سمنوپزان آیینی به قدمت نوروز + فیلم
سمنو پختن از جمله رسومی است که زنان چهارمحال و بختیاری در اعیاد و مناسبت های مختلف به آن اهمیت زیادی می دهند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، هر ساله در مناسبت ها و اعیاد مردم
مناطق مختلف چهارمحال و بختیاری به ویژه فرخشهر، به پخت و توزیع سمنو اقدام می
کنند. بانوان فرخشهری
برای پخت این مقدار سمنو 100 کیلوگرم آرد و 40 کیلوگرم آردجوانه گندم استفاده کرده
اند.
در آئین پخت
سمنو در فرخشهر دوستداران و علاقمندان به اآداب و رسوم گذشتگان از شهرهای مازندران،
یزد و اصفهان هم حضور می یابند.
سمنو یا سمنی خوردنی
که شیرینی آن به واسطه شهد جوانه گندم است، پر زحمت ترین سین هفت سین به شمار می
رود که پخت آن در فرخشهر از هفته اول اسفند آغاز می شود و تا آخرین روز سال ادامه
دارد.
زنان برای پخت
سمنو از یک ماه قبل گندم ها را در آب می ریزند و پس از جوانه زدن آن ها را در سینی
های بزرگی پهن و صبر می کنند تا سبز شوند.
پس از اینکه گندم
ها کمی سبز شدند آنها را از هم جدا می کنند که در اصطلاح به آن تیف کردن می گویند
و سپس گندم ها را زیر نور آفتاب خشک و در مرحله آخر آسیاب می کنند.
سمنوپز گندم و
جوانه را با صبر و حوصله در پاتیل یا دیگ مسی بزرگ می ریزد و شروع به هم زدن سمنو
می کند تا تمام آب داخل آن بخار شود و محلولی خمیرگونه در پاتیل یا دیگ بماند که
این عمل را سرخ کردن می گویند.
در اثر سرخ کردن با دمای ملایم که 24 ساعت طول می
کشد، رنگ آرد و آب قهوه ای و دارای عطر خاصی می شود.
سمنوپزان آیینی به قدمت نوروز + فیلم سمنوپزان آیینی به قدمت نوروز + فیلم سمنوپزان آیینی به قدمت نوروز + فیلم سمنوپزان آیینی به قدمت نوروز + فیلم سمنوپزان آیینی به قدمت نوروز + فیلم سمنوپزان آیینی به قدمت نوروز + فیلم سمنوپزان آیینی به قدمت نوروز + فیلم سمنوپزان آیینی به قدمت نوروز + فیلم سمنوپزان آیینی به قدمت نوروز + فیلم