تبلیغات انتخاباتی خود، اسلام را تحقیر می کنند و مسلمانان را به عنوان افرادی خارجی معرفی می کنند که تمایلی به ادغام در فرهنگ هلند ندارند. این وضع برای مسلمانان مقیم هلند از جمله افرادی مانند احمد ابوطالب شهردار نوتردام ناخوشایند است. وی که زبان هلندی را هم به فصاحت صحبت می کند یکی از سیاستمداران شناخته شده این کشور محسوب می شود. وی تنها نیست. رئیس مجلس هلند هم مسلمان است. شماری از کارگران در بخش های اجتماعی، روزنامه نگاران، کمدین ها، کارآفرینان و بانکداران هلند هم مسلمان هستند.
نویسنده گزارش روزنامه نیویورک تایمز نوشته است شهردار نوتردام معتقد است اکنون این احساس در میان هلندی ها وجود دارد که اگر تاثیرات فرهنگی مختلف در این کشور تشدید شود در آن صورت چه وضعی برای فرهنگ هلندی ایجاد خواهد شد؟
حدود پانزده الی بیست درصد جمعیت نوتردام به عنوان دومین شهر بزرگ هلند اکنون مسلمان هستند و مهاجران صد و هفتاد و چهار کشور دنیا در این شهر هلند زندگی می کنند.
انتخابات روز چهارشنبه در هلند باعث خواهد شد که مباحث سیاسی یک ساله در اروپا مطرح شود. انتخابات در هلند قبل از انتخابات فرانسه، آلمان و احتمالا ایتالیا برگزار می شود و اولین آزمون برای سنجش میزان تساهل و مدارا در اروپا خواهد بود چون احزاب راستگرای اروپا با حمله به اتحادیه اروپا و مهاجران موفق شده اند موقعیت خود را تقویت کنند و با طرح مسائل ملی گرایانه بر لزوم فرهنگ های بومی در اروپا تاکید کرده اند.
بسیار عجیب است حتی در کشوری مانند هلند هم که در طول چند نسل شاهد موفقیت مهاجران مسلمان بوده است باز هم صدای مخالفان نهادهای اروپایی و جناح های راستگرا مورد توجه رای دهندگان قرار می گیرد. وضع مهاجران در هلند در مقایسه با کشورهای همسایه مانند فرانسه و بلژیک از نظر مواجهه با مهاجران کاملا متفاوت است.
گرت ویلدرز از سیاستمداران صریح اللهجه اروپایی و مخالف سرسخت مسلمانان اخیرا برخی از مراکشی های مقیم این کشور را «تفاله» نامید. حزب متبوع وی احتمالا یکی از سه حزب هلند خواهد بود که اکثریت آرا را در انتخابات پیش رو کسب می کند. اگر موانعی که امروز در مسیر مهاجران در هلند وجود دارد چند سال قبل هم وجود داشت بسیاری از افراد مانند شهردار مسلمان و پنجاه و پنج ساله کنونی شهر نوتردام امکان ورود به این کشور را پیدا نمی کردند که با کار سخت پله های موفقیت را طی کرده اند و فرصت های زیادی را برای شهروندان هلند هم ایجاد کرده اند.
نویسنده گزارش روزنامه نیویورک تایمز در ادامه نوشت تردیدی وجود ندارد که در واکنش به هجوم گسترده مهاجران به اروپا و تشدید نگرانی ها درباره اقدامات تروریستی در اروپا به تشدید پیشداوری های منفی درباره مسلمانان منجر شده است. سیاستمداران هم این موضوعات را مطرح کرده و عواقب ناشی از آنها را بزرگنمایی کرده اند و موضوعاتی مانند افزایش تعداد جمعیت غیرسفیدپوست و غیرمسیحی را در هلند مطرح کرده و مدعی شده اند که در این فضا فرهنگ و سنت های هلندی از بین خواهند رفت. در حال حاضر ده درصد از جمعیت هفده میلیونی هلند را مهاجران تشکیل می دهند. البته همه مهاجران مقیم هلند مسلمان نیستند. برای مثال تعداد قابل توجهی از هندوهای بودایی در هلند زندگی می کنند. آماری که اخیرا توسط اداره آمار هلند منتشر شد نشان داد حدود پنجاه و شش هزار مهاجر در سال دو هزار و پانزده و حدود هشتاد و هشت هزار مهاجر هم در سال دو هزار و شانزده وارد هلند شده اند. سال گذشته بیست و نه هزار مهاجر سوری وارد هلند شده اند که در مقایسه با دیگر کشورها بیشترین تعداد مهاجران خارجی در سال گذشته بوده اند که وارد هلند شده اند. تعداد شهرهای هلند که ده الی بیست و پنج درصد جمعیت آنها را مهاجران تشکیل می دهند از سال دو هزار و دو الی دو هزار و پانزده دو برابر شده است. بخش قابل توجهی از جرائم در هلند هم توسط مهاجران مغربی انجام شده اند.
گروه های راستگرا و افراطی مانند «پگیدا» که در اصل در آلمان تشکیل شده اند و اکنون شاخه هایی در کشورهایی مانند هلند دارند به شدت ضد مسلمانان و مهاجران فعالیت می کنند.