حضور دانشگاههای ایران در رتبه بندی 8 حوزه موضوعی در سطح جهان
سرپرست مرکز همکاریهای علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: 8 دانشگاه ایرانی بر اساس رتبه بندی کیو اس«QS» در 8 حوزه موضوعی حضور یافتند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، محمدجواد دهقانی گفت: رتبه بندی کیواس در سال 2017 میلادی دانشگاه های برتر دنیا را در 5 حیطه کلی علوم طبیعی؛ مهندسی و فناوری؛ علوم زیستی و پزشکی؛ علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی مورد رتبه بندی قرار داد.
وی افزود: در این ارزیابی دانشگاههای ایران توانستند در دو حیطه پزشکی و علوم زیستی و مهندسی و فناوری حضور یابند.
دهقانی گفت: در رتبه بندی حوزه های موضوعی سال 2017 میلادی در مقایسه با پارسال شاهد رشد قابل توجه دانشگاه های ایران در فهرست دانشگاه های برتر جهان بوده ایم.
وی افزود: در سال 2016 از ایران تنها دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه موضوعی پزشکی حضور داشت، اما در سال 2017 میلادی تعداد دانشگاه های ایران در این نظام رتبه بندی به 9 دانشگاه افزایش یافته و در 8 حوزه موضوعی معماری و محیط انسان ساز؛ مهندسی عمران و سازه؛ مهندسی برق و الکترونیک؛ مهندسی مکانیک؛ کشاورزی و جنگلداری؛ پزشکی؛ داروسازی و شیمی دارای نماینده در بین دانشگاه های برتر دنیا بوده است.
سرپرست ISC گفت: بهترین عملکرد در رتبه بندی موضوعی به لحاظ کسب رتبه، مربوط به دانشگاه تهران است که توانسته در 2 حوزه موضوعی معماری و محیط انسان ساز و مهندسی عمران و سازه در جمع 150 دانشگاه برتر دنیا قرار گیرد.
وی افزود: دانشگاه تهران همچنین در حوزه های مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک، کشاورزی و جنگلداری، پزشکی و شیمی، دانشگاه صنعتی شریف در حوزههای مهندسی برق و الکترونیک، مکانیک و نیز شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه کشاورزی و جنگلداری و دانشگاه علوم پزشکی تهران در دو حوزه پزشکی و داروسازی در این رتبه بندی راه پیدا کردند.
دهقانی گفت: دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی مشهد، علوم پزشکی تبریز و دانشگاه شهید بهشتی نیز در جمع برترین های حوزه پزشکی در جهان قرار گرفته اند.
رتبه بندی کیو اس «QS» یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی است که توسط مؤسسه کاکارلی سیموندز انگلستان صورت میگیرد. کیو اس هر ساله با همکاری پایگاه اسکوپوس که یکی از نظامهای معتبر استنادی در سطح دنیاست، دانشگاههای برتر جهان را ارزیابی و رتبه بندی میکند. رتبه بندی موضوعی کیواس بر اساس شاخصهایی چون بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله و h-index صورت می پذیرد و این شاخص ها با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، بهترین دانشگاهها را در هر حوزه شناسایی و معرفی می کنند.