راه اندازی بانک توسعه بنگاههای کوچک و متوسط با خدمات ویژه
بانک توسعه بنگاههای کوچک و متوسط با هدف ارائه تسهیلات و خدمات ویژه به صنعتگران باید راه اندازی شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی یزدانی معاون وزیر صنعت ،معدن و تجارت در بازدید از شهرکها و نواحی صنعتی هرمزگان اعلام کرد : به دنبال این هستیم تا بانک توسعه بنگاه های کوچک و متوسط را با همکاری بانک مرکزی راه اندازی کنیم تا با نگاه ویژه به این بنگاه ها بتواند تسهیلات و خدمات ویژه ارائه دهد.
یزدانی افزود : این بانک در صورت راه اندازی از نرخ تسهیلات گرفته تا نگاه کارآفرینی به این بنگاه ها را پوشش خواهد داد هم اکنون بنگاه های کوچک و متوسط در کشور 96 درصد بنگاه های کشور را در برگرفته است که امیدواریم با راه اندازی این بانک بتوانیم به نحو صحیح از صنایع کوچک ومتوسط حمایت کنیم.
معاون وزیر صنعت ،معدن و تجارت خاطر نشان کرد: علاوه بر آن، صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک با هدف پوشش ریسک این بنگاه ها با نگاه مناطق کمتر توسعه یافته تاسیس شد تا این بنگاه ها که امکان وثیقه نوع یک به نظام بانکی کشور را ندارند بتوانند از این امتیاز برای اخذ تسهیلات موردنیاز استفاده کنند.
یزدانی تصریح کرد : با اکثر بانکها در صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک تفاهم نامه امضا کردیم تا ضمانتنامه این صندوق را بپذیرند و یکی از اهداف طرح رونق نیز در سال جاری در چارچوب سیاست های اقتصادمقاومتی فراهم کردن همین ساز و کارها برای حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط بوده است.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران یادآور شد : در کشور تا به امروز مراجعه بنگاهها به سیستم بانکی از دو طریق سامانه بانکی بهین یاب، ثبت نام در سامانه و طرح در کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید در استانها یا کارگروه ملی در وزارت صنعت بوده است و عده ای نیز به دلیل اعتبارشان نزد بانکها و عدم چک برگشتی و اقساط معوقه، به صورت مستقیم به بانکها مراجعه و تسهیلات دریافت کرده اند.
یزدانی همچنین با اشاره به ارائه تسهیلات به واحدهای صنعتی در قالب طرح رونق گفت: در چارچوب این سیاستها تا کنون بیش از 20 هزار و 60 نفر از طریق سامانه بهین یاب به بانکها معرفی شدند که 12 هزار و 887 بنگاه در بانکها با آنها قراردادمنعقد شده و از این تعداد به 12 هزار و 674 مورد تسهیلات به مبلغ 9 هزار و 57 میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی در پایان تأکید کرد: طرح رونق تولید در سال 96 نیز استمرار مییابد.
ضرورت توجه به کیفیت بسته بندی و ارتقای بهره وری واحدهای صنعتی
یزدانی همچنین در بازدید از 6 شهرک و ناحیه صنعتی و چندین واحد تولیدی دراستان هرمزگان ضمن اشاره به توجه به کیفیت بسته بندی و ارتقای بهره وری بر ثبت نشان تجاری (برند سازی ) واحدهای صنعتی جهت حضور فعال در بازارهای داخلی و خارجی تاکیدکرد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در حاشیه این بازدیدها اظهار داشت:88هزار بنگاه دارای پروانه بهره برداری در کشور وجود دارد که سهم هرمزگان از این رقم 1 درصد و سهم اشتغال استان از این بنگاهها 23هزار نفر می باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان ، یزدانی با تأکید بر مقوله آموزش وبهره وری در صنایع کوچک افزود: مهمترین موضوعی که کمتر به آن توجه شده بحث آموزش و بهره وری از همه عوامل تولید است و باید با توجه بیشتر در این خصوص و آموزش صنعتگران ، بهره وری را بالا برده و با افزایش کیفیت محصولات بسترهای صادرات را فراهم کنیم.
وی ادامه داد : شکل گیری خوشه های صنعتی یکی دیگر ازمواردی است که می تواند به بنگاه های صنفی و صنعتی در راستای افزایش کیفیت و کاهش قیمت محصولات کمک کند.
یزدانی یکی از هزینه های تأثیر گذار در عدم رقابت با سایر کشورها را حمل ونقل بیان و خاطرنشان کرد : حمل ونقل برای صنعتگران نقش تعیین کننده ای دارد و این موضوع برای هرمزگان امتیاز ی ویژه در مقایسه با بنگاههای سایر استانها کشور است.
اقای یزدانی درسفر به استان هرمزگان از واحد صنعتی ملس تولید کننده آب معدنی در شهرک صنعتی رودان ،واحد صنعتی قیر صنعت با اشتغال 70 نفر در شهرک خلیج فارس ،واحد تولید کننده اتصالات حرارتی و فشار قوی در شهرک 3 بندرعباس ، واحد بسته بندی ادویه و خشکبار در ناحیه صنعتی ایسین ، واحد پدرام طب تولید کننده لوازم پزشکی در شهرک بندرعباس 1 و واحد کارگاهی بسپار نخل در شهرک 2 بندرعباس بازدید کرد و در جریان مسائل و مشکلات واحد های صنعتی قرار گرفت .