معاون قوه قضائیه :
مراجعه مردم به داوری از رواج افتاده است
معاون فرهنگی قوه قضائیه : کمتر از یک درصد افراد بعد از هرگونه درگیری به افراد ریش سفید مراجعه می کنند و داوری دیگر رواج ندارد و مراجعه مردم به دادگستری ها زیاد شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی در نشست خبری همایش ملی صبر که قرار است سه شنبه این هفته در سالن اجلاس سران برگزار شود به اهداف تشکیل ستاد ملی صبر در قوه قضائیه اشاره و گفت: باید فرهنگ صلح و سازش
، بخشایش، عفو، رضایتمندی ،رضایت دهی و رضایت گیری ترویج پیدا کند چرا که در فرهنگ اسلامی در مصالحه تاکید فراوان شده است.
وی گفت: همانطور که در قوه قضائیه شوراهای حل اختلاف تشکیل شد تا فرهنگ حل اختلاف قبل از مراجعه به دادگاه رواج پیدا کند باید مردم در زمان درگیری به داور مرضی الطرفین مراجعه کنند.
وی گفت: ما متاسفانه در اختلافات خانوادگی شاهدیم که به سرعت طرفین دعوا به دادگاه مراجعه می کنند و همین موضوع را در اختلافات مربوط به ارث هم شاهدیم و مراجه به دادگاه در این گونه پرونده ، پیوندهای خانوادگی را سست می کند.
معاون فرهنگی قوه قضائیه افزود: نباید اجازه دهیم همه این گونه موارد به دادگاه منتقل شود و اگر فرهنگ مصالحه رواج پیدا کند از حضور افراد در دادگاه ها پیشگیری خواهد شد.
وی گفت: ما بر همین اساس در معاونت فرهنگی قوه قضائیه و در ستاد ملی صبر به دنبال تعامل هر چه بیشتر با شوراهای حل اختلاف ، ستاد دیه و انجمن حمایت از زندانیان هستیم و در جنبه فرهنگ سازی هم اقداماتی صورت گرفته است.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی پایین آمدن آستانه تحمل مردم گفت: در بررسی بسیاری از پرونده های قضایی به این نتیجه رسیده ایم که اگر طرفین دعوا قدری صبوری پیشه می کردند پرونده تشکیل نمی شد و یکی از علل پایین آمدن سطح آستانه تحمل مردم علاوه بر مسائل اقتصادی ،رفاه زدگی است و خیلی ها می خواهند یک شبه ، ره صدساله را طی کنند.
صادقی افزود: هم اکنون فرزندان از امکانات بسیار بیشتری در مقایسه با فرزندان نسل های قبل برخوردارند همین رفاه زدگی موجب آرمان گرایی بیش از حد در دوران نوجوانی می شود که متعاقب این آرمان گرایی افراطی ، کاهش صبر و تحمل خواهد شد.
معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: در نظام آموزش و پرورش هم باید دانش آموزی پرتلاش بار آوریم و حس مسئولیت پذیری را در آنها ایجاد کنیم.
صادقی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برای ترویج فرهنگ صلح و سازش و افزایش آستانه تحمل برنامه سازی هم کرده اید ، گفت: تعداد زیادی نمآهنگ و تیزر و نمایش کوتاه ساخته ایم که بیش از 20 مورد آن در صدا وسیما پخش شده و لازم است دفعات پخش آن بیشتر شود.
برگزاری همایش ملی صبر با حضور مسئولان سه قوه ، سه شنبه
معاون فرهنگی قوه قضائیه از برگزاری همایش ملی «صبر» در سه شنبه این هفته و با حضور مسئولان سه قوه در سالن اجلاس سران خبر داد.
حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی افزود:ستاد ملی صبر ، چندی پیش تشکیل شده و این ستاد مخفف «صلح، بخشایش و رضایت» است و قرار است در این همایش نیز از بانیان این عرصه ها تقدیر شود.
معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: در این همایش معاون اول قوای مجریه و قضائیه و همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس سخنرانی خواهد کرد.
وی گفت: در روز برگزاری همایش پایگاه هایی درخصوص کاهش آسیب های اجتماعی و دیگر اقدامات مرتبط با افزایش آستانه تحمل مردم راه اندازی خواهد شد.
صادقی گفت: پویش های مردمی را نیز پیش بینی کرده ایم که در این همایش اطلاع رسانی می کنیم.
دبیر ستاد ملی «صبر» نیز در حاشیه این نشست خبری به 7 کمیته تخصصی این ستاد اشاره کرد و گفت:کمیته های علمی ، قضایی و رسانه و سایبری تعدادی از این کمیته هاست که ما ستاد از همه نخبگان ، روانشناسان ، جامعه شناسان، متخصصان حوزه رسانه و علوم ارتباطات و قضات دعوت کرده ایم.
محبی افزود: قوه قضائیه با تشکیل این ستاد بدنبال آمار دادن نیست بلکه در پی حل گرایی میان قوا و به میان آوردن مردم برای ارتقای صبر و گذشت و کاهش آسیب های اجتماعی است.
برای افزایش آستانه صبر قضات برنامه داریم
معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: همانطور که دوست داریم آستانه صبر و تحمل مردم بیشتر شود برنامه ای هم برای بالا رفتن آستانه صبر همکارانمان در قوه قضاییه به ویژه قضات داریم.
حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای بالابردن آستانه تحمل قضات چه کرده اید؟ افزود: هر قاضی دو برابر حد استاندارد به پرونده ها رسیدگی می کند و این فشار کاری و فرصت کم موجب می شود به قدر کافی نتوانند با مردم ارتباط گفتاری فراهم کنند و گاهی اوقات طرفین پرونده احساس می کنند همه حرف هایشان را نزده اند و همین موجب نارضایتی شده است.
وی گفت: فشار کاری قضات موجب خستگی و بی حوصلگی برخی از آنان می شود که همین موضوع نیز موجب نارضایتی مردم شده است .
معاون فرهنگی قوه قضاییه افزود: ما برای بالا بردن آستانه تحمل قضات بحث اخلاق حرفه ای را در سراسر کشور دنبال می کنیم و اقدام دیگر طرح تکریم ارباب رجوع است که بتازگی شکل جدیدی پیدا کرده است که براساس نظر مردم ، نظام پاداش و جزا را اجرا می کنیم.
وی گفت: همانطور که برای افزایش آستانه تحمل مردم کلیپ هایی تولید شده برای قضات هم چنین کلیپ هایی را تهیه کرده ایم که میان آنها توزیع شده است.