پخش زنده
امروز: -
اختتامیه سومین همایش ملی فضای مجازی پاک با حضور اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی کشور و جمعی از دست اندرکاران و برنامه سازان فضای مجازی صبح امروز در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دبیر شواری عالی فصای مجازی کشور در این همایش گفت: باید در این حوزه تلاش کنیم سواد و دانش رسانه ای مردم افزایش یابد.
آقای فیروز آبادی با اشاره به سه محور مهم پیشگیری، توانمند سازی و درمان در حوزه فضای مجازی افزود: برای دستیابی به این محورها باید از نخبگان جامعه در این زمینه کمک بگیریم.
وی با نام بردن از طرح های کاربردی در زمینه اصلاح فضای مجازی گفت: طرح صیانت از کودکان و طرح تشکل های اسلامی از جمله این طرح ها است که با وجود ظرفیت فعالیت بیش از صد هزار تشکل در کشور که حدود 80 درصد آنها مذهبی هستند می توان برای تولید محتوا از آنها استفاده کرد.
دبیر شواری عالی فصای مجازی تاکید کرد: مساله فضای مجازی مستقیما با فکر و ذهن مردم در ارتباط است و تاثیرات پرتلاطم و غیر قابل پیش بینی دارد که مولد عقلانیت جدیدی است که باید به آن توجه کرد.
وی راهکار مهم پیش روی مقابله با فضای مخرب این محیط را داشتن مدل اصلاحی یا یک مدل جایگزین دانست.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی یکی از اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی با ارائه تحقیقی با عنوان رویکرد فرهنگی و الگوریتمی به اینترنت پاک در این همایش گفت: بهترین راه مقابله با دشمن تقویت قدرت سایبری جمهوری اسلامی ایران است.
وی همچنین راه مقابله با چالش های تولید محتوا را ایجاد یک سیستم عدالت گرا و تسهییل کننده زندگی مردم دانست و گفت: در محیط مجازی باید ابر قدرت بود و قدرت گوچک توانایی لازم را ندارد.
آقای عاملی وجود یک فیلترینگ متناقص در کشور را آسیب دیگر این فضا عنوان کرد و گفت: اینکه برخی از شبکه های اجتماعی فیلتر هستند اما اکثر سران شاخص نظام از آن استفاده می کنند باعث ایجاد تناقض بین مردم میشود.
رئیس دانشکده مطالعات جهان گفت: یکی از مهمترین راه های قدرت داشتن در فضای مجازی تخصیص بودجه های قابل توجه و قابل ملاحظه در این حوزه است.
همچنین در این همایش حجت الاسلام و المسلمین شهریاری رئیس مرکز کامپیوتری نور و عضو دیگر شواری عالی فضای مجازی، غفلت ده ساله از سرمایه گذاری در فضای مجازی و رویکردهای دوگانه مسئولان در مواجهه با فضای مجازی را دو مسئله اساسی پیش روی فضای مجازی کشور دانست و گفت: برای این مسئله پنج راه حل وجود دارد.
مدیریت وی پی ان یا مدیریت راه های فرار در اینترنت، مدیریت احراز هویت در شبکه، استفاده از دانش فرا نزیک به معنای کشف تخلف با استفاده از فناوری، ترویج خدمات الکترونیکی بومی و مدیریت شبکه های خارجی، پنج راه حل ارائه شده از سوی حجت الاسلام و المسلمین شهریاری بود که وی با اشاره به آنها گفت: برای اجرایی کردن این راه حل ها به یک سرمایه گذاری ملی و همچنین عزم ملی در این زمینه نیازمندیم.
همچنین حجت الاسلام روستاآزاد مسئول برگزاری همایش در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پیام این همایش را آشنایی خانواده ها با تهدیدهای فضای مجازی و در عین حال استفاده آنها از فرصت های این فضا عنوان کرد.
گفتنی است: از ابتدای اردیبهشت یکصد و پنجاه و نه مقاله با موضوع فضای مجازی پاک به دبیرخانه این همایش ارسال شد که در پایان این همایش از چهل و نه مقاله تجلیل شد.