طرحهای آبرسانی روستایی هرمزگان 400 میلیارد تومان نیاز دارد
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان هرمزگان گفت: برای تکمیل طرحهای آبرسانی به 200 روستای بالای 20 خانوار که شبکه و تاسیسات آب ندارند و روستاهایی که شبکه آبرسانی آنها فرسوده است ؛ 400 میلیارد تومان نیاز داریم.
عبدالحمید حمزه پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: برخی از شبکه های آبرسانی روستاهای استان به دلیل شرایط آب و هوایی و رطوبت بالای هوا نیاز به بازسازی دارد و تلاش می کنیم در برنامه ششم توسعه این مبلغ را جذب کنیم تا مشکلات تامین آب روستاهای بالای 20 خانوار برطرف شود.
حمزه پور با تاکید بر اینکه در دو سه سال اخیر دولت توجه ویژه ای به منابع آب و تامین آب آشامیدنی روستایی داشته است ، گفت : اعتبارات خوبی از صندوق توسعه ملی برای آبرسانی به روستاها اختصاص یافته است که در سال جاری از صندوق توسعه ملی 80 میلیارد تومان برای 30 مجتمع روستایی اعتبار دریافت کردیم تا مشکلات آب آشامیدنی 100 روستا برطرف شود.
وی به استفاده از آب شیرین کن ها برای شیرین سازی آب دریا اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی 250 میلیارد تومان در ساخت آب شیرین کن های استان سرمایه گذاری کرده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان هرمزگان گفت: در بیش از 200 روستا در استان هرمزگان با راه اندازی 18 سایت آب شیرین کن و تولید 11 میلیون متر مکعب آب شیرین از آب شیرین کن ها مشکل آب آشامیدنی برطرف شد.
حمزه پور یکی دیگر از اقدامات این شرکت را در سالهای اخیر کم کردن مشکلات آبرسانی به روستاها از طریق آبرسانی سیار بیان کرد و گفت: پیش از این 500 روستا بصورت سیار آبرسانی می شد که این تعداد به کمتر از 150 روستا در سالهای اخیر رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در جزیره قشم نیز 65 روستا با جمعیتی بالغ بر 80 هزار نفر سکونت دارند که پیش از این شاخص برخورداری آنها از آب سالم و پایدار صفر بود ، تاکید کرد: با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی و خرید تضمینی از آب شیرین کن ها که بیش از 16 هزار متر مکعب در شبانه روز آب تولید می شود 70 درصد روستاهای قشم از آب سالم و مطمئن برخوردار شدند.
حمزه پور با اشاره به اینکه سهم استان از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای آبرسانی به روستاهای هرمزگان در سال جاری 80 میلیارد تومان بوده است ، گفت: از این رقم 10 میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای قشم استفاده شد و بقیه اعتبارات در سراسر استان هزینه شده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان هرمزگان گفت: بیش از 30 مجتمع بزرگ روستایی در قالب 500 روستا از اعتبارات صندوق توسعه ملی بهره مند شدند ولی برای تکمیل آنها هنوز اعتبار نیاز داریم که پیش بینی شده است در سال آینده نیز از صندوق توسعه ملی کمک بگیریم.
وی با اشاره به اهمیت آب گفت: از آنجا که نبود آب در مناطق روستایی در بسیاری از نقاط کشور موجب شده است تا روستاها خالی از سکنه شود و روستائیان به شهرها مهاجرت کنند با آبرسانی به روستاها در استان هرمزگان علاوه بر بالابردن سطح بهداشت و سلامت فعالیتهای اقتصادی نیز در روستاها راه اندازی شد.
حمزه پور با اشاره به قیمت تمام شده آب آشامیدنی در استان که از طریق آب شیرین کن و چاه و چشمه تامین می شود ، گفت: قیمت تمام شده آب سالم و بهداشتی از طریق آب شیرین کن ها به ازای هر مترمکعب بیش از 3 هزار تومان است و قیمت تمام شده تولید آب سالم از چاه و چشمه به ازای هر مترمکعب 1500 تومان است.
وی تصریح کرد: قیمت تمام شده آب در استان از دو شیوه آبهای زیرزمینی و آب شیرین کن ها قابل مقایسه نیست در حالی که هزینه دریافتی به ازای هر متر مکعب آب از مشترکان روستایی تنها 300 تومان است و همین مبلغ را نیز برخی از مشترکان روستایی قادر به پرداخت آن نیستند و فقط قبض صادر می شود.
حمزه پور در پاسخ به این سوال که آیا درصورت پرداخت نکردن آب بها ، آب مشترکان قطع می شود ، گفت: تلاش می کنیم برای دریافت آب بها به مشترکان کمک و آب بها را تقسیط کنیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان هرمزگان گفت: جمعیت روستاهای کمتر از 20 خانوار در استان 50 تا 60 هزار نفر است.
وی افزود: 20 درصد منابع آب روستایی استان از آب شیرین کن ها تامین می شود که با 18 آب شیرین کن ، 11 میلیون متر مکعب در سال آب قابل شرب تولید می کنیم و
10 سایت آب شیرین کن در دست ساخت داریم قرار است این رقم به 30 درصد برسد.
حمزه پور با تاکید بر اینکه در برخی از مناطق استان چاره ای جز استفاده از آب دریا و شیرین سازی آن نداریم ، گفت: امسال 150 میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی روستاهای استان در نظر گرفته شد که 80 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی و بقیه در بودجه و سایر اعتبارات تامین شده است.
وی گفت: استان هرمزگان از معدود استان هایی است که هنوز 50 درصد جمعیت آن روستایی است و 1730 روستا دارد که 800 هزار نفر در آنها سکونت دارند.