مرحله نخست تولید زودهنگام میدان آذر آغاز شد
مرحله نخست تولید زودهنگام میدان مشترک آذر با ظرفیت روزانه 15 هزار بشکه امروز آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما از شانا، مرحله نخست تولید زودهنگام میدان مشترک آذر صبح امروز (24 اسفندماه) با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، آغاز شد.
بر اساس این گزارش، برای فراورش نفت میدان آذر از ظرفیت خالی واحد بهره بردای میدان دهلران استفاه میشود و نفت این میدان مشترک با خط لولهای به طول حدود 130 کیلومتر به این واحد بهره برداری انتقال مییابد.
طرح توسعه میدان نفتی آذر با هدف تولید 65 هزار بشکه نفت در روز تعریف شده است که طبق برنامه، پس از تحقق تولید 15 هزار بشکهای از این میدان که در آخرین روزهای امسال محقق شد، مجموع تولید میدان در بهار سال آینده به 30 هزار بشکه در روز میرسد و تولید 65 هزار بشکهای آذر نیز در سال 97 عملیاتی خواهد شد.
میدان نفتی آذر در حالی به تولید رسیده که یکی از پرچالشترین میدانهای ایران از نظر حفاری و ساختار زمین شناسی به شمار می رود و عمق بالای مخزن هیدروکربوری، نیاز به حفاری در سازندهای مختلف نفتی و توالی لایه های پرفشار و کم فشار، عملیات حفاری را در آن بسیار پیچیده کرده است؛ همچنین این میدان از آن نظر حائز اهمیت است که متخصصان ایرانی نخستین بار قادر شدهاند در این میدان مشترک از شکافت اسیدی که یکی از روشهای متداول و موثر در افزایش تولید در میدانهای نفت و گاز به شمار می رود، بهرهمند شوند.
پیش از این در 18 اسفند امسال، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت از آغاز ارسال نفت تولیدی میدان آذر به تاسیسات بهره برداری دهلران خبر داد و اعلام کرد: با هماهنگی های شرکت متن و شرکت نفت مناطق مرکزی به عنوان دریافت کننده نفت تولیدی، انتقال نفت آذر انجام و از آنجا به مبادی صادراتی کشور منتقل میشود.
وزیر نفت همچنین صبح امروز از چاه شماره سه بازدید کرد.
طرح توسعه میدان نفتی آذر به کارفرمایی شرکت مهندسی و توسعه نفت، به یک کنسرسیوم داخلی متشکل از شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت (OPIC) و شرکت اویک (OIEC) واگذار و عملیات اجرایی توسعه این میدان به شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر محول شد.
نفت خام تولیدی میدان آذر از نوع سبک با API حدود 32 تا 33 است و ضریب برداشت نفت از این میدان بر اساس طرح توسعه فعلی، 16 درصد برآورد شده است.
میدان آذر یکی از میدان های مشترک با عراق است که 2 میلیارد و 500 میلیون بشکه نفت درجا دارد. این میدان در بلوک اناران در دماغه کوههای زاگرس و در امتداد مرز ایران و عراق (در جنوب غربی ایلام) میان 2 شهر مهران و دهلران واقع شده است.