آثار تاریخی فرستاده شده به آلمان کمتر از یک سال دیگر بازگردانده میشود
معاون امور مجلس سازمان میراث فرهنگی از علاقه دولت آلمان برای نمایش آثار تاریخی ایران در کشورش خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری؛ میرهادی قرهسید رومیانی
افزود: پس از برجام درخواست برپایی نمایشگاههای داخلی و خارجی به صورت ویژهای افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه دولت آلمان با تأیید وزارت امورخارجه ایران این اشیاء را بیمه و مصونیت مطلق آنها را تضمین کرده است گفت: رقم بیمه ناظر بر قیمت اشیا نیست.
میرهادی قرهسید رومیانی همچنین درخصوص مبلغ پایین بیمه این آثار توضیح داد: بیمه توریست و مسافرانی هم که ارزشی بسیار بالاتر از این اشیاء دارند، نهایتاً معادل یورویی برابر با 250 هزار تومان بیمه میشوند، زیرا بیمه صرفاً یک تسهیلات برای خروج از مرز در همه جای دنیا محسوب میشود؛ بنابراین"بیمه" افراد و اشیاء با "قیمتگذاری" آنها تفاوت دارد اما مهم این است که دولت آلمان مصونیت قضایی و قانونی را برای تمامی این آثار پذیرفته است.
وی افزود: کارشناسان سازمان میراث فرهنگی مبلغ بیمه آثار را که بر عهده کشور آلمان است، تآیید و با مسئولان مربوطه این کشور در این خصوص تفاهم کردهاند، در واقع از آنجا که این آثار قابل ارزشگذاری نیستند این مبلغ بیمه تنها برای خروج آثار در نظر گرفته شده است.
قرهسید رومیانی با بیان احتمال ادامه برگزاری این نمایشگاه در شهرها و کشورهای مختلف اروپایی وجود دارد گفت: ممکن است بازدید چند میلیون بیننده را با توجه به درخواست بالای برای تماشای آنها را داشته باشیم.
وی درباره کاربرد کلمه "موقت" در مصوبه دولت درخصوص مدت زمان خروج این آثار تاریخی افزود: استقرار این آثار حدود 3 ماه زمان میبرد، درحالی که بستهبندی و نقل و انتقال آنها از شهری به شهر دیگر تابع مقررارت خاصی است، بنابراین از کلمه موقت استفاده شده است؛ ضمن آنکه ممکن است این نمایشگاه در شهرهای دیگر ادامه پیدا کند.
معاون امور مجلس و حقوقی سازمان میراث فرهنگی گفت: با توجه به مقررات گمرکی که آثار ارزشمند باید در مدت زمان مشخصی به کشور بازگردانده می شوند این آثار نیز کمتر از یک سال به کشور باز گردانده خواهند شد.
وی افزود: علاوه بر تدابیر کامل حفاظتی و امنیتی همراه با این کارناوال، کارشناسان فنی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز حضور خواهند داشت تا نحوه حفاظت، استقرار و نگهداری آثار را بررسی کنند.
قرهسید رومیانی با بیان اینکه پس از برجام درخواست ورود گردشگران خارجی به ایران و برپایی نمایشگاههای داخلی و خارجی به صورت ویژهای افزایش پیدا کرده است گفت: در این بین دولت آلمان به دنبال نمایش آثار تاریخی ایران در کشورش بود.
وی افزود: طبق آنچه که در جهان مرسوم است هزینه برپایی این گونه نمایشگاهها را کشور میزبان پرداخت میکند؛بنابراین با توجه به درخواستها، دولت مجوز خروج 446 قلم آثار تاریخی و هنری را داده است.
قرار است 446 قلم از آثار تاریخی و هنری از کشور خارج و در قالب نمایشگاهی در شهر بن آلمان با عنوان « ایران فرهنگ کهن بین آب و بیابان» برگزار شود.