در جلسه علنی صبح امروز؛
بار مجلس در نظارت بر اجرای اقتصاد مقاومتی سنگین است
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس وجود الزامات قانونی برای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را به معنای سنگین بودن بار مجلس در امر نظارت بر اجرای قوانین مرتبط با این سیاستها دانست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما اولین دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد مجلس شورای اسلامی درخصوص اقتصاد مقاومتی است.
کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی این گزارش را در صحن علنی قرائت کرد.
آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در بخشی از نطق قبل از دستور امروز خود با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان گفت: رهبر معظم انقلاب در این دیدار مطالب مهمی به ویژه درباره تلاش جهت تحقق اقتصاد مقاومتی که پایه اصلی رشد کشور خواهد بود بیان داشتند.
روند شاخصهای کشور در اقتصاد دانشبنیان، بهرهوری، انرژی، بانکی، مناطق آزاد، شفافیت و پرهیز از فساد، انظباط مالی دولت و کاهش هزینههای غیر ضروری؛ نامناسب است لاریجانی گفت: مجلس شورای اسلامی این مسیر را مسیر رستگاری ملی می داند و گزارشی از تلاش های مجلس در ماه های گذشته در حوزه اقتصاد مقاومتی ارائه خواهد کرد.
رئیس مجلس افزود: دولت و وزراء باید بر مبنای تأکیدات مقام معظم رهبری تلاش خود در این زمینه ها را مضاعف کنند.
ارسال طرح استفساریه اعلام نظر شورای نگهبان درباره صلاحیتها پس از انتخابات به مجمع
نمایندگان مجلس بر مصوبه کمیسیون شوراها درباره طرح استفساریه تبصره 4 ماده 52 قانون انتخابات مجلس اصرار کردند و این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد.
در این طرح استفساریه که برای بار سوم از شورای نگهبان اعاده شده بود، تصریح شده است: با توجه به مفاد تبصره 4 ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 7 آذر 78 و اصلاحات بعدی آن مبنی بر اینکه پس از اعتراض نامزد انتخابات به رد صلاحیت خود از سوی هیئت مرکزی نظارت، شورای نگهبان 20 روز پس از اظهارنظر هیئت مرکزی نظارت«نظر قطعی و نهایی» خود را درخصوص تأیید یا رد صلاحیت داوطلبان به وزارت کشور اعلام خواهد کرد، آیا شورای نگهبان می تواند پس از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه، صلاحیت منتخب را رد کند و به این وسیله آراء او را باطل کند؟
پاسخ: خیر، پس از اعلام نظر قطعی و نهایی شورای نگهبان در مهلت 20 روزه مذکور در تبصره 4 ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره صلاحیت یک نامزد انتخابات با رعایت«قانون لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبین رد صلاحیت شده در انتخابات مختلف مصوب 22 آبان 78 مجمع تشخیص مصلحت نظام» این شورا نمی تواند اظهارنظر مجددی درباره صلاحیت آن نامزد یا منتخب داشته باشد و چنانچه مدارک جدیدی درباره او به شورا رسیده باشد، این مدارک طبق ماده 30 قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی اعتبارنامه منتخبان مورد رسیدگی قرار گیرد.
نظر کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور که بر مصوبه قبلی خود اصرار کرده بود به رأی گذاشته شد و نمایندگان با 137 رأی موافق 30 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در صحن علنی با آن موافقت کردند و 53 نماینده برغم حضور در صحن علنی، در رأی گیری شرکت نکردند.
قرائت گزارش کمیسیون انرژی درباره آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینا در صحن علنی
گزارش کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره حادثه آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینای بندر ماهشهر در صحن علنی مجلس قرائت شد.
آقای اسدالله قره خانی، سخنگوی کمیسیون انرژی در اجرای تبصره یک ماده 49 آیین نامه داخلی مجلس این گزارش را در صحن علنی قرائت کرد.
علی مطهری که ریاست بخش دوم جلسه امروز مجلس را بر عهده دارد پس از قرائت این گزارش گفت: دولت 15 دقیقه فرصت دارد تا نظر خود را اعلام کند اما ظاهرا اعلام کرد نظری ندارد.
انتخاب اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی را انتخاب کردند.
اسامی 15 عضو انتخاب شده این کمیسیون و تعداد آراء آنها به این شرح است:
1- رحیم زارع 118 رأی
2- محمدرضا پورابراهیمی 107 رأی
3- محمدحسین فرهنگی 106 رأی
4- حمیدرضا فولادگر 104 رأی
5- هادی قوامی 100 رأی
6- محمود بهمنی 97 رأی
7- علی اصغر یوسف نژاد 96 رأی
8- عبدالرضا مصری 92 رأی
9- محمد فیضی 89 رأی
10- عباس پاکی زاده 89 رأی
11- مهرداد لاهوتی 89 رأی
12- نادر قاضی پور 85 رأی
13- سهیلا جلودارزاده 84 رأی
14- محمدحسین حسین زاده بحرینی 84 رأی
15- محمود شکری 82 رأی
طبق ماده 44 آیین نامه داخلی مجلس، کمیسیون ویژه در مسائل مهم و استثنایی که برای کشور پیش می آید تشکیل می شود و اعضای این کمیسیون 15 نفر هستند که مستقیماً در جلسه علنی و با رأی مخفی و اکثریت نسبی انتخاب می شوند.
اعلام وصول سوال ملی پنج نماینده مجلس از وزیر اقتصاد
اعلام وصول سوال ملی 5 نماینده مجلس از وزیر اقتصاد و امور دارایی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شد.
غلامرضا کاتب در نشست علنی امروز ، موارد اعلام وصولی را به شرح زیر قرائت کرد:
- اعلام وصول طرح درآمد پایدار شهرداری ها
- اعلام وصول لایحه عادی معاهده بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی در زمینه استرداد مجرمین
- اعلام وصول سوال ملی 5 تن از نمایندگان مجلس از وزیر اقتصاد و امور دارایی در خصوص عدم بازگشت منابع حاصل از بازپرداخت اقساط مسکن مهر توسط بانک مسکن به بانک مرکزی
برگزاری جلسه علنی فردا، مشروط به ارائه برنامه ششم
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: اگر برنامه ششم توسعه از طرف شورای نگهبان تا فردا به دست مجلس برسد، فردا جلسه علنی خواهیم داشت.
اکبر رنجبرزاده افزود: مجلس امروز تا ظهر جلسه علنی خواهد داشت.
وی گفت: جلسه علنی فردا دوشنبه بستگی به این دارد که برنامه ششم توسعه که درحال بررسی در شورای نگهبان است به مجلس برسد.
رنجبرزاده افزود: مجلس در روزهای سه شنبه و چهارشنبه نیز جلسه علنی خواهد داشت.