گشت و گذار سایبری؛
فعال شدن آتشفشان دماوند؛ از شایعه تا واقعیت
طی روزهای گذشته فیلمی در فضای مجازی منتشر شده که در آن ادعا می شود آتشفشان دماوند پس از سالها بار دیگر فعال شده است.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما، در این فیلم ادعا شده که از آتشفشان دماوند گدازه هایی خارج می شود که می تواند خطراتی را برای شهروندان داشته باشد. پس از انتشار این فیلم هشدارهایی در رابطه با خطر آتشفشان دماوند برای شهروندان و همچنین احتمال فعال شدن برخی گسل های پایتخت در فضای مجازی منتشر شد.
اما واقعیت این است که طبق نظر کارشناسان بخاراتی از دهانه آتشفشان خارج می شود طبیعی است و آتشفشان دماوند فعال نشده است.
کارشناسان فعال در حوزه زلزله شناسی ایران معتقد هستند که مباحث مطرح شده در فیلم منتشر شده بیشتر داستان پردازی بوده و چنین چیزی صحت ندارد.
مدیرگروه زلزله شناسی مهندسی پژوهشگاه زلزله شناسی ایران گفته: مواد خارج شده از دهانه آتشفشان دماوند مواد مذاب نیست بلکه برخی بخارات از دهانه آتشفشان خارج می شود.
مهدی زارع گفت: آتشفشان دماوند در شمال ایران ودر فاصله حدود 60 کیلومتری پایتخت قرار گرفته است. این آتشفشان در بخش مرکزی رشته کوه البرز به صورت مخروط آتشفشانی مرکب شواهدی از خروج بخار و گازهای آتشفشانی را نشان می دهد.
مدیرگروه زلزله شناسی مهندسی پژوهشگاه زلزله شناسی ایران با اشاره به همیشگی بودن تظاهرات آتشفشان دماوند تصریح کرد: بخاراتی که از آتشفشان دماوند خارج می شود، همیشگی بوده و طی سالهای گذشته بارها این مورد مشاهده شده است.
زارع ادامه داد: 8 سال پیش نیز گزارش هایی مبنی بر خروج برخی مواد مذاب از دهانه آتشفشان دماوند منتشر شد، اما آن زمان نیز مشخص شد که مواد خارج شده از نوع بخارات بوده اند.
وی با بیان اینکه بخارهای خارج شده گاه به صورت شدید از دهانه آتشفشان خارج می شوند، خاطر نشان کرد: خروج بخارات از دهانه آتشفشان گاه شدید و گاه خفیف است و این بار به نظر می رسد که این بخارات به صورت شدید از دهانه آتشفشان خارج شده اند.