درپی نهمی نوجوانان والیبال ایران در آسیا؛
آسیبِ مایدا شناسایی شود، لطفاٌ...!
تیم ملی والیبال بانوان کشورمان در این دوره از مسابقات قهرمانی آسیا نتوانست عنوانی بهتر از نهمی به دست آورد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ تیم ملی والیبال بانوان نوجوان ایران در شرایطی در رقابت های آسیایی به جایگاه نهمی بسنده کرد که پنج سال پیش در همین رده سنی دختران ایرانی با کادری کاملاً ایرانی توانستند، تنها با 2 باخت به این مقام نائل شوند.
حال این که چرا فدراسیونی ها تلاش دارند نهمی این دوره از مسابقات را در بوق وکرنا کرده و از آن در حد مدال طلا یاد کنند معلوم نیست شاید این بار فدراسیون می خواهد سیاست مایداییسم را ابداع کند.
واقعا برای والیبال بانوانی که به دنبال راهیابی به جمع برترین های آسیا در رده بزرگسالان است شکست ازبکستان و تیمی به نام ساموآ که یک جزیره کوچک در اقیانوس آرام محسوب می شود، کار بزرگی است؟
فدراسیون والیبال ایران با نگاهی حرفه ای در این چند سال اخیر نشان داد که میان دختران و پسران در برنامه ریزی هیچ تفاوتی قائل نیست و برای هر یک از این بخش ها بر اساس نیاز سرمایه گذاری می کند. اما چگونگی حضور مایدا در والیبال بانوان ایران جای سوال دارد.
از همان روزهای ابتدایی ورود مایدا، مسئولان اعلام کردند که این مربی اسلوونیایی تنها برای رده های سنی به ایران آمده است و می خواهند از حضور وی برای بازیکن سازی استفاده کنند.
در همان روزهای اولیه حضور چیچیچ در ایران، منتقدان اعلام کردند که این مربی، فاقد کارنامه ملی و مربیگری در سطوح مختلف است اما متاسفانه برخی افراد در فدراسیون که خود نقش تاثیرگذاری در جذب مایدا داشتند روی همه این صحبت ها خط بطلان کشیدند و تنها به حمایت از وی بسنده کردند.
اگر قرار بود مایدا کار بازیکن سازی را در پیش بگیرد نباید وی به سمت های دیگری سوق داده می شد تا از هدف اولیه فدراسیون دور شود و برای آماده سازی نوجوانان به اندکی زمان اکتفا کند و این نتایج ضعیف را به دست آورد.
در طول تمرینات مربیان اسبق و فعال در تیم های ملی مختلف از طرف فدراسیون دعوت شدند تا در کنار مایدا فعالیت داشته باشند، اما هیچ یک از آن ها بیشتر از یک هفته در کنار این مربی خارجی که برای خود اولین ورودی در تاریخ والیبال بانوان محسوب می شود، دوام نیاورد.
شنیدیم که همه این گزینه ها اعلام می کردند نه تنها مایدا چیز جدیدی برای ارائه ندارد بلکه داشته های آن ها را هم به علت این که اجازه نمی دهد که سر تمرین حرف بزنند،کاهش می دهد پس رفتن را به ماندن ترجیح دادند و همین موضوع باعث شد تا چیچیچ از دستیاران جوان و کم تجریه که حرف چندانی برای گفتن نداشتند در کنار خود استفاده کند.
نوع حضور مایدا و چگونگی گرفتن سمت های مختلفش تا حدی آرام وتدریجی صورت گرفت که به طور ناگهانی همه متوجه شدند که وی سکاندار والیبال بانوان در همه عرصه ها شده است و همین روزهاست که جای میرسپاسی را هم به عنوان نایب رییس بگیرد!
حضور مایدا در راس تیم والیبال بانک سرمایه و حضور در مسابقات جام باشگاه های آسیا، حضور در رقابت های آسیایی، انتخابی جهان و... از جمله اتفاقاتی بود که اصلا ربطی به بازیکن سازی نداشت.
این تیم ملی نوجوانانی که در مسابقات چین عنوان نهمی را به دست آورد اولین گروهی بود که عملکرد واقعی مایدا را نشان می دادند شنیدیم که بازیکنان هنوز در تکنیک های اولیه مشکل دارند و نتوانستند آن را برطرف کنند. چگونه می توان به این تیم برای سال های آینده اعتماد کرد؟
بهتر نبود مایدا به مسئولان پیشنهاد می کرد، به جای اعزام این تیم به اردوی آمادهسازی اسلوونی بودجه را برای حمایت از ملی پوشان در لیگ برتر حفظ می کردند تا این بازیکنان هم مانند پسران با تجربه شوند.
یا این که به جای تعطیلی لیگ و حضور تیم ملی بزرگسالان در رقابت های انتخابی جهان، از همین نوجوانان در میانمار استفاده می کردند. اگر این اتفاق می افتاد به طور حتم بازیکنان آینده ساز والیبال بانوان ایران با آمادگی بهتر و تجربه بالاتر به مصاف حریفان آسیایی خود می رفتند.
ما همین نتیجه را می توانیم با گزینههای داخلی اما با روزی 35 یا 40 هزار تومان هزینه به دست آوریم پس دیگر احتیاجی نیست که مربی خارجی بیاوریم با حقوق میلیونی و هزاران دستور تا نتیجهاش نهمی در آسیا شود. تیم بزرگسالان هم اگر با مایدا امسال نتیجه گرفت حاصل تلاش های بی وقفه مربیان ایرانی در سال های گذشته بوده است.
امید می رود فدراسیونی ها با تشکیل جلسه آسیب شناسی با حضور کارشناسان و پیشکسوتان این رشته در صدد رفع مشکل برآیند و اجازه ندهند از این بیشتر بودجه بیتالمال هدر رود و تجربه تلخ حمایت از اسلوبودان کواچ این بار در بانوان رخ دهد...
انسیه ورزنده