محسنی بندپی:
اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای500 هزار نفر جمعیت تاسیس می شود
رئیس سازمان بهزیستی : تاسیس اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای500 هزار نفر جمعیت در دستور کار این سازمان در برنامه ششم توسعه است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری افزود: ما برای افرادی کار می کنیم که براساس ناعدالتی و حوادث دچار بد سرپرستی و اعتیاد تحت پوشش بهزیستی قرار گرفته اند.
وی گفت: کار سازمان بهزیستی براساس سه رویکردعلمی، تخصصی و کارشناسی انجام می شود و تلاش کردیم اساس کار این سازمان از یک نظم راهبردی پایدار و فرایند محور برخوردار باشد تا برای مقابله با آسیب های اجتماعی برنامه داشته باشیم.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد : بیش از 90درصد خدمات سازمان بهزیستی برون سپاری شده است و باید بر روی مراکز ارائه خدمات نظارت انجام دهیم.
محسنی بندپی افزود: استفاده از ظرفیت های مردمی و اجتماع محورکردن خدمات از دیگر اقدامات سازمان بهزیستی در سال 94بود.
وی گفت: در طول سال گذشته برنامه هایی برای آگاه سازی عمومی درخصوص اعتیاد انجام داده ایم و درس نامه هایی و کلاس های آموزشی را تهیه و برای استادان دانشگاه برگزار کردیم، همچنین تیم های مشاوره ای در محله های پرخطر و در معرض اعتیاد مستقر کردیم.
محسنی بندپی افزود: وظایفی براساس ماده واحدی که در سال 59 به تصویب رسیده بود به سازمان بهزیستی سپرده شده بود اما دستگاه هایی دیگر مدعی انجام آنها بودند که با رایزنی، مجلس تمام وظایف را به سازمان بهزیستی سپرد به عنوان مثال سازمان بهزیستی متولی رسیدگی به آسیب های اجتماعی است.
وی ادامه داد: برنامه راه ما برنامه ششم توسعه است و براین اساس از شروع برنامه ششم توسعه با تصویب ماده 90 سازمان بهزیستی مکلف به اجباری کردن غربالگری پیش از ازدواج شد.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سال 94روی 40 هزار زوج غربالگری انجام شده که 70درصد نیازی به انجام مشاوره نداشتند و 30درصد نیاز به انجام مشاوره داشتند و از این 30درصد 15درصد نیاز به انجام دادن آزمایش های ژنتیک داشتند.
رئیس سازمان بهزیستی گفت :در سال 94 با کمک مداخله های به هنگام اورژانس اجتماعی از خودکشی4220نفر جلوگیری کردیم و در برنامه ششم توسعه مقرر شد که در شهر های بالای 500هزار نفر جمعیت اورژانس اجتماعی تاسیس شود که تا سال94، 198 اورژانس اجتماعی در شهر ها وجود داشت.
محسنی بند پی تصریح کرد : برای درمان اعتیاد در گذشته درمان معتادان داوطلب برعهده سازمان بهزیستی و در مراکز ماده 15 انجام می شد و درمان معتادان متجاهر برعهده وزارت بهداشت و درمان و در مراکز ماده 16انجام می شد که مقرر شد تمام کار درمان معتادان به سازمان بهزیستی سپرده شود و ما سعی کردیم کار درمان اعتیاد جامعه محور انجام شود.
وی ادامه داد: ما برای برعهده گرفتن درمان معتادان متجاهر شروطی را داشتیم که از جمله آنها این بود که باید درمان معتادان براساس الگوی دادگاه درمان محور باشد و به معتاد به عنوان مجرم نگاه نکرد که در این راه معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه هم به سازمان بهزیستی کمک می کند.
افزایش مستمری افراد تحت پوشش بهزیستی به 20 درصد پایه حقوق
رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سال 96مقرر شده است که مستمری افراد تحت پوشش این سازمان به 20درصد پایه حقوق افزایش پیدا کند براین اساس حقوق یک فرد معلول از 50 هزار تومان به 170هزار تومان افزایش پیدا می کند.
محسنی بندپی افزود: وزیر کار در لایحه حمایت از معلولین که در مجلس درحال بررسی است ، بندی اضافه کرده است تا به نابینایان اجازه کاندیداتوری مجلس داده شود، همچنین در این لایحه بیمه تکمیلی برای تمام معلولان سازمان بهزیستی در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: یک میلیون و200هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی قراردارند که تمام آنها بیمه هستند.
رئیس سازمان بهزیستی درباره پذیرش معتادان متجاهر نیز گفت: تا روز 20اسفند 1350معتاد پذیرش شده است که 400 نفراز آنها معتاد نبودند و از این تعداد 264 نفر کودک و 75درصد غیر ایرانی بودند.
رئیس سازمان بهزیستی تاکید کرد: معتادان پذیرش شده به مراکز ماده 15 ارجاع داده می شوند و در حال حاضر این طرح در شهر های زاهدان، اصفهان، مشهد، هرمزگان، تهران و لرستان اجرا می شود.
وی با اشاره به اینکه 14درصد معلولان سازمان بهزیستی ناشنوا و 10درصد نابینا هستند افزود: شیوع ناشنوایی بیشتر از نابینایی است و تا سال95حدود 7هزار نفر تحت غربالگری ناشنوایی قرار گرفته اند و ما سعی داریم این طرح را گسترش دهیم تا از بروز ناشنوایی جلوگیری کنیم.
محسنی بندپی تصریح کرد: در سال 94، 1350سقط قانونی و با انجام غربالگری قبل از تولد انجام شد.
رئیس سازمان بهزیستی درباره افزایش بودجه سازمان بهزیستی در سال 96 گفت: افزایش اعتبارات بهزیستی در سال آینده 2هزار و 200 میلیارد تومان است.
محسنی بندپی با اشاره به اینکه پیشگیری از طلاق هم به سازمان بهزیستی سپرده شده است ،گفت: در خراسان رضوی که سومین استان از نظر شیوع طلاق بود طرح پایلوت ثبت الکترونیکی طلاق انجام شد که بسیار موفق بود و ما سعی داریم زوجین قبل از ازدواج به مراکز مشاوره ارجاع داده شوند و در سال آینده این طرح در 11استان دیگر هم اجرا می شود.
وی افزود: همچنین دبیرخانه شورای عالی سالمندی هم به سازمان بهزیستی سپرده شده است.