معرفی کتاب؛
محمد؛ مسیح کردستان
این کتاب که در تجلیل از خانواده شهید بروجردی نگاشته شده حاصل مصاحبه با 120 نفر از همرزمان شهید بروجردی است.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ زندگی نامه داستانی شهید «محمد بروجردی» درقالب کتاب «محمد؛ مسیح کردستان» که به قلم نصرت الله محمودزاده به رشته تحریر درآمده و از سوی انتشارات روایت فتح منتشرشده است در دسترس علاقمندان قرار گرفت.
«نصرتالله محمودزاده» در خصوص انگیزه خود برای نوشتن این کتاب گفت: در اولین اثری که درباره شهید بروجردی نوشتم، کنگره شهدای استان تهران نزدیک به 5 هزار صفحه نوار پیاده شده یاران شهید بروجردی را به من ارائه و از من درخواست کرد تا در مورد این شهید، اثری بنویسم. اما در این مصاحبهها، پرسشها بسیار غیرحرفهای و سطحی بود و من تصمیم گرفتم تا با چند یار اصلی شهید بروجردی مصاحبه کنم. در این مصاحبهها متوجه شدم که شهید بروجردی تا 22 بهمن سال 1357 علیه حکومت شاهنشاهی به مبارزه پرداخته و از آن به بعد، شخصیت او پوست میاندازد. کتاب «مسیح کردستان» نیز بر مبنای شخصیت شهید بروجردی تا 22 بهمن سال 57 نوشته شده است.
همان زمان که کتاب اول را نوشتم، اعلام کردم که نگارش جلد دوم کتاب، کار زیادی میبرد چراکه ابهامات زیادی تا زمان شهادت بروجردی وجود داشت که درصدد آن بودم تا حلقههای مفقوده زندگی شهید را بیابم؛ بنابراین تصمیم گرفتم این کتاب را بهعنوان یک پروژه بلندمدت در دستور کار خود قرار دهم و چون سرمایهگذاری کار را نیز خودم بر عهده داشتم، تلاش کردم تا با حوصله، نقاط کور چند مرحله از مراحل سخت زندگی شهید بروجردی را بهدرستی روایت کنم.
درواقع، جلد اول، مقدمه جلد دوم بود یعنی از کتاب 730 صفحهای فقط 160 صفحه به مطالب کتاب اول من میپردازد که برای نوشتن این کتاب با حدود 200 نفر از دوستان، همرزمان و آشنایان شهید مصاحبه کردم و مصاحبه 120 نفر بهصورت 4هزار کلمه، نوار پیاده شده در اختیارم قرار گرفت. البته نوشتن این کتاب به دلیل تعدد روایات، کار مشکلی بود. این کتاب به شیوه زندگینامه داستانی نوشتهشده و من در این اثر به ویژگیهای اصلی شهید در طول حیاتش وفادار بودم و آن را بهصورت داستان درآوردم. به نظر من باید آدمهای بزرگ را با آثار خوب و در شأنشان به جامعه معرفی کرد، در این کتاب آنقدر وقایع را در روش داستانی بهصورت عمیق به کار گرفتهام که مخاطب هرلحظه خود را در مواجهه با حقیقت میبیند و تحلیلهای من هیچ نقشی در این کتاب نداشته است.